Prázdniny pro krásnou pleť: Jaké ošetření si dopřát začátkem léta?

Oddejte se naplno letním radovánkám a vychutnejte si pocit, že jste krásnější než kdy dřív. Jak na to? Stačí naslouchat své pokožce a doslova ji hýčkat. Seznamte se s top čtyřkou ošetření, které tohle léto prostě musíte vyzkoušet!

Letní láska, letní sexy rty

Rty, které vybízejí k polibku. Uznejte, která z nás by po nich netoužila? Plných, smyslných a vláčných rtů přitom snadno docílíte výplní s kyselinou hyaluronovou. „Jedná se o látku tělu vlastní, která je za hydrataci a regeneraci rtů přímo zodpovědná. Kromě toho dodá ošetření rtům potřebný objem, zvýrazní jejich konturu i vyřeší problém s drobnou asymetrií,“ potvrzuje korektivní dermatoložka MUDr. Markéta Majerová.

K aplikaci výplně se používá mikrokanylka nebo drobná jehlička a dobrou zprávou je, že ošetření nebolí – většina výplní už totiž přímo obsahuje anestetikum. Efekt ošetření uvidíte prakticky okamžitě a nejvýraznější změny k lepšímu se dočkáte asi po 1 až 2 týdnech od aplikace. Plné a vyživené rty vám pak vydrží zhruba 6 až 10 měsíců.

plet

Pozdrav do slunce, zato bez vrásek

Na začátku léta vsaďte i na aplikaci botulotoxinu do čela nebo vrásky nad kořenem nosu – tzv. glabely. Proč? Botulotoxin umí vrásky vyhladit i předcházet jejich další tvorbě. Díky tomu se přestanete mračit do sluníčka, sval bude relaxovat a vrásky se vám nebudou vytvářet. Ošetření zabere pár minut a ucítíte při něm jen mírné píchnutí jehličkou, kterou vám korektivní dermatoložka látku aplikuje do místa, kde je třeba tvorbu vrásek pozastavit.

„Účinek se dostaví do 3 až 5 dnů a v dalším týdnu narůstá. Na ošetření se vám vyplatí opět přijít asi za půl roku. Látku aplikujeme jen v malém množství a vždy se snažíme o maximálně přirozený výsledek,“ vysvětluje korektivní dermatoložka MUDr. Katarína Třísková.

Koktejl živin pro svěží pleť

V horkém letním počasí pleť tiše trpí. Slunce ji dehydratuje, proto na ní rychleji přibývá jemných linek a vrásek. Speciálně v létě proto pleti nestačí každodenní péče hydratačními krémy či séry, ale vyplatí se dopřát jí i hloubkovou hydrataci pomocí tzv. mezoterapie. Ošetření se provádí tenkou jehličkou, drobnou kanylkou nebo speciální mezopistolí. Do podkoží vám při něm pronikne směs cenných látek v čele s kyselinou hyaluronovou, vitaminy, minerály, antioxidanty a nukleotidy. Před začátkem aplikace vám sestřička může pleť znecitlivět krémem s anestetikem, díky němuž neucítíte žádnou bolest.

„Mezoterapií se zlepší vzhled pleti, její struktura a pružnost. Kůže se zhydratuje, vypne, jemné vrásky na povrchu se vyrovnají. A ošetření je skvělé i jako prevence stárnutí pleti, proto ji doporučuji také ženám mladším třiceti let,“ uvádí korektivní dermatoložka MUDr. Martina Neradová.

nivea

Konec trapasům z propocených triček

Prázdninové pařáky jsou spojené s nadměrným pocením. Máte-li kvůli propoceným tričkám každoročně zaděláno na trapas, potěší vás ošetření, které udělá s potem krátký proces. Jedná se o aplikaci botulotoxinu do podpaží, dlaní či plosek nohou drobnými jehličkami.

„Botulotoxinem se zabrání přenosu nervového vzruchu na potní žlázky, čímž se pocení dočasně zastaví. Doba efektu je přechodná a individuální, nejčastěji však odpovídá 4 až 12 měsícům. Účinek látky se dostaví po 3 až 7 dnech, nejpozději do 14 dnů od ošetření. Přibližně půl hodiny před aplikací lze na dané místo aplikovat znecitlivující krém, díky němuž je ošetření téměř bezbolestné,“ dodává dermatoložka Katarína Třísková.

 

 

Láká vás vyzkoušet některé z těchto ošetření? Zavolejte na naši bezplatnou linku 800 254 642 (800 CLINIC) a objednejte se k nám na konzultaci. A léto může začít... ;-)

 

foto: archiv Nivea (2), archiv MEDICOM Clinic a.s. (2)

Novinky