5 tipů pro krásu a vyšší sebevědomí v novém roce

Přemýšlíte, jakým ošetřením letos podpoříte svou krásu a zdravou sebedůvěru, zkrátka a jednoduše si uděláte radost? Pro inspiraci se podívejte třeba na to, jaké ošetření a zákroky chválí naši lékaři, a proč.

1. Vyhlazení vrásek botulotoxinem & kyselinou hyaluronovou

medicomclinic

Aplikace botulotoxinu a vyplnění vrásek kyselinou hyaluronovou jsou v současné době dvě nejčastěji podstupované omlazující ošetření v oblasti estetické medicíny. Botulotoxin dočasně přeruší nervové spojení zablokováním receptorů na úrovni nervosvalové ploténky. Sval tedy nedostává signál ke smrštění a relaxuje. Účinek botulotoxinu trvá, dokud nedojde k regeneraci nervosvalového spojení. Kyselina hyaluronová je látka tělu vlastní, která efektivně zhydratuje podkoží, kde současně nastartuje regenerační procesy. Pokožka se díky tomu skutečně vypíná a zpěvňuje. Na botulotoxin j vhodné docházet 2x do roka, efekt ošetření kyselinou hyaluronovou přetrvává okolo 10 měsíců a při pravidelném opakování bývá efekt dlouhodobý. Oba zákroky se navzájem dobře doplňují. Viditelně tvář omladí a zároveň jí ponechají její přirozený výraz. Samozřejmě pokud se to s množstvím látky a frekvencí aplikace nepřehání. Z toho důvodu si však k ošetření vyberte jedině zavedené pracoviště a zkušeného dermatoga, který má cit a zkušenosti,“ vysvětluje hlavní korektivní dermatoložka MUDr. Markéta Majerová.
 

2. Laserová liposukce SlimLipo a ošetření rázovou vlnou

liposukce

Liposukční metoda SlimLipo je aktuálně považována za jednu z nejšetrnějších a nejčastěji prováděných metod. Využívá se při ní vlastností laserového vlákna, které dovede zacílit pouze na tukové buňky, nikoli na okolní tkáně a cévy. Díky tomu se po zákroku na těle téměř netvoří modřinky a otoky, kůže se navíc sama znovu vypne a rychle přilne zpět k podkoží. V porovnání s jinými druhy liposukcí je metoda SlimLipo k tělu i celkově šetrnější, proto po ní zpravidla následuje kratší doba rekonvalescence. Ošetřovaná oblast se v první fázi zákroku napustí tumescentním roztokem s anestetikem, díky kterému je pak celý proces liposukce prakticky bezbolestný. Po zákroku pak ještě vřele doporučuji rázovou vlnu. Jedná se o ambulatní ošetření, které urychlí proces přihojení pokožky k podkoží, podpoří další štěpení tuků i rychlost metabolismu a v neposlední řadě také vyhladí drobné nerovnosti, které mohou na těle po liposukci zůstat,“ tvrdí plastický chirurg MUDr. Pavel Horyna.

3. Trvalá laserová epilace

Epilaci laserem volí stále vyšší procento žen i mužů. Ženy si nechávají epilovat nejčastěji podpaží, třísla, bradu, horní ret a lýtka. U mužů převládají záda, hrudník, krk a často epilaci využívají i pro korekci vousů v obličeji. Hodinu před laserovou epilací se navíc na choulostivou partii může použít znecitlivující krém, díky němuž pak klienty epilace vůbec nebolí. Ošetření trvá přibližně 20 až 30 minut a vyplatí se ji zopakovat většinou tak 5 až 7x. Na našich klinikách používáme k odstranění chloupků laser LightSheer DESIRE, momentálně nejúčinnější laser svého druhu na trhu. Tento laser trvale odstraňuje a ničí velmi vysoké procento chloupků. Konečný efekt epilace se však vždy odvíjí od typu chloupků, lokality epilace i od fototypu kůže, přičemž nejlépe se epilují silné tmavé chloupky na světlé kůži,“ popisuje korektivní dermatoložka MUDr. Katarína Třísková.

4. Plastická operace prsou

plastika prsou

„Z úprav poprsí provádíme na našich klinikách nejčastěji zvětšení prsou implantáty, nicméně často je tento zákrok spojený také s modelací poprsí, což vyžadují především mladé maminky, kterým ňadra ochabla a změnila svou velikost po porodu a dlouhé době kojení. Každému takovému zákroku samozřejmě předchází nezávazná konzultace, na které žena lékaři svěří svou představu o výsledku. Podle toho pak společně vybíráme tvar implantátů, velikost i značku, stejně jako se domluvíme na způsobu jejich vložení. Operační zákrok se provádí v celkové anestezii. Při prosté augmentaci se implantáty do těla vkládají nejčastěji z podprsní rýhy nebo řezem vedeným po  dolním obvodu dvorce. Další, ovšem ne tak běžně používaný, je přístup z podpaží. Implantáty se umístňují pod prsní žlázu nebo částečně pod velký prsní sval, přičemž ani jednou z těchto metod se ženy obvykle nepřipravují o možnost kojení. Operační zákrok trvá kolem hodiny. Je-li při poklesu prsou nutno provést spolu s augmentací i jejich modelaci, pak se jizvy nacházejí kolem dvorce,  vertikálně od dvorce k podprsní rýze a někdy jsou i ve tvaru kotvy. Provádí-li se augmentace s modelací, doba operačního výkonu se pohybuje okolo 2 hodin. Po operaci pacientky zůstávají na klinice obvykle 1–2 noci, poté jsou propuštěny domů a zůstávají v ambulantní péči až do zhojení. V dalším pooperačním období doporučujeme pravidelné klinické a ultrazvukové kontroly prsou jednou ročně,“ uvádí plastický chirurg MUDr. Peter Ondrejka. 

5. Intimní omlazení FemLase

Femlase

„Omladit a zpevnit nejintimnější ženskou partii dovede laserové ošetření FemLase. Díky němu dochází v prostředí vagíny k opětovné produkci kyseliny hyaluronové a k obnově kolagenových a elastinových vláken, což vede k přirozené rejuvenaci (omlazení) a remodelaci (zúžení) vagíny. Laserový paprsek ale zároveň vyrovnává hladinu pH v pochvě, posiluje imunitu vaginální oblasti a zvyšuje lubrikaci vagíny. FemLase proto pomáhá řešit i svědění a pálení v pochvě, bolestivost až možné krvácení při pohlavním styku, slouží jako prevence opakovaných zánětů vagíny a močového měchýře a v neposlední řadě léčí také stresovou inkontinenci – drobné až střední úniky moči při smíchu, zakašlání, sportu apod., které trápí zejména maminky po porodu přirozenou cestou nebo ženy po menopauze. FemLase je velmi rychlým a bezbolestným ambulantním zákrokem, jehož účinek vydrží zhruba po dobu dvou let. Pro maximální efekt na našich klinikách doporučujeme 2 ošetření za cenu jednoho, a to v intervalu 4–6 týdnů mezi oběma zákroky. Nakonec je nepochybně potěšující i fakt, že vás po FemLase nečeká téměř žádná rekonvalescence,“ míní uroložka MUDr. Vlasta Vyhnánková, PhD. rovněž z MEDICOM Clinic.

 

Chcete se na některé z těchto ošetření a zákroků objednat, nebo se o nich dozvědět další informace? Zavolejte na naši bezplatnou linku 800 254 642 nebo nám napište na e-mail clinic@medicomclinic.cz. Těšíme se na Vás!

Novinky