„FemLase si ženy chválí,“ říká o novém ošetření intimní oblasti uroložka Vlasta Vyhnánková

Co si o novém zákroku FemLase myslí přímo uroložka MUDr. Vlasta Vyhnánková, Ph.D., která toto ošetření na našich klinikách nyní provádí? Při jakých problémech vyhledávají ženy FemLase nejčastěji a jaká je od nich na ošetření zpětná vazba?

Jak velký zájem je o FemLase mezi klientkami?

Musím říct, že vzhledem k dobrým referencím si tento zákrok mezi ženami získává stále větší popularitu.

Jaké jsou podle vás největší přednosti tohoto ošetření?

Je to metoda ambulantní, rychlá, bezbolestná, bezpečná, navíc s téměř nulovou rekonvalescencí a především vysokou účinností.

A z jakého důvodu podstupují ženy FemLase nejčastěji?

Především pokud je trápí lehká stresová inkontinence, recidivující záněty urogenitálního traktu a také pokud touží po intenzivnějších prožitcích v sexuálním životě.

Jaká věková skupina žen podstupuje toto ošetření nejčastěji?

Nejčastěji vyžadují FemLase ženy středního věku, v rozmezí 45–60 let, ale také ženy po porodu, okolo 30 let, a to právě zejména kvůli zmíněné stresové inkontinenci.

Skutečně FemLase pomáhá i na opakované záněty močového měchýře? A co přesně se díky laseru začne ve vaginálním prostředí dít?

FemLase pracuje na principu působení tepla na tkáň (generuje infračervený paprsek), kdy dojde ke stažení. Tím se pochva zúží a zpevní. Nastartuje se tvorba fibroplastů, elastinových vláken a na kolagen bohatá endopelvická fascie. Díky tomu se obnoví opora močového měchýře a obnoví se původní funkce močových cest.

„Zpětná vazba klientek je velmi pozitivní. Po prvním ošetření jsou nadmíru spokojeny a některé již ani nevyžadují ošetření zopakovat, přitom jim FemLase nabízíme podstoupit v rámci jedné ceny dvakrát.“

Jakou máte na ošetření zpětnou vazbu od klientek? Jsou spokojeny už po prvním ošetření?

Zpětná vazba je velmi pozitivní. Po prvním ošetření jsou naše klientky nadmíru spokojeny a některé již druhé ošetření ani nevyžadují, přitom jim ho nabízíme pro maximální možný efekt zdarma zopakovat.

Jaké problémy FemLase řeší:

  • Ztrátu elasticity a tonusu pochvy
  • Stresovou inkontinenci (drobný až střední únik moči při smíchu, zakašlání, kýchnutí, sportu apod.)
  • Vaginální suchost, sníženou tvorbu vaginální sekretu a podráždění pochvy
  • Sníženou lubrikaci při pohlavním styku a s tím spojenou bolestivost při sexu
  • Pocity svědění a pálení v pochvě
  • Opakované záněty pochvy a močových cest
  • Léčba poklesu dělohy po porodu

Setkala jste se někdy s ženou, která by s výsledkem FemLase spokojena nebyla?

Z mé dosavadní praxe takovou zkušenost nemám.

Rozhodují se ženy pro FemLase častěji ze zdravotních nebo estetických důvodů?

Indikace je srovnatelná. Volí ho jak ze zdravotního, tak z estetického důvodu.

Skutečně může tento zákrok ženám zkvalitnit i sexuální prožitky? Čím je to dáno konkrétně?

Nedostatečný prožitek při pohlavním styku a chybějící zvlhčení je způsobeno vaginální atrofií. Tepelné působení na vaginální tkáň stimuluje novou tvorbu kolagenu a také nervová zakončení, čímž zvyšuje prožitek v oblasti sexuálního uspokojení.

„Inkontinencí trpí asi 30–50 % žen. Jen polovina z nich ovšem sama od sebe vyhledá odbornou pomoc.“

Je známo, kolik procent žen má po porodu nebo menopauze problém se stresovou inkontinencí a kolik se ji snaží řešit pomocí FemLase, nebo i jinak?

Inkontinencí obecně trpí cca 30–50% žen. Přibližně jen polovina z nich ovšem sama od sebe vyhledá odbornou pomoc. Díky stále větší informovanosti o možnostech řešení se však postupně zvyšuje počet pacientek, které svůj problém chtějí odborně řešit.

Existují ještě jiné druhy ošetření nebo chirurgický zákrok, které řeší vaginální potíže? A má oproti nim FemLase nějakou výhodu?

Srovnatelné výsledky má třeba vaginoplastika, která také zpevňuje vaginu, ale na druhou stranu vůbec neřeší močovou inkontinenci. Obrovským benefitem FemLase také je, že po něm odpadá dlouhá doba rekonvalescence, bolestivost při zákroku i běžné předoperační vyšetření.

„Obrovským benefitem FemLase je, že mu nepředchází běžné předoperační vyšetření, odpadá bolestivost při zákroku i dlouhá doba rekonvalescence.“

Uvádíte, že FemLase přináší dlouhodobý efekt. Jaké faktory ovlivňují dobu spokojenosti s výsledkem?

Určitě hraje velkou roli věk ženy, dále různé hormonální změny, pokročilost dyskomfortu při menopauze, počet vaginálních porodů, obezita, zvýšená fyzická zátěž, celkový fyzický stav, ale třeba i chronický kašel.

Jak dlouho tedy trvá efekt zákroku?

Efekt zákroku trvá měsíce až roky. Je to opravdu velmi individuální, trvalý efekt ženám zaručit nelze. Vždy záleží na tom, jak silně na ženu působí všechny již výše zmíněné faktory, které k danému problému přispívají.

Proč není toto ošetření vhodné pro těhotné a kojící ženy? Co se může stát?

Ošetření pochvy laserovou metodou FemLase je v těsné návaznosti na dělohu. Teoreticky by proto mohlo dojít k potratu. Z toho důvodu bych v průběhu celého těhotenství ošetření FemLase ženám raději nedoporučovala.

Kdo další nemůže FemLase podstoupit?

FemLase se nedoporučuje ve dnech menstruace, při zánětech močových cest a gynekologických zánětech. Dále ošetření neprovádíme při akutním virovém onemocnění, horečce a nádorech v urogenitální oblasti.

Proč je nutné před ošetřením podstoupit i cytologické vyšetření na gynekologii?

Odborné gynekologické vyšetření specialistou je důležité k vyloučení přednádorových a nádorových změn. Abych to lépe vysvětlila: přednádorové změny jsou jakékoliv změny na čípku, které jsou podezřelé na nádor a nádorové změny, ty jsou bohužel jasné.
 

Chcete ošetření FemLase podstoupit? Pro objednání volejte bezplatně na linku 800 254 642. Další informace o tomto bezbolestném ambulatním zákroku se dozvíte i na našem webu, stačí kliknout zde! Svěřte se do rukou naší sympatické uroložky MUDr. Vlasty Vyhnánkové, Ph.D. a vyřešte své vaginální potíže jednou provždy, navíc s bonusem omlazení ;-)

Novinky