„Jsem to stále já, ale moje tvář teď působí mnohem jemněji.“

MEDICOM CLINIC

S tvarem svého nosu nebyla Hanka (27) nikdy úplně spokojená. A po úrazu, který se jí stal, to bylo ještě horší. I když jí okolí tvrdilo, že je pořád hezká holka, sama se tak bohužel necítila. Hance také vadilo, že jí po úrazu přestaly na nose sedět dioptrické brýle. Důvodů k nespokojenosti bylo najednou až příliš, a tak se Hanka rozhodla podstoupit plastickou operaci nosu.

MEDICOM Clinic

Kvůli předchozím špatným zkušenostem se státní poliklinikou byla Hanka před návštěvou naší MEDICOM Clinic v Praze dost nervózní. Po prvním setkání s plastickým chirurgem MUDr. Peterem Ondrejkou z ní ale veškerá nervozita spadla. „Na konzultaci s panem doktorem jsem se dozvěděla vše, co bylo k provedení zákroku potřeba. Navíc se ke mně pan doktor choval moc hezky. Byl příjemný a svým humorem odlehčil vážnost situace. Tím mě okamžitě zbavil veškeré nervozity. Zároveň ale vedl celou konzultaci velmi profesionálně, čímž mě přesvědčil, že jsem v opravdu dobrých rukách,“ popisuje své dojmy Hanka.

„Nosu klientky dominoval výrazný poúrazový hrbol. Doporučil jsem jí proto podstoupit sekundární kompletní rhinoplastiku – plastickou operaci nosu uzavřenou technikou. Zákrok klientka podstoupila v celkové anestezii s jednodenní hospitalizací u nás na klinice,“ upřesňuje k tomu samotný operatér MUDr. Peter Ondrejka.

Hančiny obavy z operace se ukázaly jako liché

MEDICOM Clinic

V den operace na Hanku opět dolehly obavy, jestli se vše povede a bude se svým nosem po zákroku konečně spokojená. „Přiznávám, napadaly mě černé myšlenky, například jestli se vůbec probudím z narkózy...“ Takové obavy bývají před zákrokem prováděném v celkové anestezii celkem běžné a normální, naštěstí se však zpravidla ukazují jako liché. U Hanky tomu bylo zrovna tak. Operace totiž proběhla bez nejmenších komplikací a ani když se Hanka po zákroku probudila, necítila žádnou bolest. „Připadala jsem si jen hodně unavená,“ dodává.

Další noc, kterou musela Hanka po zákroku ještě zůstat na klinice, si ale hodně odpočinula a vše se začalo obracet k lepšímu. „Byla jsem šťastná, že už mám zákrok za sebou a užívala jsem si veškerého servisu, kterého se mi na klinice v Praze dostávalo. Prostředí je tam moc hezké a personál opravdu milý. Připadala jsem si, jako kdybych byla spíš někde na hotelu,“ tvrdí Hanka s úsměvem.

Před propuštěním domů vyjmul pan doktor Hance z nosu tamponádu. Deset dní po propuštění se pak Hanka na kliniku vrátila, aby jí lékař sundal z nosu i sádrovou dlahu. „Klientka musela doma po dobu dvou týdnů nosit sádrovou dlahu. První týden permanentně, přes den i noc, druhý týden už dlahu stačilo přikládat pouze na noc. Klientka se velmi rychle zhojila a s výsledkem jsme oba spokojeni,“ dodává k Hančině procesu hojení MUDr. Peter Ondrejka.

Po sundání sádry se dostavila nefalšovaná radost

MEDICOM clinic

Celá rekonvalescence nosu pak trvala přibližně dva měsíce. Už po sundání sádry se ale Hanka mohla ze svého nosu naplno radovat. „Nevěřila jsem vlastním očím. Moc jsem se totiž sama sobě líbila! Byla jsem z nového nosu od první chvíle nadšená. Nos vypadá přirozeně, jsem opravdu spokojená. Líbí se mi, že jsem to pořád já, přitom teď můj obličej působí mnohem jemnějším dojmem. A brýle mi teď na nose konečně sedí rovně, to se taky počítá,“ říká Hanka vesele.

Výsledek operace Hance chválí i její rodina a kamarádi. „Nejvíc se jim prý líbí, jak se mi po odstranění hrbolu celkově zjemnil obličej. Lidé z širšího okolí na mně ale žádnou změnu nejspíš ani nezaznamenali, což osobně vnímám jako velké plus. Je to důkaz, že můj nos působí i po operaci přirozeně,“ dodává spokojeně.

Rozhodnutí podstoupit plastickou operaci nosu dnes Hanka vnímá jako jedno z těch nejlepších, které zatím v životě udělala. Je se sebou spokojená, opět sebevědomá a v psychické pohodě. O jiném zákroku momentálně neuvažuje, ale pokud by se to v budoucnu změnilo, opět by si vybrala právě MEDICOM Clinic. „Jestli někdo zvažuje stejnou plastickou operaci, ať dál neváhá a navzdory strachu ten zákrok podstoupí. Kdybych věděla, jak moc se mi operací uleví, šla bych na ni už dříve,“ vzkazuje nakonec.

Splňte si sen o krásnějším nosu a jemnější tváři... U nás!

Také vám celkový dojem z obličeje kazí výrazný hrbol na nose? Nejste s tvarem svého nosu spokojená a ráda byste to změnila? Zavolejte na číslo 606 306 533, kde se o zákroku dozvíte vše potřebné a zároveň se můžete touto cestou i objednat na konzultaci operace k některému z našich plastických chirurgů.

Po celý březen se také můžete přihlašovat do dalšího ročníku naší soutěže Krásnější díky plastice. Podrobnosti o soutěži a podmínách přihlášení najdete přímo na www.krasnejsidikyplastice.cz. Třeba se usměje štěstí zrovna na vás a podstoupíte svou vysněnou operaci zdarma! Držíme palce a přejeme hodně štěstí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plastická chirurgie