„Plastika si mě získala svou kreativitou a rozmanitostí“

Přestože má letitou praxi v oboru, přání jeho klientek ho občas zaskočí. „Ženám, které si přinesou fotky prsou celebrit, občas bývá složité vysvětlit, že pro jejich hrudník nejsou určité tvary implantátů vhodné,“ přiznává v rozhovoru náš plastický chirurg Peter Ondrejka.

Pane doktore, jaké jsou trendy v oblasti plastické chirurgie a které zákroky jsou nyní na špici zájmu?

liposukce MEDICOM Clinic

Přístrojové vybavení i operační techniky se v našem oboru neustále zdokonalují. Klienti dnes mohou například vybírat z několika různých liposukčních technik, přičemž nejpopulárnější z nich jsou díky šetrnosti vůči tělu laserová liposukce SlimLipo a ultrazvuková liposukce VASER Lipo. K úplně nejvyhledávanějším zákrokům ovšem patří plastické operace prsou, na které se na našich klinikách přímo specializujeme.

Jaké další zákroky na klinice často provádíte?

Velmi často se jedná o plastické operace víček nebo plastickou operaci obličeje, nosu, břicha apod. Po chirurgickém výkonu ovšem logicky zůstává na těle jizva, která postupem času probledává. Pro rychlejší problednutí a zjemnění je nicméně možné po zákroku podstoupit ošetření jizvy laserem na naší korektivní dermatologii, kde klientům rovněž doporučujeme doošetření vrásek aplikací botulotoxinu či výplněmi s kyselinou hyaluronovou po tzv. faceliftu a plastických operacích víček. Až pak je výsledný efekt omlazení dokonalý.

Jak došlo k tomu, že jste se začal věnovat právě plastické chirurgii?

Už na vysoké škole jsem věděl, že se budu jednou chtít věnovat některému z chirurgických oborů. V rámci přípravy k atestaci jsem pak působil na klinice plastické chirurgie, kde si mě tento obor svou kreativitou a rozmanitostí natolik získal, že už jsem u něj zůstal.

Mudr. Ondrejka

Jak těžké bylo stát se plastickým chirurgem?

Plastická chirurgie je vzhledem k její medializaci u začínajících lékařů velmi žádaná. Mnozí se vidí v pozici slavného doktora Bohdana Pomahače, který transplantoval obličej, nebo v roli doktora Radka Kebrleho, který operoval úraz ruky tenistky Petry Kvitové. Vzhledem k omezené kapacitě výukových zdravotnických zařízení a náročnosti předatestační přípravy je dnes ale nesmírně těžké stát se atestovaným plastickým chirurgem.

Existuje i ve vaší profesi něco jako postižení povoláním?

V každodenním styku s lidmi se úplně neubráníte tomu, aby vás podvědomě nenapadlo, co by z vašeho hlediska ten či onen potřeboval. Stejně tak si ale v duchu kolikrát říkáme, jak ten člověk bezvadně vypadá.

medicom

Stává se vám někdy, že musíte operaci klientovi rozmlouvat?

Ano, občas se setkávám s pacienty, kteří ke mně přicházejí s požadavkem na estetický zákrok s neadekvátními představami doloženými fotografiemi známých hollywoodských hereček či sportovců. Nedávno jsem měl na ambulanci například pacienta za Švýcarska, který požadoval operaci nosu a jako představu o výsledku mi ukázal fotku fotbalisty Ronalda. Při konzultaci k plastické operaci prsou mě zase některé dámy zasypávají fotografiemi a informacemi ze sociálních sítí. Někdy pak bývá složité jim vysvětlit, že pro jejich hrudník a prsa by byl vhodnější jiný typ operace nebo implantátů.

Jak častými pacienty jsou u vás muži a o co konkrétně mají největší zájem?

V posledních letech jsou muži našimi pacienty stále častěji. Je to dáno osvětou a společenským postavením. K nejčastějším typům operací, které u mužů provádíme, patří plastické operace víček, liposukce,dále operace obličeje a nosu.

 

 

Chcete se k plastickému chirurgovi MUDr. Peteru Ondrejkovi objednat na konzultaci zákroku? Volejte bezplatně na číslo 800 254 642 nebo nám napište e-mail na clinic@medicomclinic.cz. Těšíme se na Vaši návštěvu!

 

Novinky