Je fajn se ráno probudit a mít prsa, která jste celý život chtěla!

Plastická operace prsou. Jak takový zákrok zasáhne do života ženy? Přečtěte si rozhovor s paní Evou, maminkou dvou dětí, která se rozhodla změnit svůj život a splnit si celoživotní sen.

Paní Eva Papalová, 36 let

  • aktivní maminka dvou dětí
  • žije v Ostravě
  • má ráda sport všeho druhu (fitness, inline brusle, jízda na kole)
  • jejím koníčkem je pečení dortů
  • ráda chodí do divadla a do kina

 


Zvětšení prsou spojené s modelací řeší problematiku povislých a prázdných prsou, které mohou být výsledkem opakovaného kojení či razantního úbytku váhy. Řešení spočívá v aplikaci implantátu se současnou úpravou žlázy a kožního krytu prsu. Tato metoda zajistí ženě nejen plný dekolt, ale i hezký a pevný tvar.


 

Podstoupila jste zvětšení prsou spojenou s jejich modelací. Proč jste si vybrala zrovna tento zákrok? Jaká prsa jste měla před operací?

Tento zákrok jsem se rozhodla podstoupit, protože jsem nebyla spokojená s velikostí a bohužel ani vzhledem svých prsou. V pubertě jsem byla spíše boubelka a před dětmi jsem měla poprsí velikosti čtyři. Po porodu druhé dcery se mi podařilo úpravou jídelníčku a pravidelným cvičení zhubnout 15 kg. Má prsa ovšem ztratila svoji původní pevnost a plnost, byla povislá a prázdná, navíc s velkým nadbytkem kůže. Nebylo to něco, s čím bych nedokázala žít, ale chtěla jsem se cítit dobře ve svém těle a být sama se sebou spokojená. Poprsí bylo zapotřebí vyplnit a pozvednout.

Obávala jste se operace?

Strach z operace jsem do určité míry samozřejmě měla, to je přirozené. Na druhou stranu jsem ale věděla, že se svěřuji do rukou profesionálů, takže obavy byly značně minimalizovány. Operoval mě plastický chirurg MUDr. Peter Ondrejka, velký profesionál ve všech ohledech. Určitě i krásné prostředí MEDICOM Clinic, kde jsem operaci podstoupila, přispělo k pocitu bezpečí a dobré náladě. Navíc jsem se moc těšila, až si budu moci nakoupit spodní prádlo a plavky dle mého vkusu a ne dle stavu mých prsou.

Jak jste se cítila po operaci? Za jak dlouho jste se mohla vrátit do běžného života - práce, děti, sport?

Po operaci jsem se cítila mnohem lépe, než jsem očekávala. Mírné bolesti jsem pociťovala opravdu jen první den. Následující dny to bylo spíše nepohodlné, ale to se samozřejmě dá vydržet. O děti a domácnost jsem se začala pomalinku starat již v průběhu prvního pooperačního týdne. Jediné, co mě omezovalo, byl sport. Necvičila jsem celé dva měsíce a návrat ke sportu byl tězší než jsem si myslela. Plné zatížení horní poloviny těla jsem zvládla možná až po 4 měsících.

Změnilo se něco po operaci ve Vašem životě? Ať už v osobním nebo třeba i po pracovní stránce?

Určitě ano. Stala se ze mě sebevědomá žena, která si naplno užívá života. Nastala u mě taková psychická pohoda. Při pohledu do zrcadla se cítím spokojenější a souměrnější. Na nová prsa jsem si velice rychle zvykla, už velmi krátce po operaci mi přišlo, jako by tam byly vždycky. Zkrátka, že jsou moje a patří ke mě. Reakce partnera byla velmi kladná. Věděl, že když budu spokojená já, bude i on. Děti jsou také šťastné, protože mají spokojenou maminku.

Jaký to byl pocit poprvé nakupovat spodní prádlo?

Pocit při prvním nakupování spodního prádla byl úžasný, nikde vám nic nechybí, neplandá, košíčky nádherně sedí a je radost se dívat do naplněného dekoltu, který je jen a jen váš.

Vzkázala byste něco ženám – maminkám, které trápí stejný problém, jako trápil Vás?

Maminkám a ženám, které nejsou spokojené se vzhledem svých prsou, bych operaci rozhodně doporučila a vzkázala, ať se nebojí a určitě si splní svůj sen. Těch pár chvil nervozity, obav a strachu vynahradí pocit, který se dostaví po operaci. Je fajn se ráno probudit a mít taková prsa, která jste celý život chtěla a která se vám líbí. Na můj příběh se můžete podívat na stránkach Medicom Clinic.

Novinky