Pět minut s MUDr. Markétou Majerovou

Jaký je pracovní den MUDr. Markéty Majerové, proč si vybrala zrovna dermatologii a jaké jsou její koníčky? Nejen to se dočtete v rozhovoru, který lékařka poskytla pro portál Plasticka-chirurgie.info.

Jak začínáte pracovní den?

Já začínám pracovní den kafíčkem, většinou ho dělá můj muž kolem sedmé ráno. Vypiju si ho v poklidu v křesle nebo ještě v posteli. Pak už začínám fungovat.

Který zákrok děláte nejraději?

Nejraději mám injekční techniky. Kombinace výplňových materiálů a botulotoxinu. Jsou to „dělníci“, kteří přináší viditelné výsledky. Baví mě celkově zharmonizovat obličej, od kruhů pod očima, přes vrásky nad horním rtem a ošetření koutků až po doplnění objemů. K tomu omezit mračení v oblasti čela, obličej to promění. Je ale zapotřebí určitého citu, aby se „nevygumovalo“ všechno, ale aby se vytratil unavený dojem nebo to, co zbytečně přidává na věku. Lze si s tím pohrát…

MUDr. Markéta Majerová 2

Máte talent od Boha nebo jsou výsledky Vaší práce vydřené?

Na to se těžko odpovídá. Ale děkuji Bohu, že mám práci, která mě i po mnoha letech stále těší.

Které pacienty máte nejraději?

Baví mě „dělat“ normální ženské, aby vypadaly o sedm deset let mladší. Nesedí mi, když mě někdo tlačí do věcí, o kterých vím, že budou vypadat divně.

Co byste dělala, kdybyste nebyla dermatoložka?

Zvažovala jsem novinařinu, ale bylo to před koncem totality a moje máma se mi smála, že budu psát o tom, jak si v JZD koupili nový traktor. V osmnácti je hrozně těžké vybírat profesi na celý život. Ze všech variant mi nakonec vyšla medicína avybrala bych si ji znovu.

Je nějaký zákrok, který považujete za nejrizikovější?

Aplikace trvalých výplňových materiálů. Je to zákrok, který nemohu doporučit, naopak před ním varuji.

MUDr. Markéta Majerová

Jaké máte koníčky?

Během života se mi koníčky mění. Léta jsem hrávala golf, teď chodím na jógu a dlouhé pěší túry s rodinou. Do práce chodím pěšky přes Pražský hrad, to mám ráda. Ráno je tam málo lidí, přijdu si jako na výletě. Jsou to chvíle, kdy jsem sama se sebou, taková moje meditace. Mám ráda muziku, v létě vždycky vyrážím na pár festivalů. A poslední dobou začínám zase víc číst.

Kolik hodin denně spíte?

Asi sedm hodin. Když se zadaří a spí mi to déle, tak se raduju.

Zkoušíte na sobě zákroky?

Zkoušejí myslím všichni korektivní dermatologové. Měli by. Lékař potřebujete vědět, jak to bolí, jak se to hojí, jak to vypadá, jak se to vyvíjí, protože hodně těch zákroků „pracuje“. Řekla bych, že je skoro povinností, aby lékař věděl o každém laseru, jestli štípne, jestli udělá červenou plošku, strup a podobně. Většinu zákroku si i sama udělám.

 

Zdroj: www.plasticka-chirurgie.cz

Novinky