Zimní rozmazlování pleti: Vsaďte na výživu a hydrataci!

Působí vaše pleť mdle, zašedle a jakoby bez života? Na dotek je sušší, dokonce má sklony k šupinatění? Marná sláva, kvůli mrazivému počasí a častým přechodům z tepla do zimy může být pořádně dehydratovaná... Tušíte, jakou péčí ji spolehlivě proberete ze zimního spánku? My ANO! ;-)

Zajímá vás, jaká kosmetika je v chladném a větrném počasí k péči o pleť vhodná? „Vyplatí se sáhnout po té s mastnější texturou,“ prozrazuje hned na úvod naše korektivní dermatoložka Katarína Třísková. Podle ní bychom se naopak měli vyhýbat produktům s parabeny, lanolínem, peru balsámem, ale pozor si musíme dávat i na různé parfemace. „Dala bych přednost přípravkům se zinkem, skvalénem, vitaminem E. Tyto látky mají zklidňující, hojivý a zároveň antioxidační účinek,“ dodává lékařka.

Patříte-li k těm, jejichž pleť mráz a sychravo očividně špatně snáší, pečujte pak o ni nejlépe dermokosmetikou pořízenou přímo v lékárně. Vybírejte si produkty s označením citlivá, suchá pokožka nebo ta se sklonem k podráždění a začervenání.

Vyzkoušejte například (zleva): Pleťové olejové sérum Elasticity+Filler od Eucerin; Extra výživný kompenzační krém, který vyživí i hodně suchou a citlivou pleť, od Avène; Vysoce zvláčňující krém Bio-Hydrating Cream s regeneračními účinky pro dlouhotrvající hydrataci, redukci viditelných známek stárnutí a k posílení ochranné funkce kožní bariéry od NeoStrata.

medicom

Pleti prospěje mezoterapie, plazmaterapie i lasery

Kromě každodenní péče se vám však vyplatí pleti čas od času dopřát i malinko výraznější vzpruhu, ideálně v podobě mezoterapie, tedy hloubkové hydratace pleti pomocí kyseliny hyaluronové, anebo tzv. plazmaterapie, neboli omlazení vlastní krví. Obě metody můžete navíc i kombinovat. Pokud vás v průběhu zimy trápí také rozšířené žilky, vsaďte pro změnu na laserové ošetření. Skvělý efekt má například cévní laser Vbeam. Uvidíte, že díky němu brzy nebudou po nehezkých červených žilkách ani památky!

Před mrazem pokožku chraňte také oděvem

Nakonec se vám rozhodně nevyplatí rezignovat na nošení čepic, čelenek, šál a rukavic. V mrazivém počasí je naopak velmi záhodno ochraňovat pokožku i mechanicky. „Vyhnula bych se však nošení drsných oděvů,“ varuje Katarína Třísková.

Pozor bychom si pak měli dávat i na časté koupele a nadměrné používání mýdel nebo pěn do koupele – ty totiž pokožku značně vysušují. „Dopřejte si raději odvar z otrub nebo škrobu, případně si do koupele přidejte rostlinný olej,“ dodává na závěr svůj tip odbornice.

 

 

Novinky