Uvažujete nad plastickou operací nosu? Inspirujte se příběhem slečny Lucie!

Už jako malá měla Lucie většinu kamarádů mezi klukama a nadšeně se účastnila všech chlapeckých aktivit. Když si ovšem s bratrancem hráli na boxery, Lucie dostala hlavou do nosu. Po úraze se jí na nose vytvořil hrbol, nos se následně prodloužil a celkově rozšířil. Stal se pro Lucii velkým mindrákem. Nakonec ji přestalo bavit vyhýbat se fotkám z profilu a rozhodla se přihlásit do soutěže o plastickou operaci, ve které vyhrála. Absolvovala osobní konzultaci s lékařem a následně podstoupila vysněnou operaci.

MUDr. Peter Ondrejka „Slečna Lucka měla větší a delší nos s hrbolem a hypertrofií chrupavek v oblasti špičky nosu. Přála si lepší profil, menší a užší nos, více přiměřený k obličeji,“ uvádí MUDr. Peter Ondrejka, plastický chirurg kliniky MEDICOM Clinic.

Nos je dominantní částí obličeje a hraje důležitou roli v celkovém vzhledu i v našem životě. Plastická operace nosu neboli rhinoplastika je delikátní operace, protože nos je dominantní částí obličeje. Operační výkon trvá zhruba jednu hodinu a provádí se v celkové anestezii,“ vysvětluje MUDr. Peter Ondrejka. „Operace proběhla bez komplikací, pacientka nosila 8 dní po zákroku dlahu,“ dodává.

„Vůbec to nebolelo!“

A co na celý průběh zákroku a jeho výsledek říká Lucka? "Myslela jsem si, že to bude bolet víc, ale překvapilo mě, že to vůbec to nebolelo. Vypadalo to hůř, než to bylo cítit. Z počátku mě omezovala pouze dlaha, kterou jsem musela nosit jeden týden. Poté jsem se zapojila do běžného života a šla mezi lidi. Vždy jsem se ráda dívala na svůj obličej, jen ten nos mi vždycky zkřivil úsměv. Teď se konečně můžu usmívat a nemusím se vyhýbat fotkám z profilu. Není se čeho bát a stojí to za to! Zákrok vřele doporučuji!"

 

Fotogalerie – Slečna Lucie


Foto Před a Po slečny Lucie. Po 7 týdnech je již nos krásně zahojený.

Novinky