Nechtěné tetování? Zbavte se ho jednou provždy!

Tetování dnes představuje naprosto běžnou formu zdobení kůže. Co ale dělat, když se vám dříve vytoužená kérka přestane líbit a začne vám být na těle spíše na obtíž? Obrázku z mládí vás stejně jako Karolínu (28) může zbavit kvalitní laser.

„Od šestnácti let jsem snad jako každá mladá holka toužila po stylové kérce. Jenže dnes je mi osmadvacet, brzy budu chtít miminko a představa motýlka na rostoucím těhotenském bříšku se mi příliš atraktivní nezdá...“ vypráví o svém prvním a jediném tetování Karolína. V osmnácti letech Karolína odhodlaně vyrazila do tetovacího salonu. V katalogu si vybrala motiv malého černého motýlka a ten už za chvíli zdobil její spodní část bříška. „V tu chvíli jsem byla šťastná a všude jsem se motýlkem chlubila.“ S přibývajícím věkem se však Karolíně tetování přestalo líbit, a tak začala přemýšlet, jak by se ho mohla zbavit. „Věděla jsem, že existuje laser, který tetováž dokáže šetrně odstranit, ale bála jsem se, aby mi pak na břiše nezůstala ošklivá jizvička nebo vybledlý flek. Ani jedno se ale nestalo.“

Možnosti odstranění tetováže

K odstranění tetování si Karolína vybrala právě MEDICOM Clinic, kde tetování odstraňují z kůže laserem Nd:YAG laser Q-plus – momentálně tím nejvýkonějším laserem svého druhu na trhu. „Nejdřív jsem si domluvila konzultaci u sympatické korektivní dermatoložky MUDr. Kataríny Třískové. Ta si moje tetování prohlédla a zajímala se, kolik let už ho na těle mám, v jakém tetovacím salonu jsem si ho nechávala dělat apod.“ Při odstraňování tetováže totiž hrají všechny tyto a další informace důležitou roli.

medicom

Stejně jako se Karolína kdysi těšila, až bude mít tetování hotové, tentokrát se pro změnu nemohla dočkat, až bude její motýlek jednou provždy pryč. „Samozřejmě, že jsem se zároveň trochu bála, aby mě ošetření laserem příliš nebolelo, ale když jsem před lety vydržela bolest v tetovacím salonu... “ Veškeré její obavy se navíc ukázaly jako liché. „Karolíně pomohl od bolesti znecitlivující krém i samotnný fakt, že má tetování poměrně malé. Při odstraňování větších tetováží se navzdory znecitlivujícímu krému samozřejmě určitá bolest dostaví. Intenzita bolesti je ale velmi individuální. Odvíjí se mimo jiné i od prahu bolestivosti každého z nás. Obecně se dá tato bolest ovšem přirovnat ke klasickému střelení gumičkou. Vydržte se to tedy určitě dá,“ říká MUDr. Katarína Třísková.

Jak z kůže mizí nechtěná kérka

A co se při samotném procesu odstraňování s tetováním vlastně děje? „Laser postupně rozstřeluje pigment, přičemž energii laserového paprsku navoluje na přístroji vždy ošetřující lékař tak, aby se kůže po odstranění tetováže bezpečně hojila a nevytvářely se na ní jizvy. Připravte se ovšem na fakt, že tetováž mizí z kůže postupně. Počet laserových ošetření se pak odvíjí od velikosti, stáří i kvality tetováže. Průběrně se ale jedná o 3-8 sezení v intervalu cca 3 týdnů. Kůže by v době ošetření neměla být příliš opálená,“ upozorňuje dermatoložka.

medicom

Momentálně má Karolína za sebou dvě ošetření tetováže laserem. Podle slov paní doktorky mizí černý motýlek z břicha rychle a velmi dobře, po každém dalším sezení je vidět o stupeň výraznější problednutí kérky. „Těším se, až mi na kůži nezbude po motýlkovi ani památka, až nadobro odletí,“ uzavírá s úsměvem Karolína.

Novinky