Mezoterapie – číslo jedna v hydrataci pleti

Pravidelná hydratace je pro naši pleť důležitá po celý rok, v létě to však platí dvojnásob. Zatímco náš organismus během letních měsíců nabírá nové síly na chladnější období, naše pokožka musela vydržet dlouhé dny intenzivního slunce, mořského vánku nebo koupání ve slané či chlorované vodě. Rozhodně se necítí v pohodě ani v suchém a chladném klimatizovaném vzduchu v práci a v autě. Právě nadešel čas dopřát ji hloubkovou výživu, regeneraci a hydrataci pomocí metody mezoterapie.

Co se děje, když máme dehydratovanou pleť?

  • Pokožka ztrácí pružnost a schopnost regenerace
  • Oslabuje se přirozená kožní bariéra
  • Na kůži se objevují červené flíčky
  • Pokožka ztrácí zářivost a jas
  • Objevuje se pocit napjatosti, svědění i pálení
  • Povrch kůže je posetý šupinami

 

Se suchou a dehydratovanou pletí vám však v MEDICOM Clinic umíme pomoci!

Mezoterapie – číslo jedna v hydrataci pleti

Mezoterapie je zákrok moderní estetické medicíny. Jedná se o minimálně invazivní metodu, která se používá k omlazení a zejména hloubkové hydrataci pokožky nejen v obličeji, ale i na krku, dekoltu a hřbetech rukou. Na rozdíl od krémů proti vráskám se účinné látky dostanou až do střední vrstvy kůže, kde pokožku vyživí, dlouhodobě ji hydratují, vyhladí jemné vrásky a nastartují tvorbu kolagenu.

Mezoterapie

A jak mezoterapie vlastně funguje? „Výživné a hydratující látky (nejčastěji s obsahem kyseliny hyaluronové, případně obohacené o vitamíny a aminokyseliny, které pomáhají prohloubit výsledný efekt) aplikujeme přímo do pokožky, čímž dojde k přirozené podpoře tvorby kolagenu a elastinu. Mezoterapie zlepšuje vzhled, strukturu a pružnost pokožky, zpomaluje proces stárnutí a navozuje revitalizační procesy v kůži. Díky tomu se pokožka vypíná a zpevňují se i kontury obličeje,“ vysvětluje korektivní dermatoložka MUDr. Markéta Majerová.

Ošetření je bezbolestné, ambulantní, bez nutnosti rekonvalescence a je určeno pro všechny typy pleti. Po znecitlivění dané oblasti krémem s anestetikem se do podkoží jemnými mikrojehličkami rovnoměrně aplikují výživné a hydratující látky. Mezoterapie trvá podle rozsahu ošetřované plochy 20 – 40 minut. Po velmi rychlém zklidnění pokožky a po zatažení vpichů lze nanést make-up. Ošetření je vhodné zopakovat alespoň 2-3x v odstupu 3-4 týdnů.

Mezoterapie

Účinky mezoterapie

  • revitalizace pleti obličeje, krku, dekoltu a rukou
  • vyhlazení jemných vrásek obličeje, krku, dekoltu a rukou
  • zpomalení procesu stárnutí kůže
  • zpevnění a vyživení pokožky obličeje, krku, dekoltu a rukou

 

Vital Injector - Nejnovější technika omlazení a hydratace pleti

Mezoterapie - Vital Injector

 

Pro silnou hloubkovou hydrataci pokožky doporučujeme použití přístroje Vital Injector. „Jedná se o jedinečný systém, který funguje na principu vakua - přístroj nasaje vybranou oblast pokožky, do které aplikuje materiál prostřednictvím několika mikrojehliček. Pokožka je tak ošetřena naprosto rovnoměrným rozprostřením účinné látky po celé ploše- Látka je aplikována v přesně určeném množství a do přesně zvolené hloubky kůže, takže významně klesá počet modřinek. Jedná se o účinnou techniku omlazení a hloubkové hydratace pokožky,” říká MUDr. Majerová.

 

Tip: Ošetření je vhodné i pro mladší klientky, které zatím výrazné změny pokožky nepozorují. Hovoříme o tzv. „aktivní prevenci“ před tvorbou vrásek, ztrátou pružnosti a elasticity kůže.  

Novinky