Na co se nejčastěji ptáte v souvislosti s plastickými operacemi prsou?

MUDr. Petros Christodoulou

Na našem Instagramu jsme vám dali možnost zeptat se přímo plastického chirurga na vše, co vás zajímá o plastické operaci prsou. Otázek přišlo nespočet a odpovídal na ně MUDr. Petros Christodoulou. Sepsali jsme pro vás ty nejčastější :-)

1. Od kolika let je možné provést zvětšení prsou?

Augmentaci je možné provést od 18 let. Prsní žláza se vytváří dotváří již v pubertě, ale tvar poprsí se dotvaruje právě kolem 18-tého roku věku. Ve výjimečných případech a se souhlasem rodičů je možné zákrok provést před dovršením plnoletosti.

2. Je možné mít z „nulek“ přirozeně vypadající prsa?

Samozřejmě je to možné, vždy však záleží na přání klientky. Přirozeného tvaru je možné docílit vhodně zvolenou velikostí implantátu nebo kombinací implantátu a vlastního tuku. Plastický chirurg vám doporučí nejvhodnější řešení.

3. Je velký rozdíl 50ml v implantátu?

Ano i ne – u drobných prsou je tento rozdíl vidět. Zvětšuje-li se velké poprsí, tak nikoliv.

MEDICOM Clinic

4. Jak dlouho po augmentaci je možné provést další zvětšení?

Ideální doba mezi zákroky je alespoň 12 měsíců.

5. Tvaruje se po zákroku poprsí, tedy mění svůj tvar? A po jak dlouhé době zmizí otoky po augmentaci?

Tomuto stavu říkáme, že si prsa „sedají“. U silikonových implantátů je to 3 a někdy až 6 měsíců, u polyuretanových implantátů je tato doba výrazně kratší, a to 1,5 – 2 měsíce. Co se týká samotných otoků, je to individuální, obecně je doba mezi 3-6 týdny.

6. Za jak dlouho po augmentaci s modelací je možné spát na břiše nebo boku a jak je to se sportem?

U klasických silikonových implantátů je možné spaní na boku po 6 týdnech a na břiše po 8.týdnech. Sportu se můžete věnovat také nejlépe po 8 týdnech. U polyuretanových implantátů je tato doba (ve všech případech) kratší o 2 týdny.

Sonografie prsou MEDICOM Clinic

7. Je po čase nutná výměna implantátů a dle čeho se pozná, že by se měly vyměnit?

Pokud je vše v pořádku, není výměna nutná. Důležité je pravidelné sonografické vyšetření, které by každá klientka po zvětšení poprsí měla podstupovat 1x ročně.

8. Je vhodné jít na augmentaci, pokud plánuji cca do 2 let miminko?

Pokud víte, že v této době plánujete miminko, je lépe vyčkat. Není možné vyloučit, že se po těhotenství a kojení poprsí změní natolik, že bude třeba reoperace. Jsou však klientky, kterým se poprsí nezmění; jde tedy o velmi individuální záležitost a finální rozhodnutí záleží na prioritách klientky.

9. Je možné provést zmenšení prsou spolu s vložením implantátů?

Kombinace těchto dvou zákroků do jednoho vhodná není. Doporučujeme podstoupit zmenšení prsou (tzv. redukci) a teprve s odstupem času zvětšení pomocí implantátů.

 


Máte v hlavě spoustu dalších otázek týkajících se plastické operace prsou a stále jste na ně nenašla odpověď? Podrobné informace o plastických operacích prsou najdete také na naší webové stránce www.krasnejsiprsa.cz!
Pro bližší informace volejte naše Centrum péče o klientky 800 254 642 (800 CLINIC) nebo se ptejte na recepcích našich klinik.

Plastická chirurgie