Proměna paní Moniky (32): Trápila se kvůli malým prsům, teď má figuru snů!

zvětšení prsou

Z malých prsou měla Monika odjakživa komplexy. Nelíbila se sama sobě, necítila se dobře ve spodním prádle ani v plavkách, natož pak nahá před svým partnerem. Proto se nakonec rozhodla, že si prsa nechá zvětšit pomocí implantátů. A dnes? Konečně je z ní sebevědomá žena a moc krásná i šťastná maminka!

Paní Monika si nikdy ani nezkusila podprsenku větší než velikost A. Po dvou porodech a době kojení pak její prsa vypadala ještě hůř. Měla pocit, že jí zmizela už úplně. „Sehnat na mě hezkou a dobře padnoucí podprsenku byl velký problém. Navíc jsem se nahá strašně styděla před svým přítelem. Sice se o mých prsech ve špatném nikdy ani slůvkem nezmínil, jenže já byla přesvědčená o tom, že když se prsa nelíbí mně, těžko se můžou líbit jemu.“

Když se plní sen

MUDr. Petr Pachman

Monika proto snila o tom, že si jednou nechá svoje prsa zvětšit a nakonec si tohle své velké přání splnila. Počáteční stud a obavy ze zákroku z ní naštěstí spadly už při konzultaci u plastického chirurga Petra Pachmana na naší klinice v Brně. A jak zhodnotil stav jejího poprsí on sám? „Prsa paní Moniky byly po dvou porodech a opakované době kojení menší a ochablá. Klientce jsem proto doporučil podstoupit zvětšení prsou implantáty, tzv. augmentaci.“ Během konzultace lékař Monice pomohl vybrat vhodnou velikost implantátů i jejich tvar a seznámil ji i s průběhem plánované operace.

Augmentace prsou patří na našich klinikách k nejčastěji prováděným zákrokům. Pomocí implantátů lze zvětšit velikost prsou až o několik čísel a dodat poprsí ztracený objem a pěkný tvar. Klientky mohou vybírat z implantátů kulatých či anatomických, které kopírují přirozený tvar prsou (kapek). Objem vkládaných implantátů se nejčastěji pohybuje v rozmezí 250-350 ml. Zvolená velikost a tvar se nakonec odvíjí nejen od přání klientky, ale také od tvaru jejího hrudníku.

Vytoužená proměna

Poslední dny a noci před zákrokem se už Monika svojí proměny nemohla dočkat. „Samozřejmě, že jsem se i trochu bála, přece jen se jedná o zákrok v celkové narkóze, ale zároveň jsem se tak moc těšila na výsledek, že jsem veškeré obavy nakonec úplně vytěsnila z hlavy. Aby ne, zákrokem přece měly skončit veškeré moje mindráky a letité trápení,“ usmívá se mladá maminka.

Během samotné operace pak všechno probíhalo hladce. „Implantáty jsem klientce vložil do prsou řezem vedeným podprsní rýhou a umístil je pod velký prsní sval. Po předchozí konzultaci s klientkou jsem zvolil implantáty německé značky Polytech o velikosti 360 ml, kulatý tvar, vysoký profil. Paní Monika podstoupila zákrok standardně v celkové anestezii. Po jednodenní hospitalizaci na klinice jsme ji propustili do domácí péče,“ popisuje operatér Petr Pachman.

První dny doma

Po operaci Moniku čekal několik týdnů dlouhý proces hojení. Po dobu 6 týdnů musela nosit kompresní podprsenku s pásem a nesměla příliš namáhat horní polovinu těla. S péčí o její tříletou dcerku jí proto ze začátku pomáhala babička i přítel, ale už po prvních dvou týdnech všechno dobře zvládala sama.

Zvětšení prsou

Jako malá vzpomínka na podstoupený zákrok zůstaly Monice pod prsy jen krátké jizvičky, které ale nejsou vzhledem k jejich umístění na pohled vůbec vidět. A jak Monika snášela bolest v prvních dnech po zákroku? „Netvrdím, že jsem byla hned jako rybička, ale třeba proti porodu dvou dětí byla tohle přímo procházka růžovým sadem. Vlastně se to ani nedá srovnávat,“ dodává vesele.

Podle ní si každá žena určitě zaslouží být spokojená sama se sebou. A Monice se to díky augmentaci prsou u nás na klinice doopravdy podařilo. „Dneska se cítím fantasticky. Na těle i na duši. Raduju se z výsledku, který se samozřejmě líbí nejen mně, ale i mému příteli. Nosím teď podprsenky, které mají košíčky velikosti C, a všechno spodní prádlo mi nádherně sedí. Ukázat se v plavkách nebo ve spodním prádle pro mě dřív znamenalo peklo a dneska si to naopak užívám! Krásným poprsím se mi opravdu splnil můj životní sen,“ dodává šťastně.

 

Chcete také podstoupit zvětšení prsou implantáty nebo zvažujete jiný zákrok? Objednejte se k nám na konzultaci na čísle 800 254 642 nebo se přihlaste do dalšího ročníku naší soutěže Krásnější díky plastice a vyhrajte svou vysněnou plastickou operaci ZDARMA! Více informací o právě probíhající soutěži se dozvíte na našem Facebooku nebo přímo na stránkách www.krasnejsidikyplastice.cz!

 

Novinky