Sbohem chloupky, aneb Proč vsadit na tvalou epilaci laserem

Už vás nebaví trávit spoustu času holením, nechcete opakovaně trpět při manipulaci s epilátory, ani dál testovat depilační krémy či pasty? Zbavte se svých chloupků šetrně a natrvalo pomocí laserové epilace. Přečtěte si rozhovor s naší korektivní dermatoložkou Katarínou Třískovou a zjistěte, proč máte nejvyšší čas podstoupit epilaci nyní.

Jaký je rozdíl mezi epilací a depilací? 

Depilace je metoda, kterou se odstraní pouze viditelná část chloupku. Patří sem běžné holení žiletkou i některými typy strojků a také depilační krémy. Oproti tomu epilace je odstranění celého chloupku i s jeho kořínkem. Epilace se dále dělí na dočasnou – prováděnou vytrhávacími strojky, pinzetou, depilačními vosky či speciálními pastami – a na epilaci trvalou ve smyslu trvalého prořídnutí chloupků v dané lokalitě. K takovému druhu epilace pak slouží lasery, IPL (intenzivní pulzní světlo), elektrokoagulace jehlou či ultrazvuková epilace.

 

Triskova, MEDICOM Clinic

 

Jaké metody epilace na klinice provádíte?

Především epilaci laserem, v menší míře pak používáme také IPL (= epilace intenzivním pulzním světlem). Tyto lasery a zdroje světla se od sebe liší například vlnovou délkou (nm), maximální dosažitelnou energií, délkou pulsu, chladícím systémem či cílovou tkání. Laserová epilace má největší efekt v případě, že má klientka tmavé chloupky a světlou kůži. Odchylky od tohoto „ideálu“ však neznamenají, že epilaci provést nelze. Jen musí klienti počítat s vyšším počtem ošetření a případně i s menším efektem, nebo se vyplatí vyzkoušet různé typy laserů a zdrojů světla.

Jakou z metod odstranění chloupků považujete za nejúčinnější?

Jedoznačně epilaci laserem, která odstraňuje a ničí chloupky natrvalo. Její efekt se však odvíjí od typu chloupků, lokality epilace plus od fototypu kůže. Jak jsem zmínila, nejlépe se epilují silné tmavé chloupky na světlé kůži. V takovém případě se dá trvale zničit více než 90 % chloupků.

Vyhledávají epilaci spíše ženy či muži? A jaká místa si klienti nechávají epilovat nejčastěji? 

Epilaci laserem volí stále vyšší procento žen, ale i mužů. Ženy si nechávají epilovat nejčastěji podpaží, třísla, bradu, horní ret a lýtka. U mužů převládají záda, hrudník, krk a často epilaci využívají i pro korekci vousů v obličeji.

Jaký je váš názor na celkovou epilaci ženského přirození? Je takový výkon bolestivý, jak dlouho trvá a musí se opakovat?

V posledních letech je to trend a stále více žen to dokonce považuje za standard. Co se týče vhodnosti, je třeba zvážit spíše metodu odstranění. Například po oholení této oblasti žiletkou nebo po použití depilačního krému může v tomto místě opakovaně docházet k zarůstání chloupků, k podráždění kůže nebo k zánětům. V takových případech bývá laserová epilace vhodným řešením. Hodinu před ošetřením se navíc na choulostivou partii může použít znecitlivující krém, díky němuž pak klientku epilace nebolí. Ošetření trvá přibližně 20 až 30 minut a musí se zopakovat většinou tak 5 až 7x. Proto je vhodné začít s trvalou epilací v dostatečném předstihu před létem.

Mohou se při epilaci laserem dostavit nějaké komplikace?

Na klinice s kvalitními laserey a zkušenými dermatology se komplikace téměř neobjevují. A pokud se přece dostaví, pak se jedná o dočasné zarudnutí ošetřovaného místa, o vytvoření otoku v dané oblasti, o přechodnou hyperpigmentaci či hypopigmentaci. Takové projevy jsou ale do určité míry normální.

 

Rozhodla jste se trvalou epilaci laserem podstoupit? Volejte bezplatně na číslo 800 254 642 nebo nám napište na clinic@medicomclinic.cz. Těšíme se na Vás!

 

 

 

 

Novinky