Máj, lásky čas... Opatřete si rty přímo k zulíbání!

Chcete docílit toho, aby vaše rty přímo vybízely k polibku? Pak je dostatečně hydratujte, opečovávejte peelingem i kyselinou hyaluronovou a nakonec je nezapomeňte zahalit do některého z tónů sexy červené. Tahle barva lásky působí na muže jako skvělé afrodiziakum, naučte se s ní kouzlit!

Balzámy i speciální peeling

Na suchých a popraskaných rtech by červená rtěnka příliš nevynikla, a tak než se je rozhodnete zahalit do sexy rudé, nejdřív jim zajistěte dostatečnou výživu a hydrataci. Možností je hned několik. Základem každodenní péče je samozřejmě kvalitní balzám na rty, kterým budete své rty několikrát denně hýčkat. Párkrát do týdne ale můžete na rty použít i speciální cukrový peeling, který rty zbaví odumřelých buněk a drobných šupinek, které na vysušených rtech ulpívají. Peeling si navíc můžete vyrobit i svůj vlastní. Stačí smíchat med s cukrem nebo olivový olej s mořskou solí a vzniklou směs aplikovat na rty pomocí prstů nebo třeba kartáčkem na zuby.

dermacol

Výplň s kyselinou hyaluronovou

Kromě domácí péče pomocí peelingů a balzámů na rty můžete své rty jednou za čas rozmazlovat také aplikací výplně s kyselinou hyaluronovou. „Jedná se o látku tělu vlastní, která je zodpovědná právě za regeneraci a hydrataci pokožky. Její aplikací se rty nádherně zvláční, zapůsobí plnějším dojmem a zvýrazní se jejich kontura,“ potvrzuje naše korektivní dermatoložka Iva Obstová. A kdy jindy než v květnu, měsíci lásky, se vyplatí dopřát rtům takové ošetření? Rty vám díky výplni s kyselinou hyaluronovou vydrží krásnější po dobu 6–10 měsíců, pro udržení efektu je po uplynutí této doby vhodné aplikaci zopakovat.

Sázka na správnou rtěnku

Na dostatečně zhydratované rty – ať už zásluhou domácí péče nebo díky aplikaci blahodárné kyseliny hyaluronové – můžete konečně nanést i svou oblíbenou rtěnku. Na jaře budete neodolatelná v trendy fuchsiové, jemně růžové, temně vínové i nadčasově rudé. Použít můžete i konturovací tužku na rty, ale dbejte na to, aby byl odstín tužky a rtěnky co nejpodobnější. Kontrasty jsou v tomto ohledu dávno passé stejně jako úmyslné přetahování linií rtů pro jejich optické zvětšení. Aby vám líčení na rtech vydrželo co nejdéle, obtiskněte rty do papírového ubrousku, a potom celé líčení rtů ještě jednou zopakujte.

labello

Jaký odstín vám bude slušet

Při výběru rtěnky se snažte zohlednit tón svojí pleti. Je-li vaše pleť světlá, budou vám slušet broskvové odstíny rtěnky, jemně narůžovělá barva nebo korálově červená. Vyloženě porcelánová pleť si pak může dovolit chladnější odstíny červené a ženám s tmavší barvou pleti pro změnu zalichotí odstíny třešňové, švěstkové nebo dokonce čokoládové. Kromě lesklých rtěnech jsou v kurzu i ty matné, které se budou krásně vyjímat hlavně na plnějších rtech. Výjma odstínu pleti se však při výběru rtěnky snažte zohlednit také odstín zubů. Pokud je máte bílé jako perličky, můžete si dovolit v podstatě jakoukoli barvu rtěnky. Žlutější zuby si však nebudou rozumět s korálově červenou, která by jejich barvu ještě více zvýraznila. V takovém případě pro vás budou vhodnější rudé rtěnky s modrým podtónem.

foto: archiv značky Nivea (2), archiv značky Dermacol (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novinky