Do rána krásnější: Tajemství noční péče o pleť vyzrazeno!

Chcete se probouzet s odpočatou pletí bez jediné vady na kráse? Naučte se o svou tvář, krk a dekolt správně pečovat ještě dřív, než zaplujete večer do postele a uvidíte, že to bude hračka!

Během dne a noci pleti prospívá malinko jiná kosmetická péče, proto se i složení denních a nočních krémů částečně liší. „Zatímco denní krémy slouží především k ochraně pleti přes den a bývají proto obohacené také o SPF, noční krémy slouží hlavně k její regeneraci. Ve složení noční kosmetiky proto objevíte více živin, zato jí bude chybět zmíněný ochranný faktor, který by pleť v noci zbytečně zatěžoval,“ vysvětluje rozdíl mezi denními a nočními kosmetickými přípravky korektivní dermatoložka MUDr. Katarína Třísková.

Pastva pro oči

Kromě pleťového krému byste však nejpozději od čtyřiceti let neměla zapomínat ani na aplikaci očního krému. K dostání jsou přípravky určené přímo k večerní péči o oční okolí, ale v tomto případě můžete vybírat i z univerzálnějších očních krémů vhodných k aplikaci ráno i před spaním.

 

nivea

Noční péče na míru

Přípravky určené přímo k noční péči si pak vybírejte podle typu své pleti. Sáhnout můžete po noční péči proti vráskám, nočním krému pro citlivou až suchou pleť, stejně jako pro tu normální až problematickou. Ve složení těchto přípravků pak hledejte zejména kyselinu hyaluronovou, látku tělu vlastní zodpovědnou za hydrataci pleti, omlazující retinol, vitamin B3, výtažky z mořských řas, kofein, různé pleťové oleje, vodu z listů aloe vera i bambucké máslo.

Důkladná očista

Než se pustíte do svého večerního a pleť hýčkajícího rituálu, nezapomeňte však na důkladné odlíčení a vyčištění pleti. „Díky tomu pak účinné látky obsažené v jednotlivých přípravcích do pleti mnohem snadněji proniknou a nesrovnatelně lépe vám poslouží,“ vysvětluje korektivní dermatoložka MUDr. Martina Neradová.

Spánek nad zlato

Nakonec se vyplatí vzít si k srdci ještě jedno doporučení: uléhejte do postele co nejdříve před půlnocí a spěte ideálně osm hodin. Ani ta nejluxusnější kosmetika nabitá blahodárnými látkami vám totiž nepřinese vytoužený efekt, podceníte-li úlohu kvalitního spánku… Takže? Alou do postele! ;–)

 

foto: archiv značky Vichy (1x), archiv značky Nivea (1x)

 

Novinky