Zadáno pro nevěsty aneb 6 ošetření, které byste měla do svatby stihnout!

Přítel se v měsíci lásky konečně vyjádřil a vy jste mu řekla své ano...? V jeden z nejkouzelnějších dní svého života byste měla skutečně zářit. Vyzkoušejte ošetření a procedury, díky nimž se proměníte v tu nejkrásnější nevěstu!

Na první pohled vitálnější a o pár let mladší pleť, stejně jako jemnější, pružnější a pevnější pokožku celého těla získáte pomocí některého z esteticko-dermatologických ošetření. Pro jaké z nich se rozhodnout? Vybrali jsme pro vás šest takových, kterých litovat rozhodně nebudete. A mimochodem – před svým nastávajícím o tom ani muk! Jen ho pěkně nechte lámat si hlavu nad tím, jak je možné, že vám to v den D sluší ještě o tolik víc, než kdykoli předtím. I nevěsta má přece právo na svá tajemství... ;-)

1. Zvětšení a hydratace rtů kyselinou hyaluronovou

První novomanželský polibek si žádá plné, smyslné a příjemně vláčné rty. Aplikací výplně s kyselinou hyaluronovou rty dokonale zhydratujete, vyživíte a dokonce můžete vyřešit i jejich drobnou asymetrii. „Kyselina hyaluronová obsažená ve výplni je látka tělu vlastní, která je za dostatečnou hydrataci a regeneraci rtů přímo zodpovědná. Kromě toho ale ošetření umí dodat rtům potřebný objem, zvýraznit jejich konturu, případně vyřešit problém s asymetrií,“ potvrzuje korektivní dermatoložka Markéta Majerová z MEDICOM Clinic. Aplikace této výplně se provádí mikrokanylkou nebo mikrojehličkou a ošetření nebolí. Ještě před jeho začátkem se totiž rty potřou znecitlivujícím krémem s anestetikem. Mnohé výplně už navíc anestetikum přímo obsahují. „Jedná se o velmi rychlé ambulantní ošetření, jehož efekt uvidíte prakticky ihned, dokonalý pak bude přibližně po týdnu a vydrží vám asi 6 až 10 měsíců. Vždy záleží na kvalitě výplně, na použitém množství i na věku ženy. Po vymizení efektu je vhodné aplikaci zopakovat,“ doporučuje dermatoložka.

2. Zjemnění a vyhlazení vrásek aplikací botulotoxinu

Aplikace botulotoxinu patří spolu s využitím kyseliny hyaluronové k těm nejčastěji vyhledávaným omlazujícím ošetřením, které se v estetické dermatologii provádějí. Proto chcete-li vyhladit nebo zjemnit konkrétní mimické vrásky převážně v horní polovině obličeje – v oblasti čela, nad kořenem nosu nebo jemné vějířky kolem očí – vyplatí se vám vyzkoušet právě botulotoxin. Ošetření zabere jen pár minut, provádí se ambulantně a ucítíte při něm pouze mírné píchnutí tenké jehličky, jíž vám dermatoložka látku aplikuje přesně do místa, kde je zapotřebí tvorbu vrásek na nějakou dobu pozastavit a ty stávající pěkně vyhladit. Účinek ošetření se obvykle dostaví do 3 až 5 dnů a během dalšího týdne ještě narůstá. Na ošetření se vám vyplatí znovu přijít přibližně za půl roku. „Skvělé je, že botulotoxin dovede mimické vrásky nejen vyhladit, ale zároveň i předcházet jejich tvorbě. Díky aplikaci této látky se navíc postupně odnaučíte i nevědomému mračení. Látku aplikujeme jen v malém množství, není se čeho bát. Vždy se snažíme o maximálně přirozený efekt,“ dodává Katarína Třísková, korektivní dermatoložka rovněž z MEDICOM Clinic.

loreal

3. Vyplnění vrásek pomocí kyseliny hyaluronové

Trápí-li vás spíše jemné vrásky nad horním rtem, výraznější nosoretní rýhy od toho, jak míváte pusu neustále v úsměvu od ucha k uchu, anebo při každém pohledu do zrcadla očima hned vyhledáte vpadlou jizvu na své tváři, vsaďte na účinek výplně s kyselinou hyaluronovou, která se používá i při zmíněné hydrataci a zvětšení rtů. Aplikace výplně se provádí tenkou jehličkou nebo drobnou kanylkou, probíhá ambulantně a díky neustálému ledování i samotnému anestetiku, které už výplně s touto látkou většinou obsahují, je ošetření v podstatě bezbolestné. Efekt výplně navíc uvidíte hned. Kyselina hyaluronová na sebe totiž okamžitě začne vázat vodu. Z nejlepšího a nejviditelnějšího výsledku se pak budete těšit po 1 až 2 týdnech. Ošetření si proto naplánujte přibližně 14 dní před svatbou. Efekt výplně si užijete půl roku a více. Poté je vhodné ošetření zopakovat.

