Rty k zulíbání. Mrazivé zimě navzdory!

Popraskané rty k polibku ani trochu nevybízejí a pocit permanentního pnutí rtů je navíc pořádně nepříjemný...Jak o rty v mrazivém počasí pečovat denně a jakou péči jim dopřát jednou za čas? Poradíme ;-)

 

Rty nemají vlastní tukovou vrstvu, a tak velmi rychle vysychají. V chladných a sychravých dnech jsou navíc – na rozdíl od ostatních částí těla, které snadno schováte pod oblečení – neustále vystavovány mrazu. Balzám na rty, který by je dostatečně ochránil, zhydratoval a vyživil, je proto hotová nutnost. Noste ho neustále u sebe a aplikujte ho na rty kdykoli si jen vzpomenete.

Pomůžou oleje, vitaminy a bambucké máslo

A jaké složky by měl balzám na rty obsahovat? Především takové, které vaše rty dostatečně vyživí, zjemní a vyhladí. Výborné zvláčňující a hydratační účinky má například bambucké máslo, různé druhy olejů, zejména ten jojobový, dále vitamin E, který zároveň působí jako skvělý antioxidant, protože rty chrání před stárnutím a poškozením od slunce. V neposlední řadě jsou v péči o rty vhodné i balzámy na rty s vysokým SPF. Vyšší ochrana by balzámu neměla chybět především tehdy, pokud se v jeho společnosti chystáte vyrazit do hor.

Vyzkoušejte například (zleva): balzám na rty Bioderma Atoderm; balzám na rty EUCERIN Lip Repair; Balzám na rty Labello Sun Protect SPF 30.

Jednou za čas dopřejte rtům kyselinu hyaluronovou

Kromě každodenní péče o rty pomocí kvalitních balzámů ale můžete rty hýčkat i  kyselinou hyaluronovou – látkou tělu vlastní, která je pro hydrataci a regeneraci rtů přímo klíčová.

 

Aplikací výplně s kyselinou hyaluronovou rty dostatečně vyživí, zhydratuje, dodá jim potřebný objem, zvýrazní i upraví jejich konturu, případně vyřeší problém s jejich drobnou asymetrií,“ vyjmenovává výhody ošetření korektivní dermatoložka MUDr. Markéta Majerová z MEDICOM Clinic.

 

Jak vlastně celé ošetření probíhá v praxi? „Výplň s kyselinou hyaluronovou aplikujeme do rtu pomocí tenoučké jehly nebo kanylky,“ prozrazuje dále dermatoložka Markéta Majerová. Podle ní se ale žádné bolesti bát nemusíte. Výplň už totiž obsahuje anestetikum a navíc si ještě těsně před ošetřením ke rtům na chvíli přiložíte vatový tamponek s další znecitlivující látkou.

 

Ošetření je navíc velmi rychlé a vůči rtům šetrné. Bezprostředně po něm se můžete klidně vrátit třeba do zaměstnání. Podle lékařky vám rty po aplikaci výplně maximálně trochu otečou, zřídka se na nich objeví i docela maličkatá modřinka. Takové příznaky prý ale velmi rychle ustupují a vy se už jen budete radovat z dokonale zhydratovaných, symetrických a proklatě sexy rtů.

Proč vsadit na hydrataci a zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou:

  • Ošetření trvá jen pár minut a změnu na rtech uvidíte okamžitě
  • Do rtů je aplikována látka, která se běžně nachází ve vašem těle
  • Díky ošetření budou rty působit více svěže, sexy a zároveň velmi přirozeně
  • Výplň už obsahuje anestetikum znecitlivující místo vpichu, a tak ošetření nebolí

 

 

Na závěr ještě jedna rada: Pokud se pro výplň s kyselinou hyaluronovou rozhodnete, dejte si záležet na výběru kliniky a ošetřující lékařky. Zvolte takové pracoviště, kde mají s aplikací zkušenosti a navíc cítíte, že máte spolu s korektivní dermatoložkou podobnou představu o výsledku. Trendem jsou plné a smyslné rty, ale takové, které působí přirozeně! Na ošetření rtů se proto vydejte jedině tam, kde  v kráse vyznávají stejnou filozofii... ;-)

 

 

Novinky