Převislá oční víčka: Řešením je plastická operace!

Úprava očních víček patří mezi nejčastější plasticko-estetické operace. Kůže v této oblasti je totiž úplně nejtenčí z celého těla, navíc je hodně namáhaná a tím pádem i mnohem rychleji stárne. Zbavit se kožních převisů v oblasti očí navíc nemá smysl pouze z estetického hlediska, ale také z toho zdravotního. Tímhle druhem zákroku s jistotou zabráníte i zvýšenému slzení očí či únavě zraku, mnohdy dokonce bolestem hlavy. Sečteno a podtrženo: Plastikou očních víček docílíte lepší funkce očí a zároveň se váš obličej celkově omladí.

V čem problém vězí...

Změny tvaru očních víček jsou kromě ztráty elasticity kůže způsobeny i větším tlakem tukových váčků, které jsou rozprostřeny v hloubce pod kruhovým očním svalem. Právě kvůli zbytnění a uvolnění těchto tkání vás pak můžou obtěžovat velké kožní převisy na horních víčkách. Mnohdy převisy dokonce sahají daleko za zevní oční koutky, pro dolní víčka je zase typické nepěkné vyklenutí, lidově řečeno pytle pod očima.

Jak operace probíhá?

Horní víčka se operují klasickým způsobem: Dojde k odstranění nadbytku kůže, k redukci tukových váčků a případně k malé korekci kruhového očního svalu v oblasti nad zevním koutkem. Celá operace pak probíhá pouze v lokální anestezii a trvá přibližně 45 minut. Řez i výsledná jizva je vedena v přirozené ohybové rýze horního víčka, proto je jizva v podstatě neviditelná. Díky možnosti pouze lokální narkózy se zákrok zpravidla provádí jen ambulantně.

MEDICOM, Puls

Také dolní víčka je možné operovat pouze v lokální anestezii. Jizva je v tomto případě umístěna pod linií řas. Primář pražské kliniky MEDICOM Clinic, plastický chirurg MUDr. Michal Puls, CSc., však operuje dolní víčka i jiným způsobem: „Velmi oblíbenou a efektní metodou je operace dolních víček laserem – tzv. dolní transkonjunktivální blepharoplastika. Operace se provádí v krátké, asi 30 minutové, narkóze laserovým skalpelem spojivkou, bez kožního řezu, šití i následné jemné jizvičky, což je samozřejmě obrovská výhoda CO2 laserové techniky.“ Uvolněná kůže dolního víčka se v takovém případě tedy ošetří plošně laserem. Po zákroku je však nutná 24 hodinová hospitalizace. Laserem omlazenou kůži dolního víčka je pak nutné cca dalších 10 dní ošetřovat speciální mastí. Líčit se klientky můžou asi po 2 týdnech.

„Kombinaci plastiky horních očních víček klasicky a dolních víček CO2 laserem transkonjunktiválně provádíme na klinice poměrně často,“ uvádí dále MUDr. Michal Puls, CSc. Jakýmkoliv plasticko-chirurgický zákrok je však nezbytně nutné nejprve zkonzultovat právě s odborníkem, který zvolí tu nejvhodnější metodu pro daného klienta.

Komu můžete důvěřovat?

Operaci očních víček by měl samozřejmě provádět zkušený specialista, a to na dobře vybavené klinice. Rozhodně se vám vyplatí vsadit právě na prostředí i špičkové chirurgy z MEDICOM Clinic. Osobní konzultaci ohledně případného podstoupení zákroku si můžete sjednat na telefonním čísle 800 254 642, pro snažší zapamatování pak stačí vytočit 800 CLINIC!

 

Novinky