Hýčkání pleti povoleno: Dopřejte si ošetření odpovídající vašemu věku!

Rádi byste vyzkoušeli nějaké ošetření z pole estetické dermatologie, ale po pravdě si nejste jisti, čím začít? Jako malá nápověda vám kromě tváře a toho, co vás na ní pocitově asi nejvíce trápí, poslouží i váš věk. Podívejte se, jaké zákroky či ošetření se vám možná vyplatí vyzkoušet...

20 let – problém s akné

Trápí vás rozšířené póry, černé tečky a červené pupínky? Vyzkoušejte chemický peeling. Ošetření nebolí, jen lehce štípe a trvá několik málo minut. Používá se při něm peelingová směs různých látek – nejčastěji hydroxykyselin. Lékař směs nanese na obličej štětečkem, povrchová vrstva kůže se díky chemickým látkám následně odloupne. Od drobných červených jizviček, které na tváři po hlubších projevech akné mnohdy zůstávají, vám zase nejlépe pomůže laser Vbeam. Cena ošetření se odvíjí od počtu pulzů. Určitě ošetření vyzkoušejte!

30 let – hydratace jako prevence prvních vrásek

V první řadě byste se měli zaměřit na důslednou hydrataci. Jak? Ideálně pomocí mezoterapie. Během ošetření vám pronikne do podkoží efektivní koktejl cenných látek v čele s kyselinou hyaluronovou, dále aminokyseliny a vitaminy. Mezoterapie pleť hloubkově hydratuje a zároveň poslouží jako prevence tvorby prvních vrásek. Cena ošetření se odvíjí od způsobu aplikace živin (hydrolifting, skinbooster nebo mezopistole).

40 let – celkové omlazení pleti

Přirozený impulz k omlazení dodá pleti plazmaterapie. Při ošetření vám bude do podkoží aplikována látka tělu vlastní – krevní plazma, která obsahuje růstové faktory stimulující regeneraci pokožky. Díky aplikaci plazmy se v kůži začnou vytvářet nová kolagenová vlákna, zlepší se pružnost a textura pleti. Zacílit na konkrétní mimické vrásky, zjemnit je a omezit jejich viditelnost, můžete ale i aplikací botulotoxinu  nebo výplněmi s kyselinou hyaluronovou. Botulotoxin a výplně s kyselinou hyaluronovou patří v estetické dermatologii k těm nejčastěji využívaným omlazujícím látkám. Vyzkoušejte nejpopulárnější ošetření estetické dermatologie i vy!

50 let – vypnutí ochablé kůže v obličeji

Povolenou kůži ve spodní části obličeje pěkně vypnou a zpevní mezonitě. Jejich efekt přetrvává po dobu 2-3 let, pak se nitě samy vstřebají. Cena ošetření se odvíjí od počtu a značky nití, orientační spotřeba nití na ošetření je 5–15 ks nití. Kromě toho můžete vyzkoušet třeba neinvazivní lifting obličeje přístrojem Ulthera. O radikální omlazení se v tomto případě postará ultrazvuk, který důkladně prohřeje podkoží. Díky tomu se v kůži začnou vytvářet nová kolagenová i elastická vlákna a pokožka se bude v průběhu dalších měsíců až půl roku postupně vypínat. Ošetření je natolik intenzivní, že ho stačí znovu zopakovat nejdříve za 2 roky.

60 let – radikálnější řešení pomocí skalpelu

Ve vyšším věku už nejlepšího efektu omlazení dosáhnete zpravidla pomocí plastické operace. Jako řešení se nabízí invazivní plastika obličeje, tzv. facelift, který můžete zkombinovat třeba s plastickou operací horních či dolních očních víček. Tyto omlazující zákroky lze navíc podstoupit v jediném operačním výkonu. Při faceliftu ovšem střed obličeje zůstává téměř nedotčený, a tak se pro ještě dokonalejší efekt omlazení po operaci vyplatí absolvovat také ošetření vrásek botulotoxinem či kyselinou hyaluronovou.

Novinky