„Moje pleť je oříšek,“ tvrdí jedna z českých beachvolejbalistek, které k nám přišly na ošetření

Naši pražskou kliniku minulý týden navštívila beachvolejbalová dívčí dvojice Markéta Nausch Sluková a Bára Hermannová. Jaké ošetření svojí pleti dopřály, kdo se o ně u nás staral a jak byly české plážové volejbalistky spokojeny?

Na posuzování výsledku je po týdnu od ošetření ještě příliš brzy. Popsat vám ale můžeme průběh ošetření obou dívek a prozradit vám, jakou metodou se u nás rozhodly svou pleť zregenerovat a proč. Děvčata jsou prakticky celý rok na sluníčku, hrají mezinárodní turnaje po celém světě. A nejen slunce, ale například i prach vířící se nad suchým pískem nebo klimatizace v letadle jejich pleti absolutně nesvědčí.

Medicom clinic

Na pigmentové skvrny nebyla vhodná doba

Markéta Nausch Sluková je navíc z dvojice děvčat tou, kterou hodně trápí také pigmentové skvrny. „Moje pleť je takový oříšek. Mám období, kdy mě trápí akné. Jindy nemusím řešit pupínky, ale pro změnu mi na obličeji vyskáčou hnědé fleky.“

Problém s pigmentovými skvrnami, i když v mnohem menší míře, připustila i její spoluhráčka Bára: „Když trénujeme na písku v zastřešené hale, připadám si bílá jako Sněhurka. Vždycky se proto těším, jak se na sluníčku opálím. Drobné pihy, které mi kvůli tomu vyskáčou na nose, mi vůbec nevadí, ale tmavé flíčky nad horním rtem tedy ano. Tam už to holce na kráse moc nepřidává...“

Na řešení pigmentových skvrn ale nebyla vhodná doba. V polovině dubna, kdy k nám děvčata dorazila, už venku krásně svítilo zmíněné slunce, na které se po ošetřeních odstraňujících nežádoucí pigmentaci raději nesmí. Děvčata byla navíc zrovna před odletem do Číny, kde se dal další nápor slunce na pleť očekávat.

Zato byl ideální čas na hloubkovou hydrataci

Naše hlavní korektivní dermatoložka MUDr. Markéta Majerová proto děvčatům jednoznačně doporučila hloubkovou hydrataci pleti, neboli tzv. mezoterapii. „Vzhledem k životnímu stylu obou děvčat vnímám mezoterapii jako to nejlepší, co můžou pro svou pleť udělat. Zatím nepotřebují primárně řešit vrásky, ale spíše svou pleť pravidelně vyživovat, regenerovat ji také v hlubších vrstvách. Při mezoterapii proniká směs cenných látek právě až do podkoží. Jedná se hlavně o kyselinou hyaluronovou – látku tělu vlastní, která je za hydrataci a regeneraci pleti přímo zodpovědná.“

Medicomcliic

Mezoterapie je ambulantní ošetření pleti, které lze provádět jehličkou, tenkou kanylkou nebo speciální mezopistolí. „Výhodou mezopistole je, že cenné látky pronikají do podkoží stejnoměrně, tedy do stejné hloubky a celoplošně, protože drobnou hlavicí přístroje, tzv. Vital Injectoru, ošetřím na pleti místečko po místečku. Kanylkou ani jehličkou takto postupovat nelze. Na mezopistoli si ještě před ošetřením nastavím hloubku průniku výživných látek,“ uvádí dermatoložka.

Ošetření předcházela aplikace krému s anestetikem

Podle dermatoložky Markéty Majerové bývá ošetření mezopistolí pro pleť ze zmíněných variant nejefektivnější. Na druhou stranu si však musíte na ošetření vyhradit více času, protože je nutné na pleť aplikovat zhruba hodinu před začátkem krém s anestetikem. Díky znecitlivujícímu emla krému se ale děvčata cítila při následném ošetření komfortně a nestěžovala si na žádnou bolest.

„Znecitlivující krém jsem měla na obličeji necelou hodinu. Na něj mi sestřička ještě položila průsvitnou fólii a udělala mi otvory na oči a pusu. Díky přiložené fólii prý efekt anestetika nabíhá rychleji. Jako kráska jsem si v tu chvíli nepřipadala, ale i když mi po necelé hodině už doslova tuhly koutky, stejně jsme se s Maki dost nasmály,“ tvrdí Bára.

Během působení znecitlivujícího krému děvčata samozřejmě neseděla v čekárně mezi ostatními. Aby měly pohodlí, seděly stranou v komornější místnosti na naší klinice ještě spolu s dalšími dámamy, které se chystaly na stejné nebo podobné ošetření.

Obě děvčata zvládla mezoterapii s úsměvem

Až po hodince si pro Maki s Bárou tedy přišla sestřička a odvedla je do ordinace k paní doktorce Majerové. Jako první se mezoterapii odvážila podstoupit Bára, a tak se Maki mohla dívat, co za chvíli čeká i ji. Také měla o to déle na tváři znecitlivující krém, ale to ji nevadilo: „Čím déle, tím lépe. Alespoň při ošetření vůbec nic neucítím,“ smála se. Ošetření Bářiného obličeje trvalo přibližně dvacet minut, během kterých paní doktorka Majerová postupně přikládala mezopistoli k pleti po celém obličeji.

A jak se děvčata při ošetření cítila? „Občas to trochu štíplo, ale díky povídání s paní doktorkou a legraci, kterou jsme při našem vyprávění zažily, nezbyl na vnímání bolesti prostor. A i kdyby – pro krásu se přece musí trpět, ne? Ale tady se opravdu žádné drama nekonalo,“ říká Markéta.

Po ošetření byl Markétin obličej mírně začervenalý, na Báře by naopak asi nikdo předchozí manévry nepoznal. Každá pleť zkrátka reaguje jinak a ta Báry zvládla ošetření na jedničku. Na doporučení paní doktorky už ale děvčata v ten den v písku netrénovaly, aby mohla jejich pleť volně dýchat a nedostaly se do ní žádné nečistoty. Druhý den už ale na trénink bez obav mohly, stejně jako si na pleť nanést třeba svůj oblíbený tónovací krém nebo make-up.

Kdy budou vidět výsledky?

Protože kyselina hyaluronová pracuje v podkoží postupně, první změny k lepšímu lze na pleti pozorovat nejdříve dva týdny po ošetření. „Bezva, tak budeme nejkrásnější v Číně!“ smála se Maki a hned se zajímala i o to, kdy by měly s Bárou na mezoterapii přijít znovu. „Být vámi, opáčko bych plánovala někdy na konec srpna nebo na začátek září. Mezoterapii je totiž ideální podstupovat dvakrát do roka – po zimě a na konci léta,“ radí Majerová.

Podle dermatoložky je také fajn podsoupit mezoterapii před odjezdem na dovolenou nebo krátce po návratu z ní. Jestli se tedy chcete objednat na stejné ošetření, jaké podstoupily i Markéta Nausch Sluková s Bárou Hermannovou, stačí zavolat na bezplatné číslo 800 254 642 a zamluvit si termín. ;–)

 

 

Dermatologie