Recept na pomalejší stárnutí pleti? Kolagen a radiofrekvence

Proces stárnutí pleti nezastavíte, ale můžete ho zpomalit. Jak? Cestou k pevnější, vitálnější a mladší pokožce je kombinace omlazující kosmetiky, která podpoří zpevnění kolagennových a elastinových vláken, spolu s ošetřením pleti, které v kůži zaktivuje opětovnou tvorbu kolagenu.

MUDr. Obstová

„Produkci kolagenu v pleti lze podpořit v podstatě jakýmkoli esteticko-dermatologickým ošetřením, při kterém dochází k mikroskopickému narušení povrchu kůže. Tímto procesem se totiž kůže přirozeně začíná hojit a právě při její regeneraci postupně dochází k obnově tvorby kolagenu,“ vysvětluje na úvod korektivní dermatoložka Iva Obstová z pražské MEDICOM Clinic.

Tvorbu kolagenu podpoří radiofrekvence

Podle lékařky dokáže podpořit opětovnou tvorbu kolagenu například radiofrekvence. „Jedná se o ambulantní ošetření, při kterém dochází k žádoucímu prohřátí pleti. Přibližně hodinu předem na pleť aplikujeme znecitlivující krém s anestetikem, aby byla následná procedura pro naše klienty téměř bezbolestná, maximálně při ní cítili mírné pálení. Je však dobré připravit se na fakt, že po radiofrekvenci bývá pleť začervenalá, někdy i mírně oteklá, zároveň se na ní vytvářejí drobné stroupky,“ upozorňuje raději na běžnou reakci pleti dermatoložka.

Péče o pleť první dny po ošetření

Jak dlouho po ošetření pleť zůstává takto podrážděná, to záleží především na stupni její citlivosti. První 3 dny po radiofrekvenci je však vhodné nechat pleť co nejvíce odpočívat. Pokud možno vzdát se make-upu a také pleť nevystavovat nejméně 4 týdny slunci. „V případě, že bez zakrytí drobného začervenání nevydržíte, můžete použít třeba lehký tónovací BB krém. Klientkám pak ale výjimečně doporučujeme spíše nedbalost v odličování, aby se zabránilo nežádoucímu podráždění kůže odličovacími přípravky,“ dodává Iva Obstová.

Radiofrekvenci se vyplatí podstoupit zhruba třikrát po sobě, a to v intervalu 4–6 týdnů. Nevýraznějšího efekt vypnutí a projasnění se na pleti dočkáte asi za 2–4 měsíce po ukončení série ošetření.

Řešení pro více problémů s pletí

Pokud chcete řešit kromě omlazení pokožky i další problémy s pletí – například nežádoucí pigmentace, drobné žilky nebo akné – výhodou je, že radiofrekvenci lze zkombinovat v rámci jednoho ošetření s intenzivním pulzním světlem (IPL). Radiofrekvence se totiž provádí pomocí přístroje Elōs, který obsahuje nástavce na oba tyto druhy ošetření. Jaké problémy s pletí tedy dovede řešit univerzální platforma Elōs?

  • Omladit pleť posílením tvorby kolagenu
  • Vypnout obličejové kontury a tím eliminovat vrásky
  • Ošetřit vaskulární a pigmentové léze
  • Léčit akné a stáhnout rozšířené póry
  • Redukovat strie

 

Chcete se objednat na ošetření pleti platformou Elōs, rádi byste se o tomto druhu ošetření dozvěděli ještě další užitečné informace? Volejte bezplatně na linku 800 254 642 nebo nám napište e-mail na clinic@medicomclinic.cz. Těšíme se na brzkou shledanou na některé z našich klinik! ;-)

 

 

Novinky