Pevný a kulatý zadeček i sexy stehna. Jak jich nejrychleji docílíte?

V módě jsou pěkně kulaté zadečky a díky hollywoodským miliardářkám, sestrám Kardashianovým, zároveň pozadí o velikosti XXL :-) Ať už se vám takové zadečky líbí, anebo byste si spíše přála ten svůj zmenšit a stehna zeštíhlit, možnosti, jak toho docílit relativně rychle a bez námahy samozřejmě existují...

Zvetseni hyzdi vlastnim tukem MEDICOM Clinic

Pokud toužíte po pěkně vytvarovaném, kulatém a pevném zadečku, kterého se vám nedaří dosáhnout pomocí cvičení, můžete se obrátit i na plastickou chirurgii. Hýždě lze vytvarovat do žádoucí podoby buď pomocí implantátů nebo vlastním tukem. Zvětšení hýždí vlastním tukem spočívá v odebrání tuku z jiných oblastí na těle a v jeho následném doplnění do hýždí. Zákroku ale vždycky předchází konzultace s plastickým chirurgem, který určí, zda-li je pro ženu právě tato metoda vhodná.

Vlastní tuk se může hodit

„Zvětšení hýždí vlastním tukem se provádí v celkové anestezii. Při zákroku se pomocí liposukce nejprve odebere tuková tkáň z jiných vybraných lokalit s jeho nadbytkem. Následně se tuk pročistí, aby obsahoval jen zdravé a životaschopné tukové buňky, poté se jemnými kanylkami aplikuje do podkožní tkáně kolem svalů hýždí. V místě odebrání tuku zůstanou po zákroku jen 2–4 drobné ranky. Z viditelných jizviček proto ženy nemusejí mít strach, většinou žádné nezůstanou,“ uvádí Pavel Horyna, plastický chirurg z MEDICOM Clinic v Praze a Ústí nad Labem.

První dva týdny po tomto zákroku by ovšem ženy měly dodržovat klidový režim. Po dobu 4 týdnů je nutné nosit kompresivní prádlo, které pomáhá tlumit pooperační otok a naopak podporuje hojení. S lehkou kancelářskou prací lze pomalu začít nejdříve 2 týdny po této operaci. Do běžného režimu se pak lze naplno vrátit nejpozději po 8 týdnech.

Implantáty do hýždí? Raději ne

Majitelkou sexy pozadí se můžete stát bez jakékoli námahy v posilovně a každodenního dřepování také zásluhou implantátů. Oproti prsním implantátům, o které v Česku zájem neustále roste, ovšem nejsou implantáty vložené do hýždí tolik populární a řada plastických chirurgů jejich vložení vzhledem k častým reoperacím po tomto zákroku přímo odmítá. „S vkládáním implantátů do hýždí nesouhlasím. Pokud má žena opravdu plochý zadeček, můžeme se bavit o jeho vytvarování pomocí vlastního tuku, ale jiné úpravy mohou být velmi rizikové, proto je odmítám,“ tvrdí plastický chirurg Petr Pachman z brněnské MEDICOM Clinic.

Menší zadeček a štíhlejší stehna

Liposukce MEDICOM Clinic

Naopak ke zmenšení zadečku slouží liposukce. Pomocí liposukce se lze zbavit přebytečného tuku nejen v oblasti zmíněných hýždí, ale samozřejmě například i v oblasti vnějších či vnitřních stehen. Liposukce dnes patří mezi běžně prováděné zákroky, které stačí podstoupit pouze v lokální anestezii, a tak už chvíli po zákroku můžete odejít domů. Dnes už jsou navíc rozšířené vůči tělu velmi šetrné liposukční metody, například laserová liposukce SlimLipo nebo ultrazvuková liposukce VASER Lipo.

„Po těchto šetrných liposukčních metodách zůstává na těle po zákroku jen minimum otoků či modřin, někomu se dokonce nevytvoří modřiny vůbec žádné. Laser nebo ultrazvuk totiž dovede zacílit přímo na konkrétní tukové buňky, ale nepoškodí okolní tkáně a cévy. Díky těmto účinkům je pak samozřejmě mnohem kratší i celková doba rekonvalescence po zákroku,“ dodává plastický chirurg Petr Pachman.

 

Chce se objednat na konzultaci zákroku přímo s plastickým chirurgem? Volejte bezplatně na 800 254 642 nebo nám napište na e-mail clinic@medicomclinic.cz!;-)

 

 

 

Novinky