Padání vlasů: Co je příčinou a jak zastavit nepříjemný extrém včas?

Za zvýšenou ztrátu se považuje úbytek více než 100 vlasů denně. Příčin, které nadměrné vypadávání vlasů způsobuje, ovšem existuje celá řada. Některé z nich spolu navíc můžou úzce souviset.

Hledá se viník

„K faktorům, které vyvolávají extrémní padání vlasů, patří například stresové situace, držení drastických diet a odtučňovacích kůr, vysoké horečky při nemoci, infekční onemocnění, stavy po operacích, období těhotenství nebo doba po porodu. Dále může zvýšenou ztrátu vlasů způsobit i užívání některých léků, stejně tak perorální antikoncepce, v krajním případě může problém souviset s dlouhodobým onemocněním štítné žlázy, jater či ledvin,“ vyjmenovává možné příčiny korektivní dermatoložka MUDr. Markéta Majerová.

S nadměrným vypadáváním vlasů se však obvykle setkáte až za 2–3 měsíce poté, co se u vás některá z výše uvedených příčin objevila. Mnohdy samozřejmě bývá těžké vzpomenout si, jakou životní situaci jste zhruba čtvrt roku zpátky vlastně řešili, stejně jako není vždy možné vzít si z podobných situací ponaučení a snažit se jim v budoucnu předcházet.

eucerin

Doping pomocí minerálů

Z hlediska výživy můžete proti padání vlasů zabojovat především zvýšeným přísunem železa a zinku. I nedostatek těchto minerálů totiž může mít na extrémní úbytek vlasů poměrně zásadní vliv. Přípravky, které se užívají pro celkové zlepšení kvality vlasů či zastavení jejich nadměrného vypadávání, potom obsahují nejen tyto dvě zmíněné minerální látky, ale velmi často také křemík, želatinu a aminokyselinu methionin. Efekt užívání těchto doplňků stravy se však neprojeví okamžitě. Očekávat ho můžete spíše po 3–4 měsících.

eucerin

Mezoterapie jako spása

Z dermatologických ošetření se vám při řešení problémů s vlasy osvědčí zejména vlasová mezoterapie. „Při ní vám přímo do pokožky hlavy aplikujeme léčivou látku Dermaheal HL, která obsahuje růstové faktory, kmenové buňky, vitamíny i další léčivé látky,“ vysvětluje proces léčby dermatoložka Markéta Majerová. Podle ní dostávají vlasové kořínky při mezoterapii přirozený impuls k obnově. Pokožka hlavy se začne lépe prokrvovat, vlasy přirozenou cestou zhoustnou a stanou se silnějšími i lesklejšími.

Na vlasovou mezoterapii se můžete objednat bezplatně na lince 800 254 642 (800 CLINIC). Podrobnější informace o tomto ošetření můžete získat i na chatu přímo na našem webu www.medicomclinic.cz na homepage vpravo dole, nebo nám pošlete zprávu na Facebooku. Nebojte se ozvat a řešte svůj problém s vlasy včas!

foto: archiv značky Eucerin (3x)

 

Novinky