Novinky estetické medicíny a laserové dermatologie

MEDICOM Clinic Dnešní estetická, korektivní a laserová dermatologie zná řadu cest, jak zlepšit nedokonalosti kůže. Zachování přirozeného vzhledu klienta je cílem každého ošetření provedeného na naší klinice MEDICOM Clinic. Veškeré informace o aktuálních trendech a novinkách z této oblasti s našimi korektivními dermatoložkami.

 

Nová generace výplňových materiálů na bázi kyseliny hyaluronové

MUDr. Markéta Majerová Kyselina hyaluronová představuje látku tělu zcela vlastní, která pokožku současně regeneruje a hydratuje. Používá se především pro doplnění objemu v obličeji, vyplnění vrásek či ke zvětšení rtů. Právě přirozenost pro tělo vede mnoho klientů k její aplikaci. Novinku představují výplňové materiály nové generace cíleně vyvinuté pro určité lokality obličeje.

„S výběrem správného výplňového materiálu souvisí rovněž i způsob jeho aplikace. Pacientům je dobře známá aplikace jehlou, ale dnes jsou využívané i netraumatické kanyly, kterými lze aplikovat výplňový materiál do specifických oblastí. Touto formou dochází navíc ke stimulaci produkce kolagenu v pleti,“ říká MUDr. Katarína Třísková.
 

 

PRP - kombinace plazmaterapie s nesíťovanou kyselinou hyaluronvá

Plazmaterapie je mini invazivní metoda omlazení pokožky, která současně zpomaluje proces stárnutí. Aplikací plazmy obohacené o kyselinu hyaluronovou lze dosáhnout vyhlazení jemných a zjemnění hlubokých vrásek. Je vhodná k omlazení obličeje, krku i hřbetů ruky. Plazma představuje tělu vlastní látku a pomocí růstových faktorů v ní obsažených se stimuluje regenerace pokožky, vytváří se nové kolagenní vláky a mezibuněčné hmotě také kyselina hyaluronová.

„Plazmaterapie představuje rejuvenační metodu, při níž využíváme pacientovu vlastní krev, takže nehrozí alergie či rezistence. Její výhodou je, že nemění rysy obličeje a můžeme ji aplikovat celoročně. Efekt dosahuje také při léčbě alopecie u mužů či u žen. Po zákroku dochází k postupnému vypínání pokožky, pleť je jemnější a pružnější a její stav se navíc po dobu několika týdnů dále zlepšuje,“ doplňuje MUDr. Eva Harapátová.

Elos - radiofrekvenční ošetření pleti

Radiofrekvence obličeje je bezpečné a účinné ošetření, díky kterému dochází k omlazení pleti, zvýšení kožního tonu, redukci vrásek, zlepšení kontur, zatažení pórů, korekci jizev a strií, barevného sjednocení pleti. Jeho unikátnost spočívá v kombinaci dvou osvědčených estetických ošetření, což umožňuje provádět zákrok nejen na povrchu, ale také v hlubších vrstvách kůže. Velkou výhodou je rovněž rychlá rekonvalescence. Když dochází k odstranění pigmentů, probíhá regenerace během 10 – 14 dní, při obnově kolagenu naopak v rozmezí 3 – 6 týdnů.

„Zákrok rovněž barevně sjednocuje pokožku tím, že odstraňuje nežádoucí pigmentaci i koriguje lehká začervenání. Po zákroku je pokožka v místech ošetřovaného pigmentu začervenalá, naopak v oblastech rejuvenace je zčervenání minimální,“ doplňuje MUDr. Markéta Majerová.

Laserová lékařská epilace – LightSheer DESIRE

Po trvalém odstranění chloupků touží stále více lidí. Lékařský epilační laser LightSheerDESIRE umožňuje zatočit s nežádoucími chloupky během 10 – 15 minut. Navíc odstranění chloupků je až o 75 % rychlejší a méně bolestivější. MEDICOM Clinic disponuje jako jediná v ČR unikátním přístrojem LightSheer® DESIRE™, který účinně, rychle a bezbolestně odstraní chloupky i z těch nejnedostupnějších míst.

„Pro epilaci laserem LightSheerDESIRE je nutné, aby chloupky byly, ideálně den předem, oholené žiletkou. Navíc zákrok není vhodné podstupovat v případě, že je pokožka opálená či ošetřená samoopalovacím krémem. Proto začátek zákroků není dobré odkládat na léto, ale využít zimní nebo maximálně jarní období (většinou je totiž potřeba celkem 5 – 7 sezení v intervalech, které se postupně prodlužují). Po epilaci je nezbytné vyvarovat se slunečnímu záření a používat ochranné krémy po doba několika týdnů tak, abychom zabránili nežádoucí pigmentaci,“ upozorňuje na důležitost správného načasování zákroku MUDr. Katarína Třísková.

Ulthera, MEDICOM Clinic

Ulthera – neinvazivní lifting obličeje

Stárnutí pleti je přirozené, avšak nežádoucí. Řešením, může být Ultherapie. Jedná se o jedinou technologii na světě certifikovanou FDA pro neinvazivní lifting krku, tváří a očního okolí. Ošetření neinvazivním frakčním mikro-fokusovým ultrazvukem umožňuje omlazení obličeje bez použití skalpelu, následné hospitalizace či rekonvalescence. Navíc bez jakýkoliv jizev. Toto ošetření příznivě ovlivní povadlé kontury obličeje, povislou kůži v oblasti čelisti a podbradku, vyhladí vrásky v očním okolí a převisy pod dolním víčkem, zvedne linii obočí, vyhladí krk a dekolt.

„Neinvazivní lifting provedený ultrazvukem působí v hloubce 1,5 – 4,5 mm. Žádná jiná technologie ambulantního charakteru neproniká tak hluboko, aby mohla stimulovat fibtoblasty k nové tvorbě kolagenu a elastinu a působila na SMAS vrstvu, kterou je potřeba vypnout. Obrovskou výhodou je, že klient po zákroku odchází bez červené, spálené, oteklé kůže i stehů. Zákrok je možné provádět celoročně a ihned po jeho ukončení nanést make-up,“ shrnuje výhody Ulthery MUDr. Eva Harapátová.

 

Správné načasování zákroku – polovina úspěchu

S výběrem odpovídajícího zákroku vždy pomůže klientovi lékař, který mu rovněž doporučí i nejlepší období pro jeho provedení.

období: podzim – jaro

období: léto

celoroční zákroky

Žebříček nejvyhledávanějších estetických zákroků v MEDICOM CLINIC

Muži:

Ženy:

Novinky