Nejčastější otázky na téma... Omlazení kyselinou hyaluronovou

Ze všech stran slyšíte chválu na kyselinu hyaluronovou a zvažujete její omlazující účinky vyzkoušet doslova na vlastní kůži? Vybrali jsme 7 nejčastějších otázek, na které se nás v souvislosti s tímto ošetřením ptáte, a položili jsme je naší korektivní dermatoložce Martině Neradové. Z jejích odpovědí se dozvíte o aplikaci této látky vše potřebné! ;-)

1. Je aplikace kyseliny hyaluronové do vrásek méně bolestivá kanylkou, anebo když se použije jehlička?
Citlivost aplikace je vždy individuální. Většina výplní už dnes ale přímo obsahuje anestetikum, díky které aplikaci téměř neucítíte. Obecně se dá však za příjemnější označit aplikace kanylkou. Výhodou je i nižší riziko tvorby modřinek. 

2. Kolik vpichů kanylkou bývá k aplikaci výplně s kyselinou hyaluronovou zapotřebí?
Vždy záleží, jak velká oblast je výplní ošetřována. Většinou jsou však dostačující dva jemné vpichy.

3. Do jakých oblastí lze výplň s kyselinou hyaluronovou aplikovat?
V případě kanylky jde o tzv. tupé jehly a je možné je použít téměř na jakoukoliv oblast. Kanylku lze použít také pro aplikaci výplní v oblasti krku nebo dekoltu a omladit i hřbety rukou.

medicom

4. Na jaké vrásky je vhodné použít k aplikaci kyseliny hyaluronové kanylku a proč?
Obecně platí, že v některých anatomicky rizikových oblastech je použití kanylky vhodnější – například jedná-li se o místa s větší plochou, především o tváře. Já ale nejraději kombinuji obě metody.

5. Jaký typ kyseliny hyaluronové lze kanylkou do vrásek aplikovat?
Kanylkou lze aplikovat všechny typy výplní na bázi kyseliny hyaluronové.

6. Ráda bych se zbavila kruhů pod očima a vrásek na horním rtu. Je kanylka dobrá volba?
Na oblast pod očima preferuji kanylku, a to z důvodu menšího rizika traumatizace tkáně, resp. cévních struktur a nervů. Na oblast rtů je vhodná kombinovaná terapie, tedy kanyla a jehla. Vždy záleží na preferenci a zkušenostech lékaře.

7. Toužím po omlazení a vypnutí kůže na hřbetech rukou. Je možné aplikovat kyselinu hyaluronovou i tam?
Ano, také do hřbetů rukou výplň s kyselinou hyaluronovou za účelem omlazení často aplikujeme. V případě dodání objemu kůži na hřbetech rukou pak určitě preferuji kanylu. Pokud provádíme mezoterapii, tzn. hloubkovou hydrataci pleti (existuje několik technik), pak je vhodnější jehlička.

Nenašli jste odpověď na svou otázku? Zajímá vás něco dalšího k vyplnění vrásek kyselinou hyaluronovou? Zavolejte nám na bezplatnou linku 800 254 642 (pro snazší zapamatování: 800 CLINIC), chatujte s námi přímo na našem webu nebo se nás ptejte na Facebooku! ;–)

 

Novinky