Kojení s prsními implantáty? ANO!

Prs, latinsky mamma. To je všeříkající indicie. Prsy nejsou ale v žádném případě jen zdrojem mateřského mléka a vzájemné mateřské lásky a důvěry mezi matkou a děťátkem. Sice mu chceme dát ze sebe to nejlepší, jen aby bylo zdravé a spokojeně se na nás usmívalo, ale také se chceme stále líbit sobě i druhým. To je naštěstí splnitelné přání!

S MEDICOM Clinic se kojí krásně!

MEDICOM Clinic

Asi si říkáte, co je to za nejapné heslo, jen si ale přestavte: Máte nějaký komplex z velikosti či tvaru prsů a ráda byste založila rodinu, jenže vás neustále děsí představa, jak budou vaše prsa vypadat po kojení? Chtěla byste si nechat prsa vyplnit nebo nějak modelovat, ale čekáte AŽ…? Milé dámy, to není nutné. Po augmentaci neboli zvětšení poprsí pomocí silikongelových implantátů může žena bez problémů kojit. Implantáty se vkládají pod prsní sval, čímž se nenaruší mlékovody, a implantát tak není překážkou. Navíc ženy, které kojení svému děťátku odepřou z důvodu přetrvání pevného tvaru poprsí, mohou být zklamány. Americká asociace plastických chirurgů (ASPS) vysvětluje, že pokles poprsí, ke kterému dochází po porodu, není způsoben kojením, ale již samotným průběhem těhotenství.

Úprava těla s pomocí lékařů přestává být výsadou celebrit. Spíše se stává standardem – prostě vypadat dobře. Možná i právě proto, že produktivita a hlavní kariérní i osobní život se nemačká někde mezi 20 a 30 lety, ale často nyní slýcháme názor, že ve 30 všechno teprve začíná. Naše klientka Monika Marešová, moderátorka a skvělá maminka dětí Jakuba a Matěje, je praktických důkazem toho, že kojit s implantáty je bezproblémové. Podstoupila augmentaci poprsí na naší klinice v Praze u MUDr. Petera Ondrejky, a s implantáty bez problémů kojila. Zeptali jsme se jí na operaci a následné kojení.

Moniko, vy jste augmentaci prsou podstoupila po prvním dítěti?

MUDr. Peter Ondrejka

Silikonovými implantáty jsem si nechala vyplnit prsa po prvním dítěti (dva roky po porodu). Ňadra jsem si nenechávala vyloženě zvětšovat, protože jsem je velká měla vždy, ale chtěla jsem je vyplnit. A přestože jsem plánovala další dítě, nepovažovala jsem za nutné čekat až po druhém dítěti. Mám kamarádky, které podstoupily augmentaci také před dětmi, a vše bylo úplně v pohodě. Chtěla jsem se cítit dobře a žensky, tak jsem do toho šla.

Máte tedy zkušenost s kojením bez implantátů i s implantáty. Můžete to nějak porovnat?

Musím konstatovat, že kojení bez implantátů i následně s nimi bylo úplně stejné. Já jsem se s implantáty tak sžila, že nemám pocit, že je mám. Nepřišlo mi, že by v tom byl sebemenší rozdíl. Takže jestli se některé ženy bojí, že nebudou moci kojit, opravdu nemají proč. Samozřejmě pouze v případě, že je implantát umístěn pod sval, a ne pod žlázu, protože pak by se přerušily mlékovody a žena by kojit nemohla.

Pozorovala jsme nějaké změny na vzhledu poprsí po kojení s implantáty? Myslíte si, že kojení mělo nějaký negativní vliv na prsy s implantáty?

Podle mě je to nesmysl, že kojením si prsa s implantáty zničíte. Já jsem s nimi kojila a ňadra jsem měla před i po stejné. Samozřejmě ale člověk musí počítat s tím, že jak pracují v těle hormony, tak se i tělo, a samozřejmě i prsa, mění. Takže když výrazně přiberu, pak prsa také. A když potom zhubnu, prsa spadnou také. To ale nemá nic společného s kojením.

Objednejte si i vy konzultaci ideálního zákroku na tel: 533 306 533

  • Zvětšení prsou s implantáty
  • Zvětšení prsou s implantáty včetně modelace
  • Zvětšení prsou vlastním tukem
  • Modelace prsou
  • Zmenšení prsou
Novinky