Štíhlejší a pevnější tělo na last minute? Pomůžou přístrojová ošetření i speciální injekce

Toužíte na poslední chvíli shodit pár kil, díky nimž byste se v letním oblečení a samozřejmě hlavně v plavkách cítila lépe, jenže vaše tělo jakékoli snaze o zeštíhlení neustále odolává? Vyzkoušejte ošetření z kategorie tzv. bodyformingu! Jaké to jsou a na jakém principu fungují?

Zeštíhlit ještě do začátku prázdnin alespoň o dvě kila a trochu zpevnit a vyrýsovat postavu. Které z nás by se to nelíbilo? ;–) Jíst zdravě a pravidelně sportovat je k splnění takové mise samozřejmě zásadní. Občas se ale musí stávkující metabolismus krapet popohnat a lymfu rozproudit i jinak... K vyladění postavy jsou proto jako stvořené i speciální ošetření z kategorie tzv. bodyformingu. Každé z nich se navíc provádí jen ambulantně, a tak je můžete vyzkoušet třeba o polední pauze nebo večer po práci a klidně si hned po nich ještě můžete jít zacvičit!

LPG lipomasáž

Jedná se o velmi příjemné masážní ošetření, které dovede zaktivovat přirozený proces štěpení tuků v těle, zároveň pokožku prokrvit a detoxikovat a podpořit činnost lymfy. „Při ošetření navíc dochází k obnovení tvorby elastinu, kolagenu a kyseliny hyaluronové, což jsou látky tělu vlastní, zodpovědné za pružnost, elasticitu a hydrataci kůže. Po několika LPG lipomasážích se proto pokožka krásně zpevní, vyhladí a zároveň omladí,“ popisuje Katarína Třísková, korektivní dermatoložka z pražské pobočky MEDICOM Clinic.

lipomasaz

A jak samotné ošetření probíhá? Před začátkem vás oblékneme do speciálního tenkého overalu, který si na klinice můžete zapůjčit nebo si ho rovnou koupit. Během procedury pak pohodlně ležíte na lehátku, zatímco vám sestřička speciální hlavicí masíruje po dobu pětatřiceti minut celé vaše tělo.

Při LPG lipomasáži se dá zaměřit buď na konkrétní partii nebo aplikátorem postupně ošetřit všechny problémové oblasti – břicho, stehna i zadeček. Jedinou nevýhodou je, že efekt zeštíhlení neuvidíte hned po první lipomasáži, ale budete si muset toto ošetření několikrát zopakovat. Průměrně počítejte s pěti až deseti procedurami, a to v intervalu ideálně dvou LPG lipomasáží v jednom týdnu. V budoucnu vám už ale postačí podstoupit třeba jen jednu LPG lipomasáž do měsíce a ladnější křivky si už tímhle způsobem jen udržovat.

Rázová vlna

Stimulovat v těle metabolismus, obnovit tvorbu kolagenu, elastinu a zároveň postupně odbourávat celulitidu a nežádoucí tuk dovede i rázová vlna. Při tomto ošetření se na příslušnou partii nejprve nanese čirý ultrazvukový gel, díky němuž akustické rázové vlny vycházející z hlavice přístroje snadněji pronikají přímo do podkoží, kde pomáhají aktivovat všechny zmíněné blahodárné procesy.

razova vlna

Ošetření břicha rázovou vlnou trvá přibližně dvacet minut. Pokud budete chtít aplikátorem současně ošetřit třeba i zadní stranu stehen, počítejte přibližně s čtyřiceti minutami. Procedura není nijak bolestivá. Na přístroji lze snadno regulovat intenzitu rázových vln vycházejících z aplikátoru. Pokud by vám tedy ošetření přece jen bylo nepříjemné, jednoduše požádáte sestřičku obsluhující přístroj, aby ubrala na razanci.

I toto ošetření je však nutné absolvovat hned několikrát. V MEDICOM Clinic proto klientům nabízíme cenově zvýhodněné balíčky po několik ošetřeních. Efekt rázové vlny na sobě ucítíte už po první terapii, ale po zhruba šesti byste se už měla chlubit i na dotek hladší pokožkou a viditelně pevnějším tělem téměř bez celulitidy.

Kryolipolýza CoolTech

Ještě výraznějšího zeštíhlení docílíte kryolipolýzou prováděnou přístrojem CoolTech. Jedná se v podstatě o neinvazivní lékařskou liposukci, při které se svého špíčku zbavíte metodou zmrazení tuku na teplotu -8°C, a to během sedmdesátiminutového ošetření. Také tuto mrazivou terapii si pro lepší výsledek můžete zopakovat, ale výrazného zeštíhlení byste měla dosáhnout už díky jediné proceduře. „Přístroj CoolTech disponuje dvěma hlavicemi. To znamená, že jím můžete ošetřit buď jednu párovou oblast na těle, například vnitřní stranu stehen, boky, paže, anebo se zaměřit třeba jen na břicho, na které stačí pouze jedna hlavice,“ říká hlavní korektivní dermatoložka Markéta Majerová z MEDICOM Clinic.

image

Při kryolipolýze CoolTech vám příslušnou partii nejprve natřeme speciálním ochraným gelem a poté na kůži přisajeme hlavici, která vytvoří podtlak a špíček jakoby vtáhne do sebe. Několik prvních minut vám proto může být ošetření i mírně nepříjemné, ale později už jen ležíte na lehátku a žádnou bolest rozhodně necítíte. Můžete si klidně číst časopis, telefonovat, hrát si s mobilem… a během toho vlastně hubnete. Ačkoli přesnější je napsat, že hubnout začnete v průběhu dvou měsíců po ošetření. Během nich se totiž bude zmrazený tuk lymfou postupně odplavovat ven z těla.

Injekční lipolýza

Pokud nemáte čas ani morálku na to, abyste docházela na pravidelné ošetření typu LPG lipomasáže nebo rázové vlny, ani se nechcete pouštět do zmrazení tuku a jeho následného odplavování lymfou, a přesto byste drobné zeštíhlení v určité partii uvítala, vsadit můžete na tzv. injekční lipolýzu.

Během tohoto ošetření vám lékař do zvolené partie tenkou jehličkou aplikuje směs látek, která se obsahem podobá vlastně spalovači tuku. Díky přímé aplikaci do dané oblasti je však v porovnání s ním mnohonásobně účinější. Injekční lipolýza zabere jen pár minut, i když také ji se pro co nejlepší výsledek vyplatí hned několikrát zopakovat. Ošetřením můžete zeštíhlit třeba v oblasti vnitřní strany stehen a spodního bříška, nebo se tak zbavit dokonce podbradku.

foto: archiv MEDICOM Clinic a. s. (3)

 

Novinky