Omládnout v obličeji už nemůže být snazší! Znáte MyFaceLift?

Zvažujete plastickou operaci obličeje, ale bojíte se celkové anestezie i zdlouhavé doby hojení po zákroku? V tom případě vás potěšíme! Nově u nás totiž můžete podstoupit zákrok, díky němuž se výrazného omlazení svojí tváře dočkáte mnohem snadnějši i dříve. Seznamte se, přichází MyFaceLift!

MUDr. Tomáš Ventruba

Na naší klinice v Brně můžete nově podstoupit zákrok MyFaceLift. Jak jeho název napovídá, v mnohém se podobá klasickému omlazení obličeje. Na rozdíl od faceliftu, jak ho dosud znáte, má ale spoustu výhod. I tato operace vám z tváře odepíše slušnou řádku let, hojení po ní ale bude trvat podstatně kratší dobu, protože k zákroku stačí pouze lokální anestezie. Dokonce ani ohlávku, o které jste možná slyšeli u běžného faceliftu, po MyFaceLiftu nosit nemusíte.

Zajímá vás víc? Přečtěte si rozhovor s tím nejpovolanějším – plastických chirurgem MUDr. Tomášem Ventrubou. Na naší klinice je nováčkem, ale v oboru právě naopak. Plastickou operací obličeje už pomohl k mladší tváři více než čtyřem stovkám lidí a rád k ní pomůže i vám.

Pane doktore, pro většinu z nás byla dosud známá pouze běžná plastická operace obličeje, tzv. facelift. V čem je hlavní rozdíl mezi faceliftem a novinkou jménem MyFaceLift?

MyFaceLift je moderní metoda faceliftingu s dlouhodobým efektem, kterou lze provádět pouze ambulantně v lokální anestezii. V tom vidím hlavní rozdíl a především nespornou výhodu tohoto zákroku.

QuickFaceLift

Pro koho je tento zákrok určený vzhledem k věku a stavu pleti?

Zákrok není nijak limitovaný věkem ani pohlavím, ale nejčastěji ho volí lidé vě věku od 40 do zhruba 70 let. MyFaceLift je pro všechny, kteří chtějí zpevnit nebo obnovit kontury svého obličeje a to v různých etážích.

Proč by měl klient nebo klienta toužící po výrazném obličeji podstoupit raději MyFaceLift, než klasický facelift?

Protože tento zákrok propojuje efekt klasického liftingu s rekonvalescencí miniinvazivního faceliftu. To znamená, že vám zákrok dopřeje srovnatelný efekt omlazení, ale doba hojení bude po něm podstatně kratší. To je přece vždycky příjemné.

Jak dlouho trvá rekonvalescence po MyFaceLiftu? A proč se po něm nemusí nosit ohlávka jako po faceliftu?

Rekonvalescence je individuální. Dá se ale říct, že po 7–10 dnech můžou klienti provádět běžnou kancelářskou práci. V některých případech je však otok v obličeji patrný delší dobu. Ohlávka se nosit nemusí díky připevnění podkožních struktur. Nenosí se však pouze tehdy, pokud není operační výkon kombinovaný s dalším zákrokem – například s liposukcí podbradku nebo s liftingem krku se suturou (sešitím) krčního svalu. V tom případě doporučuji nosit ohlávku 2 týdny.

QuickFaceLift

V jakém případě byste klientovi raději doporučil běžný facelift?

Neexistuje žádný klasický ani běžný facelift. Vždy záleží na operatérovi a jeho zkušenostech. Od toho se odvíjí, co může danému klientovi nabídnout. Pro dosažení co nejlepšího výsledku je dokonce možné kombinovat i více operačních technik a více zákroků.

Jak dloho vydrží efekt MyFaceLiftu a o kolik let lze jeho pomocí v obličeji omládnout?

Efekt zákroku je individuální. Záleží na typu obličeje, kvalitě SMAS vrstvy neboli svalově vazivové vrstvy, která se nachází pod kůží. Každopádně je efekt omlazení vždy dlouhodobý a v případě potřeby klienta lze zákrok samozřejmě opakovat.

Omládne tímto zákrokem jen obličej, anebo lze vypnout například i krk, případně dekolt? 

Tímto zákrokem vždy dochází i k vypnutí krku. Jak jsem ale zmínil, záleží na typu obličeje. Vždy jde o individuální zákrok. Technika je daná, ale podle potřeby je možné dělat individuální úpravy. Tím myslím měnit rozsah výkonu, upravovat délku řezu, potažmo tedy i délku jizvy.

QuickFaceLift_pred a po

Jsou jizvy po zákroku viditelné?

Každá jizva je vidět, ať už více či méně. Lze ji ovšem umístit tak, aby při pohledu na obličej po zákroku na první pohled vidět nebyla, což je samozřejmě smyslem mojí práce.

Zákrok se tedy také provádí skalpelem jako facelift?

To ano. Rozdíl je ale v práci s ním, ve vedení řezu.

QuickFaceLift

Jak dlouho MyFaceLift trvá? Mohl byste popsat, jak při něm Vy jako lékař postupujete?

Zákrok trvá od 1,5 hodiny do 3 hodin v závislosti na typu obličeje a případné kombinaci zákroků. Řez se vede ve vlasaté části hlavy, v oblasti spánkové krajiny a to směrem dolů před boltcem, za tragem - chrupavčitým výběžkem. Dále kolem ušního lalůčku, v rýze za boltcem a poté dle potřeby směrem dozadu do vlasů. Následně se uvolní kůže tváře a krku a také hlubší svalově vazivová vrstva SMAS, která se povytáhne a sešije. Operační rána je uzavřena jemným šicím materiálem.

Je tento zákrok vašim oblíbeným a pokud ano, proč?

Plastické chirurgii se věnuji osm let a operace v obličeji provádím vůbec nejčastěji a pravdou je, že i nejraději. 
Je to jemnější operativa a výsledek práce je doopravdy vidět. Obličej neschováte pod triko ani do kalhot. :-)

 

 

 

Chcete se o zákroku dozvědět víc přímo od plastického chirurga MUDr. Tomáše Ventruby? Objednejte se k němu na nezávaznou konzultaci zákroku. Stačí zavolat bezplatně na číslo 800 254 642 do našeho callcentra a domluvit si termín, kdy se s panem doktorem potkáte na naší klinice v Brně osobně.

 

 

Novinky