Péče o dekolt: Anti-age kosmetika a ošetření, které stojí za to vyzkoušet

Šíje a dekolt jsou partiemi, které prozradí věk s ještě větší přesností, než to dovede například náš obličej. Přesto právě na tyto oblasti při své každodenní péči o pokožku většinou zapomínáme. Jakou kosmetikou dekolt hýčkat a jaká omlazující ošetření rozhodně vyzkoušet? Nechejte si poradit přímo od naší korektivní dermatoložky Kataríny Třískové :-)

MUDr. Třísková

Pokožka v oblasti dekoltu a šíje bývá zpravidla citlivější a jemnější než v obličeji, a tak se na ní mohou ještě snadněji a rychleji vytvářet vrásky. Proto, aby působila kůže v této oblasti na první pohled svěže, mladistvě a odpočatě, je zapotřebí o ni pečovat stejně svědomitě, jako o svůj obličej...

Elixír mládí? Pleťové sérum

Po důkladném odlíčení a vyčištění pleti právě i v oblastech šíje a dekoltu můžete nejprve sáhnout po svém denním či nočním pleťovém krému, který běžně používáte k péči o svůj obličej. Dále si můžete pořídit i pleťové sérum, které by v ideálním případě mělo být určeno právě k péči o tyto partie. Pokud chcete stejné sérum používat kromě šíje a dekoltu také k péči o pleť v obličeji, vyberte si však takové, které bude vhodné pro váš typ pleti. Složení sér totiž bývá různé a záleží na tom, jaký problém s pletí chcete pomocí séra řešit.

„V sérech určených k hydrataci pleti bývá hlavní složkou kyselina hyaluronová, v omlazujících sérech obvykle nechybí vitamin A, retin. Séra bohatá na vitamin C mívají bělící a rozjasňující účinky a ta s vitaminem E pomůžou zejméjna suché a svědivé pleti, kterou je potřeba zregenerovat a rovněž zhydratovat,“ říká korektivní dermatoložka Katarína Třísková.

Protože pleť bývá v zimě kvůli přechodům z vyhřátých místností do zimy často velmi vysušená, můžete svůj obličej a dekolt osvěžovat také termální vodou ve spreji a přibližně jednou týdně ji pak rozmazlovat i jemným peelingem nebo dermokosmetickými přípravky s ovocnými kyselinami.

Pozor na sluneční paprsky

Vyrážíte-li vysoko do hor nebo se v nejbližších měsících chystáte na exotickou dovolenou, nezapomeňte si s sebou samozřejmě přibalit přípravek s velmi vysokým SPF faktorem. „Volte nejraději SPF 50 nebo SPF 50+. K nejčastějším příčinám, proč kůže v oblasti šíje a dekoltu stárne, nebo se na ní objevují pigmentové skvrny, koneckonců patří právě nedostatečná ochrana pokožky před UV zářením,“ potvrzuje Katarína Třísková.

V rukou odborníka

Podle ní pak kůži v této oblasti pomůžou ke kráse také mnohá esteticko-dermatologická ošetření. „Z metod, které se nejčastěji uplatňují v péči o dekolt, doporučuji vyzkoušet například chemický peeling, ošetření intenzivním pulzním světlem (IPL), radiofrekvenční ošetření pleti a různé lasery. Perfektní efekt má také plazmaterapie, tedy omlazení vlastní krevní plazmou, nebo hloubková hydratace pleti, čili mezoterapie,“ vyjmenovává lékařka.

Zvetseni prsou MEDICOM Clinic

Mezoterapie ošetřující oblast dekoltu a šíje se nejčastěji provádí pomocí speciální mezopistole, tzv. Vital Injectorem. Případně lze provést také kanylkou či drobnými jehličkami. Při ošetření mezopistolí pronikají rovnoměrně a do přesně určené hloubky kůže kapičky účinných látek, nejčastěji pak kyseliny hyaluronové – látky tělu vlastní, díky níž se pleť v této oblasti důkladně zhydratuje a zregeneruje. Bolesti při ošetření se bát nemusíte. Přibližně hodinu před mezoterapií vám totiž sestřička na oblast aplikuje znecitlivující krém s anestetikem.

„Pleť bývá bezprostředně po ošetření zarudlá, někomu se mohou v ošetřené oblasti objevit i drobné modřinky, ale ty za pár dní ustoupí a výsledek stojí za to. Ošetřením se vyhladí také jemné vrásky a linky v příslušné oblasti a pleť zapůsobí vitálnějším, mladším dojmem. Mezoterapie je pleti opravdu velmi prospěšná, proto ji doporučujeme také v rámci prevence jejího stárnutí,“ dodává ještě Katarína Třísková.

Novinky