Krásná v každém věku: Jaké ošetření či zákrok vaší pleti nejvíc prospěje?

Pigmentové skvrny, akné, dehydratace, vrásky, ochablé tváře nebo povolené kontury obličeje. Nejen podle typu pleti, ale také vzhledem k věku řešíme pokaždé trochu jiný problém nebo jen drobnější vadu na kráse, s níž toužíme udělat krátké proces. Jaké dermatologické ošetření nebo omlazující zákrok by dobře posloužil právě vám?

20 až 30 let

Nejčastější problém: akné a dehydratace pleti

Co vyzkoušet: chemický peeling, laser Vbeam, mezoterapii


Trápí-li vás rozšířené póry, černé tečky a červené pupínky, vyzkoušejte chemický peeling. Používá se při něm peelingová směs různých látek, nejčastěji hydroxykyselin. Ošetření nebolí, jen lehce štípe a zabere chvilku. Dermatoložka při něm nanáší štětečkem na obličej peelingovou směs, díky které se povrchová vrstva kůže následně odloupne.

Drobných červených jizviček, které na tváři zůstávají po hlubších projevech akné, vás potom zbaví laser Vbeam. Laserové pulsy při ošetření sice výrazně blýskají, ale bolestivé nejsou. Ucítíte jen mírné štípání. Po ošetření byste se neměla vystavovat slunci, na laser je proto nejlepší přijít od podzimu do jara.

Pokud se vaše pleť nepříjemně pne, je vysušená a má sklony k šupinatění, vsaďte na její hloubkovou hydrataci pomocí mezoterapie. „Během ošetření proniká do podkoží koktejl cenných látek v čele s kyselinou hyaluronovou, aminokyselinami a vitaminy. Mezoterapie pleť hloubkově zhydratuje a zároveň poslouží jako prevence vzniku prvních vrásek,“ uvádí Markéta Majerová, korektivní dermatoložka MEDICOM Clinic v Praze.

40 až 50 let
Nejčastější problém: prohlubování vrásek, ochabování pleti

Co vyzkoušet: plazmaterapii, aplikaci botulotoxinu a výplní s kyselinou hyaluronovou


Okolo čtyřiceti let už pleť přímo volá po omlazení. Přirozený impulz k němu pleti dodá například plazmaterapie. „Při ošetření se do podkoží aplikuje látka tělu vlastní – krevní plazma obsahující růstové faktory, které stimulují regeneraci pokožky. Díky aplikaci plazmy se v kůži začnou vytvářet nová kolagenová vlákna, zlepší se pružnost a textura pleti,“ vysvětluje Martina Neradová, korektivní dermatoložka z brněnské pobočky MEDICOM Clinic.

Chcete-li spíše zacílit na konkrétní mimické vrásky, zjemnit je a některé dokonce úplně vyhladit, vyplatí se vám ale spíše aplikace botulotoxinu nebo výplně s kyselinou hyaluronovou. Botulotoxinem se nejčastěji ošetřují vrásky v horní polovině obličeje, výplň s kyselinou hyaluronovou zase skvěle zjemní nosoretní rýhy, vrásky nad horním rtem nebo vyřeší prohlubně pod očima. Aplikace obou těchto látek patří v estetické dermatologii k těm vůbec nejvyhledávanějším omlazujícím ošetřením.

medicom

50 až 60 let
Nejčastější problém: ztráta pružnosti pleti, ochabování kontur obličeje

Co vyzkoušet: mezonitě, neinvazivní lifting obličeje Ulthera, facelift


Povolenou kůži ve spodní části obličeje dovedou pěkně vypnout a zpevnit mezonitě. Jejich efekt přetrvává po dobu dvou až tří let, pak se nitě vstřebají. Kromě nití ale můžete vyzkoušet neinvazivní lifting obličeje Ulthera. O radikální omlazení se v tomto případě postará ultrazvuk – ten důkladně prohřeje podkoží, díky čemuž se v kůži začnou vytvářet nová kolagenová i elastická vlákna. V průběhu dalších měsíců až půl roku se vaše pokožka začne postupně znovu vypínat. Ošetření je natolik intenzivní, že ho stačí zopakovat nejdříve až za dva roky.

Ve věku okolo šedesáti a více let už ovšem nejlepšího efektu omlazení zpravidla dosáhnete tzv. faceliftem. Plastickou operaci obličeje můžete v jednom operačním výkonu zkombinovat například s plastikou horních a dolních očních víček – zákroku, který má kromě estetického efektu i mimořádný zdravotní přínos. „Při samotném faceliftu ale střed obličeje zůstává téměř nedotčený, proto se po operaci vyplatí absolvovat i výše zmíněné ošetření vrásek aplikací botulotoxinu či výplní s kyselinou hyaluronovou na dermatologii. Až pak bývá pohled na omlazenou tvář opravdu dokonalý,“ dodává na závěr korektivní dermatoložka Katarína Třísková z MEDICOM Clinic v Praze.

 

 

Láká vás vyzkoušet některé z těchto ošetření či zákroků, potřebujete poradit, jak vyřešit svůj problém s pletí? Přijďte k nám na konzultaci! Pro objednání volejte bezplatně na tel. 800 254 642 (800 CLINIC). Chcete-li se nás jen na něco zeptat, pošlete nám dotaz na Facebooku nebo s námi chatujte na našich webových stránkách.

Novinky