Trápí vás strie? Pomůže vhodná kosmetika, radiofrekvence i ošetření laserem

Místo plánovaného hubnutí vám ručička na váze nekompromisně ukázala vyšší číslo, anebo je snad důvodem vašeho rostoucího bříška a prsou těhotenství? Ať je to jakkoliv, seznamte se s kosmetikou, která vám pomůže předejít tvorbě strií, a objevte ošetření, díky nimž se s nimi opět rozloučíte.

odstranění strií

Strie jsou spolu s celulitidou jedním z nejčastějších kožních estetických problémů, s jakými se my ženy potýkáme. Strie vznikají například růstem, vlivem těhotenství nebo jakoukoliv výraznou změnou hmotnosti. Tehdy totiž pod kůží popraskají elastická vlákna. Strie vás mohou trápit na břiše, prsech, hýždích, zádech, stehnech, nebo třeba i na ramenou.

Přejte si dobré geny

Při tvorbě strií hraje hlavní roli genetika. Správnou kosmetickou péčí ovšem lze pravděpodobnost jejich vzniku zmírnit, a to přibližně o 30 %. Pokud se tedy striím chcete vyvarovat, nezbývá vám než mazat a spoléhat na dobré geny. Kromě každodenní aplikace vhodných zpevňujících krémů či olejů si ovšem dejte dobrý pozor na rychlý a extrémní přírůstek na váze – ať už kvůli chuti k jídlu nebo právě vlivem těhotenství.

Kůži promazávejte denně

Jste-li těhotná, začněte s každodenním mazáním bříška a poprsí přibližně okolo třetího až čtvrtého měsíce. Můžete používat kosmetické přípravky určené přímo pro těhotné ženy, ale stejně tak je možné zvolit i jakýkoliv jiný tělový krém, máslo či olej se zpevňujícím účinkem. Ve složení těchto přípravků proto vždy hledejte například kyselinu hyaluronovou, glycin, vitamin E a C, bambucké máslo nebo různé druhy olejů. Skvělý efekt na kůži má ovšem i čistý 100 % kokosový olej.

Vyzkoušejte radiofrekvenci

MUDr. Harapátová

Pokud ani zásluhou pečlivého mazání nezůstane vaše tělo bez poskvrny, vyplatí se vám podstoupit ošetření pokožky přímo na naší estetické dermatologii. „Ke korekci strií používáme například radiofrekvenci přístrojem eMatrix. Při ošetření se aplikátor přístroje postupně dotýká odmaštěné a suché kůže. Do podkoží skrze pokožku procházejí pulzy radiofrekvenční energie. Při aplikaci můžete cítit pálení různé intenzity – podle indikace a nastavení energie. Děje se tak proto, že se pokožka díky frakční radiofrekvenční energii prohřívá a vznikají v ní mikroskopické kanálky tepelně poškozené kůže,“ vysvětluje korektivní dermatoložka MUDr. Eva Harapátová z pražské pobočky MEDICOM Clinic.

Pomůže vám i laser

Červené strie, které zůstávají na prsou a břiše zejména po těhotenství, můžete řešit i pomocí laseru Vbeam. „Při ošetření laserový paprsek reaguje s červeným krevním barvivem v cévkách. Pomocí tepla se cévka srazí, ztmavne a začne připomínat modřinku. Jako každá jiná modřinka se ale nakonec vstřebá a zahojí se. Laserové pulsy při ošetření sice blýskají, ale na kůži jen mírně štípají,“ popisuje průběh Eva Harapátová. Po obou zmíněných procedurách je však nutné vyhýbat se slunci a na ošetřená místa preventivně aplikovat opalovací krém s vysokým SPF 50.

Ošetření několikrát zopakujte

Pro maximální efekt je vhodné laserové ošetření strií i radiofrekvenci několikrát zopakovat. Počet ošetření je individuální, záleží na počátečním stavu kůže a na její reakci na zvolenou proceduru. „Přibližně se však jedná o 3–10 terapií v intervalu 3–4 týdnů,“ uvádí dermatoložka. Oba druhy ošetření strií je možné podstoupit i v létě, ale poté je skutečně nutná už zmíněná ochrana místa před sluncem. A kdy je na ošetření strií vhodný čas, co se mateřství týče? „Chce-li žena řešit strie na prsou, měla by k nám přijít až po ukončení doby kojení. Jinou lokalitu je ale možné ošetřit už během tohoto období,“ dodává nakonec Eva Harapátová.

 

 

Chcete se na některé ze zmíněných ošetření objednat nebo se o něm dozvědět další podrobnosti? Zavolejte na naši bezplatnou linku 800 254 642 nebo nám napište e-mail na clinic@medicomclinic.cz. Těšíme se na Vás!

 

Novinky