Inkontinence už není tabu: Rozhovor s maminkou, které pomohlo ošetření FemLase

Od porodu třetího miminka trápila paní Janu (41) inkontinence při každém zakašlání i smíchu. Její gynekoložka jí tvrdila, že se s tím bude muset smířit, ale to se Janě ani trochu nelíbilo. Začala proto hledat pomoc jinde, až objevila laserové ošetření FemLase. Mladou maminku jsme pro vás trochu vyzpovídali... ;-)

Jani, z jakého důvodu jste se rozhodla zákrok podstoupit?

Po třetím těhotenství jsem se potýkala s inkontinencí. Ptala jsem se gynekoložky, zda by mi nějakou léčbu nebo pomoc doporučila, ale ta mi jen řekla, že o ničem neví a musím se s tím smířit. Časem by prý mé obtíže možná mohly i vymizet. Nechtěla jsem se smířit s tím, že by v mém věku neexistovalo řešení, které by mi pomohlo. A tak jsem začala pátrat a objevila FemLase.

Proč jste se rozhodla právě pro naši kliniku?

Věřila jsem klinice s dlouholetou tradicí a s mnoha spokojenými klientkami. Navíc sama do Medicomu pravidelně chodím, a to ke korektivní dermatoložce MUDr. Markétě Majerové, která mi vždy doporučí to nejlepší ošetření pro moji pleť. Volba kliniky tedy pro mě byla jasná.

MUDr. Vlasta Vyhnánková

Hledala jste si o zákroku předem nějaké informace a kde?

Všechno jsem se dočetla přímo na stránkách Medicomu, takže jsem byla na zákrok připravená. Věděla jsem, do čeho jdu a co mě čeká. Navíc mi vše ještě předem podrobně vysvětlila paní uroložka MUDr. Vlasta Vyhnánková, Ph.D. na konzultaci, která ošetření FemLase standardně předchází. V mém případě paní doktorka na vyšetření před zákrokem zkontrolovala můj zdravotní stav po třech porodech a vyhodnotila, že mi ošetření FemLase může opravdu pomoci.

Co vás nejvíce zajímalo a bylo pro vás důležité?

Samozřejmě mě zajímalo, jestli mě to bude bolet a co je třeba po zákroku dodržovat. Bolest naštěstí žádná nebyla a omezení po FemLase byly opravdu minimální.

Zjišťovala jste si také, jaký přístroj klinika k ošetření používá?

Po pravdě ne. Věděla jsem, že v Medicomu dostanu maximálně odbornou péči. Navíc si nemyslím, že by se laik dokázal zorientovat, který přístroj je nejvhodnější. A právě proto je třeba svěřit se do rukou odborníků, kterým můžete důvěřovat. Přístroje mají v Medicomu otestované a ví, s čím mohou klientkám opravdu pomoci.

Bylo něco, čeho jste se předem trochu obávala?

FemLase

Nebyl důvod k obavám, natož ke strachu. Paní uroložka mi ještě před ošetřením celý postup znovu zopakovala a během zákroku mi vždy předem řekla, jaký bude další krok a proč. Pořád jsem tedy věděla, co se bude v příští chvilce dít.

Jak přesně probíhalo samotné ošetření?

Před laserovým ošetřením jsem dostala na oči ochranné brýle. Během celého zákroku mi paní uroložka vysvětlovala co bude následovat a ptala se mě na moje pocity. Jestli něco cítím nebo ne a jestli je pro mě všechno komfortní.

Jak dlouho ošetření trvalo a jak jste se při něm cítila?

Trvalo to jen necelých dvacet minut a opravdu jsem nic necítila, což považuji za velkou výhodu. Zákrok proto můžu jednoznačně označit za zcela bezbolestný. Kdyby mne paní uroložka nepopisovala, co bude dělat při každém jednotlivém kroku, celé bych to asi prospala.

Podstoupila jste ošetření jen jednou, nebo dvakrát?

Vzhledem ke třem porodům jsem na doporučení paní doktorky ráda podstoupila zákrok dvakrát. Na klinice navíc nabízejí dvě ošetření za cenu jednoho, tak by byla škoda toho nevyužít. Nebolí to a efekt ošetření se prý zopakováním vylepší i prodlouží.

FemLase

Vnímala jste stejně bezbolestně i druhé ošetření?

Ano, druhé ošetření jsem vnímala úplně stejně. Šla jsem na něj na doporučení paní doktorky až po šesti týdnech. Pravdou je, že by možná stačilo i jedno ošetření. Měla jsem pocit, že druhé už není nutné. Ale vzhledem ke třem těhotenstvím jsme se s paní uroložkou domluvily, že ho raději opravdu podstoupím.

Co jste po zákroku musela dodržovat a jak dlouho?

Týden po zákroku jsem měla naordinovaný klidnější režim, ale jinak jsem nebyla nijak omezená. Také jsem měla na týden zakázaný pohlavní styk a měla jsem se na týden vyhýbat sauně a bazénu kvůli infekci. Pro rychlejší hojení mi pak paní doktorka ještě doporučila čípky s kyselinou hyaluronovou.

Za jak dlouho jste začala pociťovat změnu k lepšímu?

První čtyři týdny po ošetření jsem necítila žádný rozdíl, ale na to mne paní doktorka předem upozornila. Změna byla znát až začátkem pátého týdne. Přesně, jak paní doktorka avizovala. Byla jsem z toho úplně nadšená. Je skvělé, že existuje něco, co vás během dvou bezbolestných procedur zbaví inkontinence. Kdo to nezažil, asi nepochopí, jaká je to úleva a jak se vám díky tomu může změnit k lepšímu celý život.

Komu byste zákrok doporučila?

Každé ženě, která se zbytečně trápí něčím, co lze tak jednoduchou cestou vyřešit. Jedná se o rychlý a opravdu bezbolestný zákrok, díky kterému si můžete opět připadat jako mladá, krásná a atraktivní žena.

 

Jak se objednat a zjistit podrobnosti

Chcete se o zákroku FemLase dozvědět víc? Zavolejte do našeho centra pro péče o klientky na číslo 800 254 642, kde se dozvíte podrobnosti o ošetření i o nejbližších volných termínech. Nebo byste si ráda přečetla celý příběh této maminky i slova její lékařky? Najdete ho u nás na webových stránkách v sekci KLIENTI.

 

 

Novinky