Pigmentové skvrny: Udělejte s nimi krátký proces!

Zůstaly vám na kůži po neopatrném letním slunění nevzhledné hnědé flíčky? Nezoufejte, představíme vám hned několik možností, jak se jich můžete rychle a šetrně zbavit. Chemický peeling, intenzivní pulsní světlo nebo snad metoda Biored Peel? Zjistěte, které ošetření prokáže tu nejlepší službu právě vám.

Pokud jste svou tvář v průběhu předchozích měsíců s chutí nastavovali slunci a pokožku před slunečními paprsky nedostatečně chránili, pravděpodobně se vám za to kůže pomstila pigmentovými skvrnami. Tzv. melasma se nejčastěji objevují na čele, nad kořenem nosu a tvářích, v oblasti kolem očí, nad horním rtem, v dekoltu nebo třeba na hřbetech rukou, tedy v místech, které jsou sluníčku vystavovány zpravidla nejvíce a nejčastěji. Jak řešit pigmentové skrvny, které vám – po pravdě – na kráse opravdu nepřidávají? Co byste měli udělat, abyste nepěkné pigmentaci dali co nejdřív sbohem? Možností naštěstí existuje hned několik.

medicom

Zkuste to s šetrným chemickým peelingem

Jsou-li pigmentové skvrny pouze na povrchu kůže, mohl by si s nimi poradit i chemický peeling. Jak takové ošetření v praxi probíhá? „Při proceduře vám štetečkem naneseme na pleť speciální peelingovou směs bohatou na účinné hydrokyseliny, které vaši pokožku barevně sjednotí, zjemní a zároveň projasní,“ popisuje MUDr. Katarína Třísková, korektivní dermatoložka z MEDICOM Clinic. Příjemné také je, že chemickým peelingem svou tvář i celkově projasníte a barevně sjednotíte. Ošetření je navíc vhodné pro všechny typy pleti – příznivě působí na stárnoucí i příliš mastnou pokožku – a ve výsledku trvá jen pár minut!

Intenzivní pulzní světlo vás zároveň omladí

Na pigmentace ve středních a hlubších vrstvách kůže už ale jen chemický peeling většinou nestačí a vyplatí se vsadit spíše na ošetření intenzivním pulsním světlem, tzv. IPL. „To rozstřelí pigment, který se do týdne odloupne. Pulsní světlo ale zároveň prohřívá kolagenní vlákna v horní části dermis. Poškozená vlákna se proto smrští, nastartuje se jejich obnova. Tímto ošetřením tedy zároveň dochází k omlazení pleti – tzv. rejuvenaci,“ vysvětluje dále dermatoložka.

Vyplatí se kombinace obou metod

Nakonec můžete proti pigmentaci zabojovat také metodou Biored peel. „Toto ošetření obě výše zmíněné procedury vhodně kombinuje. V prvním kroku nanášíme na ošetřovanou oblast chemický peeling, ve druhé fázi pak na lokalitu aplikujeme speciální světlolomný gel, přes který provádíme samotné ošetření IPL světlem. Koncovka přístroje vyzařuje silné světlo, které se na povrchu kůže proměňuje v teplo. To odstraňuje pigment, zatahuje jemné kapiláry a obnovuje kolagenní vlákna,“ vysvětluje odbornice.

medicom

Přemýšlíte, která z metod by nejlépe zafungovala právě na vaše pigmentové skvrny? Objednejte se na konzultaci ošetření na jednu z poboček MEDICOM Clinic! Vyberte si korektivní dermatoložku, která je vám nejsympatičtější nebo na ni máte nejlepší reference od svých přátel a lidí ve svém okolí. Jedině s odborníkem vyberete to nejlepší možné řešení!

 

Novinky