3 ošetření pro svěží pleť o prázdninách

Kvůli horkým letním teplotám se vaše pleť necítí příliš fit? Hydrataci a svěží look jí můžete zajistit třeba jedním ze třech druhů estetických ošetření u nás na klinice. Na rozdíl od laserů jsou tyto procedury se sluncem zadobře, ideální doba pro jejich podstoupení je tedy právě teď!

Nezáleží na tom, jestli se chystáte na dovolenou zalitou spalujícím letním sluncem nebo máte v plánu vyrazit za vysokohorskou turistikou. Všechny tři metody – mezoterapii, plazmaterapii i výplně s kyselinou hyaluronovou – si totiž můžete dopřát v jakoukoliv roční dobu a navrátit jimi své pleti odpočatý vzhled i vytoužený punc mládí. Co každá z metod obnáší, s čím vám pomůže a jak probíhá? Seznamte se...

1. Mezoterapie neboli mikrojehličkování

MUDr. Martina Neradová

S přibývajícím věkem pleť přirozeně ztrácí svou pružnost. Ubývá v ní totiž kolagenových a elastinových vláken. Pleť se proto postupně ztenčuje, povadá a zároveň se na ní neustále objevuje více vrásek. K omlazení obličeje, krku, dekoltu, ale například i hřbetů rukou je proto jako stvořená tzv. mezoterapie, neboli hloubková hydratace pleti.

Jak tato procedura probíhá? Při ošetření pronikají až do podkoží drobné kapky kyseliny hyaluronové, vitaminy i antioxidanty. Tak se v kůži aktivují regenerační procesy, díky nimž se pokožka znovu stává pevnější a pružnější. Mezoterapie se provádí buď drobnými mikrojehličkami, kanylkou nebo speciální mezopistolí – tehdy vjíždí do kůže najednou hned pět unikátních mikrojehliček s přednastavenou hloubkou průniku i velikostí kapek. 

„Mezoterapií celkově zlepšíte vzhled pleti, její strukturu i pružnost. Ošetřením zároveň přirozeně zpomalíte proces stárnutí. Mezoterapií se pokožka dobře zhydratuje a opět se vypne. Jemné vrásky na povrchu kůže se vyrovnají. Ošetření je ostatně vhodné i jako prevence proti stárnutí pleti. Mezoterapii proto doporučuji také ženám mladším třiceti let, kterým v tomto věku většinou začínají vadit první vrásky,“ uvádí naše korektivní dermatoložka z Brna a Jihlavy, MUDr. Martina Neradová.

2. Plazmaterapie

Omladit svou pleť můžete s nadsázkou řečeno i podobným způsobem, jakým to kdysi prý dělala pověstná Čachtická paní – vlastní krví. Nepředstavujte si pod touto procedurou ale nic neobvyklého nebo snad děsivého, právě naopak. Krevní plazma totiž představuje ideální prostředek k omlazení pleti. Jedná se o látku tělu vlastní, proto se po její aplikaci určitě nemusíte obávat žádné alergické reakce. Krevní plazma navíc obsahuje růstové faktory a proteiny podporující tvorbu kolagenu, elastinu i kyseliny hyaluronové v pokožce.

Plazmaterapie se provádí podobně jako mezoterapie, tedy speciálními mikrojehličkami. Jedná se o minimálně invazivní metodu, kterou je ovšem vhodné pro maximální efekt absolvovat hned několikrát – ideálně dvakrát až třikrát po sobě. Ošetření skvěle zregeneruje vaši pleť a omladí ji. Stejně jako mezoterapie se proto doporučuje i v rámci prevence stárnutí pleti.

MEDICOM CLINIC

3. Aplikace výplně s kyselinou hyaluronovou

Kyselina hyaluronová je látka tělu vlastní, která pleť dokonale hydratuje a regeneruje. S věkem jí ale v pleti postupně ubývá, a tak se ji vyplatí pokožce navrátit i jiným způsobem – speciálními výplněmi o 1ml na bázi gelu. Tyto výplně s kyselinou hyaluronovou se nejčastěji používají k zjemnění nosoretních rýh, při doplňování ztraceného objemu ve tvářích, ale třeba i k omlazení očního okolí, k zvětšení rtů nebo k vyhlazení drobných vrásek nad horním rtem.

„Po aplikaci výplní s kyselinou hyaluronovou by klientky měly na šest hodin omezit mimiku v obličeji, aby látka zůstala přesně v místě, kam byla aplikována a neoslabil se její účinek. Aplikaci této výplně by měl samozřejmě provádět zkušený lékař na klinice s dobrou pověstí. Vzhledem ke skvělému efektu, jaký aplikace kyseliny hyaluronové přináší, ošetřujeme vrásky právě tímto způsobem na našich klinikách opravdu rádi,“ tvrdí dermatoložka Martina Neradová.

 

Chcete se na některou z těchto procedur objednat nebo vás láká jiné estetické ošetření pleti? Potřebujete s péčí o pleť poradit, ráda byste požádala o radu některou z našich dermatoložek? Zavolejte na naše bezplatné číslo 800 254 642 nebo nám napište na clinic@medicomclinic.cz. Rádi vám pomůžeme!

 

 

Novinky