Popraskané ruce: Pomůže bambucké máslo, glycerinový zábal i mezoterapie

V zimních měsících kůže na hřbetech rukou přímo trpí... Bývá vysušená a nepříjemně svědí. Jak její stav zlepšit? Vsaďte na mastnější kosmetiku bohatou na přírodní složky, jednou za čas rukám dopřejte třeba glycerinový zábal a nakonec rozhodně vyzkoušejte i mezoterapii – hloubkovou hydrataci pokožky.

„V zimě se vám vyplatí pečovat o pokožku kosmetikou s mastnější texturou. Kromě krémů a balzámů na ruce můžete klidně vyzkoušet i různé masti. Máte-li pokožku citlivější, vybírejte kosmetiku bez parabenů a různých parfemací, nebo si s volbou kvalitního krému na ruce nechejte poradit třeba od odbornice v lékárně,“  říká korektivní dermatoložka MUDr. Katarína Třísková.

Podle ní by měla kosmetika určená k péči o ruce v chladnějším počasí obsahovat dostatek živin a hydratačních složek. Vhodné jsou hutnější krémy s bambuckým máslem, glycerinem, vitaminem E i různými oleji, například tím bavlněným. Pokožku do hloubky zhydratují, zvláční a zabrání jejímu vysušování také přípravky s extraktem z mořských řas, ovsa, lékořicí, ureou, s přídavkem omega-3 a omega-6 mastných kyselin, nebo dokonce s kašmírovým či kaviárovým extraktem.

Vsaďte na krémy na ruce z lékárny (zleva): intenzivní krém na ruce s výtažkem z ovsa setého a lékořice EUCERIN AtopiControl; výživný krém na ruce BIODERMA Atoderm Mains; výživný krém na ruce Avène Cold Cream

„Já osobně mám nejlepší zkušenost s čistě přírodním bambuckým máslem. Pokožku zklidní, zregeneruje, udrží ji pružnou a vláčnou... A dokonce zlepší její stav v případě, že je postižená ekzémem! Bambucké máslo zabraňuje vysušování i popraskávání kůže a dovede na kůži vytvořit ochranný film,“ tvrdí korektivní dermatoložka MUDr. Eva Harapátová.

Jednou za čas glycerinový zábal

Podle lékařky Evy Harapátové vysušené a popraskané kůži rukou prospěje také glycerinový zábal. „Glycerin seženete třeba ve zdravotních potřebách. Doma do něj ruce na chvíli ponořte, poté je vložte do mikrotenového sáčku a nakonec ještě do rukavic. Glycerin nechejte působit na pokožku rukou v teple alespoň dvacet minut nebo i déle. Poté ruce vyndejte z rukavic i sáčku a nevstřebaný glycerin z rukou smyjte. Změnu k lepšímu pocítíte na hřbetech rukou hned – kůže bude příjemně vláčná a hebká.“

Mezoterapie pro hloubkovu hydrataci 

Ani důsledná každodenní péče o pokožku rukou ovšem nemusí přinášet výsledky, po jakých toužíte. V takovém případě můžete vyzkoušet i hloubkovější ošetření vysušené pokožky rukou, a to pomocí mezoterapie.

„Hřbety rukou hloubkově zhydratuje, zregeneruje a omladí tzv. mezoterapie. Při této hloubkové hydrataci pokožky vám až do podkoží pronikne kyselina hyaluronová spolu s vitaminy, aminokyselinami a dalšími látkami určenými k výživě a hydrataci kůže. Tyto látky v pokožce aktivují revitalizační procesy, proto kůži v daném místě nejen vyživí a zhydratují, ale zároveň v ní zpomalí proces stárnutí,“ vysvětluje korektivní dermatoložka MUDr. Katarína Třísková.

Mezoterapie hřbetů rukou se provádí speciální mezopistolí, tzv. Vital Injectorem, anebo tenkou kanylkou. Při ošetření mezopistolí lékař na přístroji nejprve navolí hloubku průniku miniaturních jehliček do podkoží a nastaví i rychlost vstříknutí tekutiny. Poté lékař přikládá mezopistoli ke kůži kousíček po kousíčku, dokud postupně neošetří celou oblast hřbetů rukou. Před ošetřením vám sestřička natře hřbety rukou krémem s anestetikem, který se nechá na kůži působit necelou hodinu. Díky tomu pak ošetření, které účinkuje dokonce až v hlubších vrstvách kůže, vlastně nebolí. A hlavně... má efekt k nezaplacení! :-)

 

 

Novinky