Restart pro pleť i pokožku celého těla? Peeling!

Na podzim a v zimě míváme snad častěji než kdy jindy pocit, že naše kůže potřebuje projasnit, rozzářit... Jakoby přímo volala po nějaké vzpruze a vitaminovém dopingu. Chcete-li její přání vyslyšet, najděte si čas na pleťový a tělový peeling. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, oceníte jeho efekt a začnete ho s chutí provádět pravidelně.

Projasněná tvář bez chybičky

Pokud vás láká vyzkoušet v první řadě pleťový peeling, věřte, že se můžete jeho pomocí zbavit spousty drobných nedokonalostí, které vaši pleť možná aktuálně trápí. Peelingem sjednotíte tón pleti, vyhladíte jemné linky ve tváři, stáhnete póry, dokonce pořešíte problémy s akné a můžete se zbavit i některých pigmentových skvrn.

Domácí peeling se zpravidla provádí pomocí speciálních krémů nebo peelingových past, jejichž základem je abrazivní (brusná) složka – mořský písek, drcené mandlové pecky apod. V peelingu ale najdete také další, velmi příjemné voňavé přísady. Za vyzkoušení stojí například čokoládové peelingy s extraktem z kakaových bobů, nebo peelingy se směsí esenciálních olejů levandule, tea tree, osvěžující máty či limetky a nakonec třeba i peelingy s luxusním výtažkem z damascenské růže. Záleží jen na vás, jakým peelingem svou pleť ošetříte, zjemníte, projasníte a zároveň ji krásně provoníte.

peeling

Domácí pleťový peeling, při kterém se zbavíte odumřelých kožních buněk, si můžete doma provádět tak jednou za 14 dní. Máte-li však mastnou pleť, hýčkejte jím svou tvář klidně častěji, například jednou do týdne. Naopak velmi citlivou pleť peelingem raději ošetřujte cca jednou za 3 týdny. Peeling vždy nanášejte pomocí prstů na dobře očištěnou pokožku. Provádějte jej krouživými pohyby, nejlépe směrem od středu obličeje k jeho konturám. Peeling nechejte na pleti působit pár minut, poté ho z tváře důkladně smyjte vlažnou vodou.

Pružnější a jemnější pokožka celého těla

Nejen pleť, ale samozřejmě i pokožku celého těla se však vyplatí čas od času rozmazlovat peelingem. Pro tělo však vybírejte přímo tělové peelingy, kde má složka k obroušení svrchní vrsty kůže malinko hrubší konzistenci. Postup při provádění domácího tělového peelingu je pak v podstatě stejný: naneste ho na umytou a ještě mokrou pokožku, chvíli ho nechejte na kůži působit, poté peeling vodou opláchněte.

Peeling od zkušených dermatologů

Kromě domácího mechanického peelingu ale jednoznačně stojí za vyzkoušení i peeling chemický. Při moderním vícekrokovém ošetření korektivní dermatoložka na pokožku nanese nejdříve tzv. hydrogel, který zvyšuje prostupnost aktivních látek do kůže a jejich postupné uvolňování v hlubších vrstvách. V dalším kroku už následuje aplikace samotného roztoku speciální kyseliny, kterou podle typu chemického peelingu a jeho koncentrace dermatolog nechá působit na pleti 1-12 minut. Záleží samozřejmě i na reakci kůže a na ošetřované lokalitě. Celé ošetření končí tím, že se na ošetřené místo nanese zklidňující hojivý krém.

„Proces odstranění svrchních buněk a jejich novotvorby provází zvýšená tvorba kolagenu a elastických vláken, čímž dochází k navýšení podkožního objemu. Ve výsledku proto pleti zajistíte nejen vyhlazení, ale i hlubší regeneraci. Metodu lze samozřejmě využít i na tělo. Chemický peeling je vhodný například při řešení problémů s akné, pro vyhlazení jizviček a strií, k řešení povrchových pigmentací na nohách, pažích, hřbetech rukou nebo v dekoltu,“ vyjmenovává Katarína Třísková, korektivní dermatoložka MEDICOM Clinic. Na chemický peeling je podle ní navíc ideální čas právě teď – během podzimních a zimních měsíců. Po ošetření je totiž kůže prvních pár dní citlivější a měla by se vyhýbat slunci.

 

Na toto ošetření se můžete objednávat na bezplatném čísle 800 254 642. O další informace si můžete napsat také na clinic@medicomclinic.cz a všechny odpovědi získáte i na chatu na wwww.medicomclinic.cz, nebo pokud nám pošlete zprávu na Facebooku ;-)

Novinky