Prsa značky ideál: Vše o zvětšení prsou s implantáty

Odjakživa malá prsa nebo dříve sice plný dekolt, zato teď už ňadra povislá... Toužíte mít poprsí přesně podle svých představ? Pokud jste zrovna ve fázi, kdy s myšlenkou podstoupit zvětšení prsou implantáty vyloženě koketujete, bude se vám hodit následující info o všem, co s průběhem téhle operace úzce souvisí.

Příprava na zákrok
Základem je, abyste se před operací cítila fit – fyzicky i psychicky. Před zvětšením prsou s implantáty (augmentací) je proto nutné podstoupit komplexní předoperační vyšetření, díky němuž si bude lékař jistý, že jste zdravá a může operaci prsou vykonat. Zákroku samozřejmě předchází také konzultace s lékařem, během níž společně vyberete vhodnou velikost implantátů, jejich tvar a zároveň se domluvíte na způsobu vložení. „Nejčastěji se implantáty vkládají z podprsní rýhy nebo řezem vedeným kolem dolní poloviny prsního dvorce. Umísťují se přímo pod prsní žlázu nebo pod sval. Ani jedním způsobem se ženy do budoucna nepřipravují o možnost kojení,“ popisuje zkušený plastický chirurg MUDr. Peter Ondrejka.

Průběh zákroku
Samotné zvětšení prsou implantáty se pak provádí v celkové anestezii (narkóze) a trvá přibližně hodinu. V případě, že se rozhodnete pro zvětšení prsou (augmentaci) doplněné ještě o jejich modelaci, bude však zákrok trvat mnohem déle, přibližně dvakrát tak dlouho. „Augmentace spojená s modelací totiž patří k těm nejnáročnějším zákrokům. Prsa jsou volná, prověšená a klientka si je zároveň přeje zvětšit implantáty. Hodně pak záleží na zkušenostech a citu operatéra,“ vysvětluje dále oblíbený plastický chirurg MUDr. Petr Pachman.

 

Mladá maminka Jana (34) před zákrokem...

... a po augmentaci prsou s implantáty.

Operaci provedl MUDr. Pavel Horyna.

 

Zpátky ve formě
A co se bude dít bezprostředně po operaci? Probudíte se na pokoji kliniky, kde si 1-2 dny poležíte. Následujících 10 dní od zákroku budete odpočívat doma, potom se na kliniku vrátíte na kontrolu. Pokud jste ráda neustále v pohybu, určitě vás také zajímá, za jak dlouho se smíte vrátit ke svým oblíbeným činnostem. Pravdou je, že do lehčích aktivit se můžete pustit přibližně po 10-14 dnech, horní polovinu těla byste však vůbec neměla zatěžovat na 6–8 týdnů. Po dobu zhruba 2 měsíců od operace navíc budete nosit sportovní elastickou podprsenku bez kostice. Až po uplynutí této doby se prsa zcela stabilizují.

Jak moc to bolí
Ruku na srdce, nakonec vás určitě zajímá i fakt, jak moc budete kvůli splnění svého snu trpět... Nebudeme vám nic nalhávat, několik dní po zákroku se mírné bolesti pociťované v oblasti prsou samozřejmě nevyhnete. Od lékaře ale dostanete léky na tlumení bolesti, které vám nejnáročnější první dny po zákroku značně usnadní. A navíc! V porovnání s tím, jak moc se vám díky plastické operaci prsou vaše postava změní k lepšímu a zvýší se vám sebevědomí to tedy určitě stojí za to… Jděte do toho! ;-)

Malý tahák o implantátech:

Jaké druhy implantátů, způsoby jejich vložení a umístění existují?

  • Typy implantátů
    Existují implantáty kulaté, anatomické, kapkovité.
    Obecně platí, že kulatý tvar výrazněji plní dekolt, anatomický či kapkovitý působí přirozeněji.
    Implantáty se vyrábějí v mnoha různých velikostech a profilech (nízký, střední, vysoký, extra vysoký).

 

  • Způsoby vložení
    Z podprsní rýhy (nejčastější způsob vložení)
    Z řezu kolem dolní poloviny prsního dvorce
    Z podpaží (používá se už spíše výjimečně)

 

  • Jejich umístění
    Pod prsní žlázu
    Pod sval

 

V MEDICOM Clinic používáme implantáty značek Polytech (Německo), Mentor (USA), Eurosilicone (Francie). Implantáty všech těchto značek mají doživotní záruku, CE certifikát a jsou vyráběny a testovány v souladu s normami ISO, které splňují požadavky Evropské unie.

Novinky