5 ošetření, které byste měla stihnout do Vánoc

Chtěla byste u stromečku zářit nejen štěstím a spokojeností, ale také zdravím a krásou? Dejte na rady našich dermatoložek a ještě do příchodu Ježíška vyzkoušejte některé z těchto skvělých estetických ošetření…

1. Vyplnění rtů a jejich hydratace kyselinou hyaluronovou

zvětšení rtů

Polibek pod jmelím si žádá plné, smyslné a příjemně vláčné rty. Aplikací výplně s kyselinou hyaluronovou rty dokonale zhydratujete, vyživíte a dokonce tak můžete vyřešit i jejich drobnou asymetrii. „Kyselina hyaluronová obsažená ve výplni je látka tělu vlastní, která je za dostatečnou hydrataci a regeneraci rtů přímo zodpovědná. Toto ošetření dodá rtům potřebný objem, zvýrazní jejich konturu a případně vyřeší problém s jejich asymetrií,“ potvrzuje korektivní dermatoložka Markéta Majerová z MEDICOM Clinic.

Aplikace této výplně do rtu nebolí, protože většina výplní už v sobě dokonce obsahuje anestetikum, které rty znecitliví. „Jedná se o velmi rychlé ambulantní ošetření, jehož efekt uvidíte na rtech prakticky ihned. Výsledek pak bude dokonalý přibližně po týdnu a vydrží vám asi 6–10 měsíců. Vždy záleží na kvalitě výplně, na jejím použitém množství i na věku ženy. Po vymizení efektu je samozřejmě vhodné aplikaci zopakovat,“ říká dermatoložka.

2. Vyhlazení vrásek na čele a u kořene nosu aplikací botulotoxinu

Chcete-li vyhladit nebo zjemnit mimické vrásky převážně v horní polovině obličeje – v oblasti čela, nad kořenem nosu nebo jemné vějířky kolem očí – vyplatí se vám vyzkoušet právě botulotoxin. Ošetření zabere jen pár minut, provádí se ambulantně a ucítíte při něm pouze mírné píchnutí tenké jehličky, pomocí které vám dermatoložka látku aplikuje přesně do místa, kde je zapotřebí vrásky vyhladit a jejich tvorbu na nějakou dobu pozastavit.

Účinek ošetření botulotoxinem se obvykle dostaví do 3–5 dnů a během dalšího týdne ještě narůstá. Na ošetření se vám vyplatí opět přijít přibližně za půl roku. „Skvělé je, že botulotoxin dovede mimické vrásky nejen vyhladit, ale zároveň i předcházet jejich tvorbě. Díky aplikaci této látky se navíc postupně odnaučíte nevědomému mračení. Látku aplikujeme jen v malém množství, nemusíte se ničeho bát. Vždy se snažíme o maximálně přirozený efekt,“ dodává Katarína Třísková, korektivní dermatoložka rovněž z MEDICOM Clinic.

3. Vyplnění vrásek okolo úst kyselinou hyaluronovou


MEDICOM CLINIC

Trápí-li vás spíše jemné vrásky nad horním rtem nebo výraznější nosoretní rýhy od toho, jak míváte při úsměvu pusu neustále od ucha k uchu, vsaďte na účinek výplně s kyselinou hyaluronovou, která se používá také při už zmíněné hydrataci a zvětšení rtů.

Aplikace výplně se provádí tenkou jehličkou nebo drobnou kanylkou, probíhá pouze ambulantně a díky neustálému ledování i anestetiku, které už výplně s touto látkou většinou přímo obsahují, je ošetření v podstatě bezbolestné. Skvělé také je, že efekt výplně uvidíte na sobě bezprostředně po ošetření. Kyselina hyaluronová na sebe totiž okamžitě začne vázat vodu a v pleti postupně nabývat. Z nejlepšího výsledku se však budete radovat asi po 1–2 týdnech od ošetření. Efekt výplně si užijete zhruba 8–12 měsíců, je to individuální. Jakmile se látka úplně vstřebá a efekt vymizí, je vhodné ošetření zopakovat.

4. Hloubková hydratace pleti pomocí mezoterapie

Pokud chcete svůj obličej, krk či dekolt celkově zhydratovat, vyživit a tím v podstatě dokonale omladit, rozhodněte se pro hloubkovou hydrataci pokožky pomocí mezoterapie. Ošetření se provádí buď tenkou jehličkou, drobnou kanylkou nebo speciální mezopistolí, pomocí které vám až do podkoží pronikne blahodárná směs látek v čele s kyselinou hyaluronovou, vitaminy, minerály i antioxidanty.

MUDr. Neradová

Ošetření se provádí ambulantně a přibližně hodinu před jeho začátkem se na pleť může aplikovat i znecitlivující krém s anestetikem, abyste následně necítila žádnou bolest. „Díky mezoterapii se celkově zlepší vzhled pleti, její struktura i pružnost. Kůže se zhydratuje, vypne, jemné vrásky na povrchu se vyrovnají. Mezoterapie je ovšem vhodná i jako prevence proti stárnutí pleti, proto ji můžu vřele doporučit také ženám mladším třiceti let,“ uvádí korektivní dermatoložka Martina Neradová z MEDICOM Clinic.

5. Chemický peeling pro svěží a zářivou pleť

Nakonec můžete svou pleť prozářit a zbavit ji drobných nedokonalostí pomocí chemického peelingu, jehož hlavní složkou jsou alfa-hydroxy kyseliny. Při ošetření dochází k odstranění vrstev kůže – do jaké hloubky, to záleží hlavně na druhu a koncentraci použité látky. „Chemický peeling vás zbaví povrchových pigmentových skvrn, počínajících vrásek, zmírní projevy akné a prospěje mastné pleti s rozšířenými póry. V neposlední řadě pak celkově přispěje k regeneraci a omlazení pokožky. Zlepšení uvidíte asi po 5–14 dnech. Záleží na druhu peelingu. Ošetření můžete buď několikrát zopakovat nebo podstoupit jeden radikálnější zákrok,“ dodává na konec korektivní dermatoložka Katarína Třísková.

 

Chcete se na některé z těchto ošetření objednat nebo se o něm dozvědět více informací? Volejte bezplatně na číslo 800 254 642 nebo pište na clinic@medicomclinic.cz. Těšíme se na Vás! :-)

Novinky