5 tipů dermatoložky pro jarní refresh pleti

S příchodem jara máte možná potřebu detoxikovat nejen své tělo, ale také pleť. Jinými slovy udělat maximum pro její zdraví a krásu. Jak se o ni po zimě postarat a zajistit jí tak příjemný restart? To vám v několika tipech prozradí naše oblíbená korektivní dermatoložka Katarína Třísková.

MUDr. Třísková

1. Jezte potraviny bohaté na minerály

Na začátku jara obohaťte svůj jídelníček o minerální látky. Zaměřte se především na selen, křemík a zinek. Najdete je v mase, játrech, rybách, ořeších, listové zelenině, celozrnných obilovinách, v dýňových a slunečnicových semínkách, červené řepě či medu. Nebála bych se investovat ani do kvalitních doplňků stravy v podobě tablet. Doporučuji užívat zejména pupalku dvouletou a methionin, který kromě pleti prospívá také vlasům a nehtům. 

2. Hýčkejte pleť vitaminovým sérem 

Kromě běžného čištění pleti a aplikace denního či nočního krému doporučuji začít také s používáním pleťového séra. Podle toho, jaké vitaminy dané sérum obsahuje, zjistíte i k čemu slouží. Vitamin A a jeho deriváty jsou určené především k omlazení pleti, vitamin C pokožku projasňuje a barevně sjednocuje, vitamin E ji zklidňuje, celkově regeneruje a zároveň platí za skvělý antioxidant.

MEDICOM CLINIC

3. Peelingem se vyloupnete do krásy

Po zimě se vyplatí zbavit pleť odumřelých kožních buněk, které na ní ulpívají. Nejsnazší cestou, jak se jich zbavit, je pleti opakovaně dopřávat jemný domácí pleťový peeling. Zásluhou peelingu se vaše pleť krásně projasní, barevně sjednotí a zároveň vyčistíte zanesené póry a omezíte tvorbu akné. Pokud ovšem toužíte po výraznějším efektu peelingu nebo nemáte na opakované domácí rituály čas ani pomyšlení, můžete na našich klinikách podstoupit také chemický peeling. Pro maximální efekt je však vhodné peeling zopakovat alespoň 3x v intervalu 14 dnů.

4. Zkombinujte peeling s pulzním světlem

Kromě peelingu u nás můžete vyzkoušet také ošetření Biored peel, které kombinuje účinek chemického peelingu prováděného v prvním kroku procedury spolu s účinkem intenzivního pulzního světa. Pomocí pulzního světla, kterým se pleť ošetřuje bezprostředně po chemickém peelingu, dojde k prohřátí povrchové vrstvy kůže a tím k následnému odstranění nežádoucích pigmentací, k zatažení jemných kapilár a k obnově kolagenových vláken.

5. Zhydratujte pleť i v hlubších vrstvách

Kvůli častým přechodům z tepla do zimy, vichru i klimatizaci mívá pleť během zimy mnohy ještě větší tendence k vysychání než v létě. Právě proto ji prospěje také mezoterapie neboli hloubková hydratace pleti. Ošetření se provádí ambulantně pomocí speciální mezopistole, kanylkou nebo tenkou jehličkou. Při mezoterapii proniká až do podkoží směs dobře nakombinovaných vitaminů, antioxidantů a především kyseliny hyaluronové – látky tělu vlastní, které v pleti s věkem přirozeně ubývá. Ošetřením se pleť dokonale zhydratuje a zregeneruje, tudíž dojde také k vyhlazení jemných linek v obličeji. Mezoterapie proto slouží i jako prevence tvorby vrásek.

 

Zaujalo vás některé z ošetření, na které vám dala tip naše korektivní dermatoložka Katarína Třísková? Zavolejte bezplatně do našeho callcentra na číslo 800 254 642 a domluvte si termín, kdy u nás vybranou proceduru podstoupíte. Ať letošní jaro vaší pleti sluší! ;-)

 

Novinky