Detox pleti aneb Přivítejte jaro svěží pokožkou

Po zimě bývá pleť unavená, zašedlá, mdlá a působí jakoby bez života. Přemýšlíte, jak ji probudit ze zimního spánku? Nechejte si poradit od korektivní dermatoložky Kataríny Třískové, které jsme na téma "Detox pleti" položili 4 zásadní otázky...

Jak nám pleť dává najevo, že potřebuje detox a co to znamená?

medicom clinic

Detox je zbavení se jedovatých látek. Osobně bych proto dala toto slovo ve vztahu k pleti do uvozovek. Jedná se spíše o podporu regenerace pleti, o jakýsi restart pleti – její oživení, povzbuzení, zlepšení textury a tónu, o barevné sjednocení. Každý na sobě určitě pozná, když jeho pleť není v kondici a vypadá jinak než obvykle. Takovou pleť často vnímáme jako unavenou, povadlou, bledou, suchou, na pohmat drsnější a také s větším počtem jemných linek i vrásek. Máme zkrátka pocit, že jí něco chybí.

Co by mělo být cílem detoxikace pleti?

Především zbavit se hrubší zrohovatělé vrstvy kůže, tzv. odumřelých kožních buněk. Povede to k vyhlazení pokožky, vymizení drobných linek a zjemnění vrásek, k barevnému sjednocení pleti a k podpoře její regenerace. Po zimě je proto vhodné pleť například hloubkově zhydratovat pomocí tzv. mezoterapie, při které proniká až do podkoží kyselina hyaluronová a další pro pleť cenné látky, jako například vitaminy a aminokyseliny. Pomocí pleťových sér obsahujících vitaminy A, E a C pak můžeme o pleť preventivně pečovat i v domácím prostředí. Výsledkem detoxikace by měla být znovu svěží a na první pohled vitální pleť.

MEDICOM CLINIC

Jakým způsobem dosáhneme detoxu pleti nejúčinněji?

Změny na pleti často souvisejí s celkovou kondicí či životosprávou. Proto je dobré pečovat o pleť komplexně. Jinými slovy: ošetřovat ji vhodnou kosmetikou a občas pleti dopřát i nějaké estetické ošetření. Nezapomínala bych ani na pohyb, dostatek spánku a pestrou stravu. Tato trojice faktorů totiž sehrává ve finálním dojmu z pleti poměrně zásadní roli.

Jaké estetické procedury byste po zimě pleti doporučila?

Určitě jemnější peeling, různé domácí regenerační masky a obličejové masáže. Dále pravidelnou aplikaci přípravků s kyselinou hyaluronovou a antioxidanty, zejména pak s vitaminem E. Na estetických klinikách jsou rovněž velmi účinné lékařské typy peelingu, laserové druhy ošetření, mezoterapie pleti kyselinou hyaluronovou nebo například plazmaterapie – omlazení a regenerace pleti vlastní krví.

 

Chcete se k nám objednat na některé ze zmíněných estetických ošetření? Volejte bezplatně na číslo 800 254 642 nebo nám napište e-mail na clinic@medicomclinic.cz. Těšíme se na Vaši návštěvu! :-)

 

 

Novinky