Nejčastější otázky na téma: Plastická operace obličeje

MEDICOM CLINIC

Zvažujete plastickou operaci obličeje, ale nevíte, jestli zvolit miniliftig, klasický lifting nebo zda je pro vás vhodný náš MyFaceLift? Jaký je rozdíl v operacích, díky kterým dokáže vaše tvář výrazně omládnout? Na otázky k tématu omlazení obličeje pomocí plastické operace odpovídá jeden z těch nejpovolanějších – plastický chirurg MUDr. Tomáš Ventruba.

Jaký je velmi zjednodušeně rozdíl mezi faceliftem, miniliftem a naší novinkou MyFaceLift?

Minilift je nejméně invazivní zákrok, ale také zákrok s nejmenším efektem. Facelift je zákrok daleko většího rozsahu, který se v naprosté většině případů provádí v celkové anestezii. Proto po něm následuje hospitalizace na klinice. Náš MyFaceLift je moderní metoda faceliftu s dlouhodobým účinkem, jehož velkou výhodou je možnost ambulantního provedení. Zákrok tedy provádíme v lokální anestezii. MyFaceLift je tedy SMAS lifting, při kterém se nejen vypíná kůže, ale i vazivově podkožní struktura. Při zákroku se účinně propojí efekt klasického faceliftu s efektem menší rekonvalesce podobně, jako u miniliftu.

Pro koho je MyFaceLift určený vzhledem k věku a stavu pleti?

Zákrok není nijak limitovaný věkem ani pohlavím, ale nejčastěji ho volí lidé vě věku od 40 do zhruba 65 let. MyFaceLift je pro všechny, kteří chtějí zpevnit nebo obnovit kontury obličeje v různých etážích, zvláště v dolní třetině a také v oblasti krku.

MyFaceLift

Proč by měl klient toužící po výrazném omlazení obličeje podstoupit raději MyFaceLift, než klasický facelift?

Na prvním místě stojí ambulantní provedení zákroku bez celkové anestezie a také bez nutnosti hospitalizace. Dále, jak již bylo zmíněněno, je to efekt propojení klasického faceliftu s kratší rekonvalescencí miniinvazivního faceliftu.

Jak dlouho trvá rekonvalescence po MyFaceLiftu? A proč se po něm nemusí nosit ohlávka jako po faceliftu?

Rekonvalescence je individuální. Dá se ale říct, že po 7–10 dnech mohou klienti do společnosti. Mohou provádět běžnou kancelářskou práci. V některých případech je však otok v obličeji patrný delší dobu. Ohlávka se nosit nemusí díky připevnění podkožních struktur. Pokud je výkon kombinovaný s dalším zákrokem – například s liposukcí podbradku nebo s liftingem krku, tak v tomto případě jednoznačně doporučuji nosit ohlávku minimálně 2 týdny, 24hodin denně.

A jak dlouho je nutné nosit kompresi obličeje po běžném liftingu?

To samozřejmě záleží na každém operatérovi, jak svým klientům kompresní ohlávku indikuje. Orientační doba je 2–4 týdny.

MUDr. Ventruba MyFaceLift

V jakém případě se klientovi doporučí spíše běžný facelift než MyFaceLift?

Pro dosažení co nejlepšího výsledku je možné kombinovat více operačních technik a více zákroků. Vždy záleží na operatérovi a jeho zkušenostech. Od toho se odvíjí, co může danému klientovi nabídnout.

Jak dloho vydrží efekt MyFaceLiftu a o kolik let lze jeho pomocí v obličeji omládnout?

Je to individuální. Žádnému klientovi nikdy neříkám kolik roků efekt vydrží. Záleží na typu obličeje, kvalitě kůže a také na SMAS vrstvě neboli svalově vazivového aparátu, která se nachází pod kůží. Každopádně je efekt omlazení vždy dlouhodobý a v případě potřeby klienta lze zákrok samozřejmě opakovat.

Lze liftingem dosáhnout omlazení například i na krku nebo v oblasti dekoltu?

U kvalitně provedeného faceliftingu by mělo dojít vždy k vypnutí krku. Záleží ovšem na typu obličeje. Ke každému klientovi přistupuji individuálně. Technika je daná, ale podle potřeby je možné dělat různé úpravy. Tím myslím měnit rozsah výkonu, upravovat délku řezu a potažmo tedy i délku jizvy.

Je možné spojit plastickou operaci obličeje s úpravou horních a dolních víček?

Ano. Takovou kombinaci zákroků na klinice dokonce provádím velmi často. Řekl bych, že pokud je indikace k operaci dolních víček, tak propojení faceliftu právě s operací dolních víček je naprosto ideální k dosažení co nejlepšího výsledku.

MyFaceLift

Vyplatí se podpořit výsledek každého druhu liftingu i nějakým dermatologickým ošetřením?

Jednoznačně ano. Osobně si myslím, že propojení plastického chirurga a korektivního dermatologa je naprosto ideální. S odstupem času doporučujeme klientům dodatečné ošetření u nás na klinice. Jemné vrásky žádný typ faceliftu neodstraní nebo natrvalo nevytáhne. Pro co nejdokonalejší výsledek nabízíme výplně kyselinou hyaluronovou, aplikaci botulotoxinu nebo také různá laserová ošetření. Faceliftem se totiž vypne především spodní a střední část obličeje. Oblast kolem úst a kolem očí vlastně zůstává nedotčená.

Jak dlouho po faceliftu lze podstoupit například výplně vrásek?

Výplně vrásek kolem úst doporučujeme až po úplném opadnutí otoku. Nejdříve tedy měsíc po zákroku.

Zůstávají po plastické operaci obličeje viditelné jizvy?

Jizva patří ke každému zákroku, ale vždy je umísťujeme tak, aby při pohledu na obličej nebyly na první pohled viditelné. Hojení a vyzrávání jizev je individuální proces. Důležitá je pooperační péče. Pro jejich rychlejší vyblednutí a celkové zjemnění pak s odstupem času lze doporučit právě i ošetření laserem.

Je možné podstoupit některou z liftingových metod i s lehkou vyrážkou ve tváři?

To bohužel ne. Abychom operaci mohli provést, musí být pokožka zcela zdravá – tedy bez hnisavých ložisek a kožních onemocnění.

Pokud se chcete dozvědět víc…

Nenašli jste odpověď na otázku, která vás k danému tématu ještě zajímá? Zavolejte do našeho Centra péče o klienty bezplatně na číslo 800 254 642 (800 CLINIC) a zeptejte se nás na cokoliv dalšího. V případě zájmu si můžete po telefonu zamluvit i termín své konzultace zákroku u plastického chirurga. Na předoperační schůzce s vámi lékař vždy podrobně probere všechny možnosti omlazení obličeje a pomůže vám vybrat vhodný druh zákroku přímo pro vás. Těšíme se na vaši návštěvu! ;-)

 

 

 

 

 

Plastická chirurgie