4. Pevnější pokožka bez celulitidy díky LPG lipomasáži

Kromě krásné tváře budete chtít o svatební noci svého vyvoleného okouzlit určitě i dokonale pružnou, pevnou a hladkou pokožkou celého těla. Přesně takový efekt vám přinese příjemná LPG lipomasáž. Při ošetření, které trvá 35 minut, budete mít na sobě tenoučký bílý overalek. A jak to bude probíhat? Lipomasáž se provádí pomocí léčebné hlavice vybavené motorizovanými válečky. Klapky hlavice vám budou při ošetření rotovat po těle a svým pohybem působit až do hloubky kůže, kde zaktivují tvorbu kolagenu, elastinu i kyseliny hyaluronové – látek tělu vlastních, zodpovědných za pružnost, hydrataci a celkovou vitalitu pokožky. „Ošetření urychluje činnost lymfatického systému a přispívá i k celkové detoxikaci těla. Pomocí LPG proto můžete řešit celulitidu a vnímat ošetření i jako její prevenci,“ zmiňuje korektivní dermatoložka Markéta Majerová. Podle ní však LPG v neposlední řadě usnadňuje i hojení jizev a podporuje lipolýzu – proces přirozeného štěpení tuků. Ve výsledku tedy lipomasáž přispěje také k vašemu zeštíhlení!

5. Mezoterapií hloubkově zhydratovaná tvář, krk i dekolt

Pokud chcete svému obličeji, krku a dekoltu dopřát celkovou vzpruhu, důsledně tyto partie zhydratovat a vyživit, rozhodněte se pro hloubkovou hydrataci pokožky pomocí mezoterapie. Ošetření se provádí buď tenkou jehličkou, drobnou kanylkou nebo speciální mezopistolí, kterou se vám až do podkoží dostane koktejl cenných látek, a to opět v čele s kyselinou hyaluronovou, ale tentokrát i s dalšími živinami – vitaminy, minerály, antioxidanty a nukleotidy. Ošetření se provádí ambulantně a přibližně hodinu před jeho začátkem se na ošetřované místo aplikuje znecitlivující krém s anestetikem, abyste následně necítila žádnou bolest. „Díky mezoterapii se celkově zlepší vzhled pleti, její struktura i pružnost. Kůže se zhydratuje, vypne, jemné vrásky na povrchu se vyrovnají. Mezoterapie je ovšem skvělá i jako prevence proti stárnutí pleti, proto ji můžu jen doporučit i ženám mladším třiceti let,“ dodává korektivní dermatoložka Martina Neradová z MEDICOM Clinic.

6. Hladké tělo bez chloupků zásluhou laseru LightSheer DESIRE

Pakliže byste ráda svému novopečenému manželovi dopřála pohlazení dokonale hladké kůže bez chloupků a sebe jednou provždy ušetřila věčného boje s žiletkou nebo s jiným depilačním či epilačním náčiním, na nic nečekejte a objednejte se na trvalou epilaci laserem. S každým ošetřením vám chloupů na těle podstatně ubude, ale chcete-li být do svého dne D takřka bez jediného z nich, měla byste do svatby stihnout 5 až 8 laserových ošetření a mezi každým z nich dodržet interval přibližně 3 týdnů. Ošetření se navíc neprovádí na opálené kůži, tak přijďte dříve, než své tělo budete chtít vystavovat sluníčku. Co se týče typu laseru, účinnější přístroj než LightSheer DESIRE momentálně na trhu nenajdete. Jedná se skutečně o nejmodernější laser svého druhu, který vás chloupků zbaví šetrně, bezbolestně a hlavně – po několika opakování s téměř stoprocentním úspěchem! Určitě přijďte vyzkoušet, LightSheer si budete vážně pochvalovat.

Novinky