„Nesmyslný zákrok bych klientovi rozmluvil!“ říká primář naší kliniky

S primářem MEDICOM Clinic, MUDr. Michalem Pulsem, CSc., jsme si povídali o plastických operacích a jeho cestě k oboru. S jakými požadavky za ním lidé na kliniku přicházejí? Rozmluvil někdy klientovi podstoupení zákroku? A vážně chtěl být vždycky plastickým chirurgem? Přečtěte si v našem rozhovoru!

Pane primáři, jaké plastické operace provádíte nejčastěji?

Jedná se zejména o plastické operace prsou – jejich zvětšení nebo modelaci. Nejen u žen, ale i u mužů jsou pak velmi populární také liposukce. Největší oblibě se těší moderní laserová metoda SlimLipo a ultrazvuková VASER Lipo. Starší generace u nás ze všeho nejčastěji podstupuje plastickou operace víček.

medicom

Často operujete i známé osobnosti. Je péče o ně v něčem jiná?

Nemyslím si. Každému klientovi se snažíme pomoct stejně – poskytnout mu skutečně nadstandardní péči a na sále podat maximální výkon, abychom byli s výsledkem všichni nakonec spokojeni. Ochrana soukromí se rovněž týká všech klientů a je pro nás samozřejmostí. U celebrit jen mnohdy bývá těžší sladit jejich vysokou společenskou nebo uměleckou angažovanost s dostatečnou rekonvalescencí po zákroku a klidem pro zhojení.

Je něco, co byste klientům rozmlouval?

Samozřejmě. Například bych nikdy neschválil velmi štíhlé, až anorektické ženě liposukci. Nebo krásné a mladé slečně s pevnými a hezkými ňadry bych určitě nenabídl augmentaci. Stejně tak bych se bránil udělat lifting obličeje třeba mladé dámě ve věku okolo 35 let. Raději bych jí nabídl jiné možnosti. 

Vycházíte při operaci z předchozí domluvy s klientem, nebo své rozhodnutí na sále někdy změníte?

Vždy se snažím vést operaci podle předchozího vyšetření a dohody s klientem. Někdy se však s klientem během konzultace zákroku domluvím i na tom, jak budu postupovat v případě nějakých komplikací nebo určitých pochybností. Existují zkrátka výjimky, kdy se při operaci v důsledku nenadálé komplikace rozhodnete raději jinak, než jak jste byli s klientem předem domluveni. Samozřejmě je to ale ve prospěch lepšího provedení a výsledku operace i snazší rekonvalescence.

Chtěl jste být vždycky plastickým chirurgem?

Přiznám se, že ne. Mám rád přírodu a na základní škole jsem chtěl být lesním inženýrem. Na gymnáziu jsem se proto rozhodoval mezi architekturou a medicínou. Nakonec sice zvítězila medicína, ale cesta až k plastické chirurgii byla dlouhá a vydlážděná smyslem pro detail i vrozenou pečlivostí po mamince. Kdybych měl dnes znovu volit své budoucí povolání, asi bych se rozhodl stejně, jen bych se snažil o kratší cestu k plastické chirurgii.

 

 

Novinky