MUDr. Petr Pachman: "Smyslem je, aby se každý ve svém těle cítil dobře."

Plastické operace hýbou světem a zároveň mnohdy rozdělují společnost na dva tábory... Jedna skupina lidí jim fandí a zkrášlovací procedury i operace ve znamení krásy a omlazení ochotně podstupuje, druhá se naopak dušuje, že stárnout je přirozené a co se krásy týče, máme vzít za vděk tomu, jak byla či nebyla vůči nám štědrá matka příroda. Zajímá vás, jaký názor má na trend zkrášlování plastický chirurg MUDr. Petr Pachman? A mimochodem: K jaké výše naznačené skupince lidí se řadíte vy?

Pachman, MEDICOM Clinic

Za poslední roky se plastiky staly téměř nedílnou součástí většiny populace. Přesto se na ně mnozí stále koukají skrz prsty. Proč tomu tak je?

Na jednu stranu existuje celá řada lidí, která považuje plastické operace za něco proti přírodě, na stranu druhou ale stále přibývá těch, kteří touží po radikálním vylepšení svého zevnějšku, a tak podstupují různé zkrášlující zákroky. Já bych lidem nezazlíval, že se chtějí ve svém těle cítit lépe a zvýšit si sebevědomí. Smyslem je, aby se každý ve svém těle cítil dobře a byl sám se sebou spokojený. K tomu může plastická operace lidem pomoct.

Jaké zákroky provádíte nejčastěji?

K nejvyhledávanějším zákrokům patří plastické operace prsou, především pak jejich zvětšení a modelace. Ročně provedeme takových zákroků více než tisíc. Stejně tak jsou naší doménou liposukce. V nabídce máme i klasickou tumescentní liposukci, ale snažíme se zaměřovat především na šetrnější invazivní liposukce – provádíme buď liposukce laserem, SlimLipo či LipoDefine, nebo liposukci pomocí ultrazvuku VASER Lipo. U těchto liposukcí je až o polovinu kratší doba rekonvalescence, klientky mají po zákroku minimální bolesti a na těle se jim nevytvářejí téměř žádné modřiny ani otoky. Tyto moderní liposukční metody navíc dovedou v místě odsátí tuku ihned po zákroku vypnout kůži, tudíž nezůstává ochablá jako tomu bývá právě po klasické tumescentní liposukci. To všechno jsou samozřejmě důvody, proč dávají naši klienti stále častěji přednost těmto liposukcím a my jim to jen vřele doporučujeme.

V jakém případě se na vás klienti nejčastěji obracejí a kdy by měli, ale problém podceňují?

Nejvíce plastických operací provádíme v podzimních a zimních měsících. V tuhle roční dobu tělo není vystavováno slunci a díky nižším teplotám se jizvy lépe a rychleji hojí. Pokud to vezmu z pohledu klientek, nejčastěji se na nás samozřejmě obracejí, pakliže jsou s nějakou oblastí svého těla nespokojeny. Podceňování problému se pak týká asi především dermatologie, kterou na klinice také máme. Lidé si nenechávají pravidelně kontrolovat pihy a mateřská znaménka, která se časem mohou stát nebezpečná.

Je plastická operace riskantní?

Každá operace s sebou samozřejmě nese určitá rizika. Za dobu, kdy na klinice působím a pohybuji se v tomhle oboru, jsem se s reoperacemi nebo s komplikovaným průběhem operace už také setkal, ale naštěstí se to stává spíše výjimečně. Veškerá rizika spojená s operací navíc podstatně snižuje komplexní předoperační vyšetření, kterým si u nás musí každá klientka projít.

klinika

Na plastické klinice mohou lidé podstoupit řadu zákroků, například i hubnoucí. Jaký je trend v tomto směru?

Trendem jsou určitě zmíněné laserové liposukce. Naší největší novinkou v tomhle směru je laserová liposukce SlimLipo, která patří ve světě k těm nejpopulárnějším metodám odsátí tuku vůbec. Přístroj SlimLipo pochází z Ameriky a pyšní se certifikátem FDA jehož získání podléhá přísným normám a je podmíněno dlouhodobými klinickými studiemi.

Zdroj: www.jomagazin.cz

 

 

Novinky