Trápí Vás jizvy po akné? Podívejte se na příběh slečny Nikoly

Ošetření jizev po akné, MUDr. Katarína Třísková, MEDICOM Clinic Slečna Nikola měla v pubertě problémy s akné, a to zejména v oblasti tváří. „S tímto problémem jsem musela čelit i problémům s mými vrstevníky. Nedokázala jsem s akné efektivně bojovat a děti byly nemilosrdné.“ Okolo patnáctého roku začala Nikola docházet do dermatologické ambulance, kde dosáhla určitého zlepšení, ale i tak jí dodnes na tváři zůstaly nevzhledné jizvy. Za naší dermatoložkou, MUDr. Katarínou Třískovou, přišla s přáním zlepšit strukturu své pleti a získat zpět ztracené sebevědomí.
 

Ošetření jizev po akné, MEDICOM Clinic „Slečna Nikola měla v obličeji červené fleky, atrofické (vpadlé) jizvičky po zhojeném akné a místy i aktivní akné. Pro co nejlepší efekt jsem zvolila kombinaci dvou ošetření, a to cévní laser Vbeam a frakcionovaný CO2 laser,“ uvádí MUDr. Katarína Třísková.

Jak jsme vyřešili červené fleky a aktivní akné? – cévním laserem Vbeam!

Ošetření jizev po akné, MEDICOM ClinicProtože u Nikol se jednalo hlavně o následky akné ve formě červených fleků, ale místy i o aktivní formu akné, jasnou volbou bylo ošetření Vbeam cévním laserem. Ten pomáhá odstraňovat povrchové cévky, tím probledávají červené fleky a jizvičky po akné a současně se rychleji hojí akutní (aktivní) akné. Těsně po ošetření je v místě dopadu laserového paprsku kůže pouze zarudlá. Během týdne se zklidňuje aktivní akné a za 2–3 týdny dochází k problednutí červených fleků a jizviček. Pro nejlepší výsledek je vhodné absolvovat 3 sezení s odstupem cca 1 měsíce.

Jak jsme vyřešili vpadlé jizvičky po akné? - CO2 frakcionovaným laserem!

Ošetření jizvyček po akné, MEDICOM Clinic
Ošetření jizev po akné, MEDICOM Clinic
CO2 frakcionovaný laser pomáhá bodovitě (frakcionovaně) vybrušovat kůži, díky čemu se v místě odpařených teček tvoří nová kůže a povrch se vyhlazuje. Hojení je poměrně rychlé díky neporušené kůži v okolí. Bezprostředně po zákroku je asi den ošetřené místo zarudlé, mírně oteklé a začnou se tvořit malé tečkovité stroupky, které se během 3–6 dnů vylupují. Protože jizva představuje výsledný stav na kůži, je možná pouze její korekce – vylepšení. U vpadlých atrofických jizviček, které jsme ošetřovali u slečny Nikol je potřeba od 3–6 sezení a očekáváme 30–80 % zlepšení. Nikol je po 3 ošetřeních.


Na video ze zákroku se můžete podívat zde.

Novinky