„Své břicho si teď prohlížím s obdivem a láskou.“

MEDICOM CLINIC

Dvojnásobná maminka Iveta (34) přibrala v každém těhotenství okolo třiceti kil. Sportem a zdravým jídelníčkem se jí sice pokaždé poměrně rychle povedlo dostat na původní váhu, ale ošklivý kožní převis jí už na břiše po velkých výkyvech váhy bohužel zůstal. Dál proto nebylo nad čím váhat – přišel čas vrátit břicho do původního stavu pomocí tzv. miniabdominoplastiky.

Při prvním těhotenství Iveta přibrala 37 kilogramů. Všechno se jí podařilo časem zhubnout, ale na břiše jí přesto zůstala povolená kůže. V té době začala uvažovat o plastické operaci, ale zároveň měla v plánu ještě jedno těhotenství, proto se rozhodla se zákrokem ještě počkat. I s druhým miminkem na cestě se jí ale povedlo přibrat 30 kilogramů a přestože znovu vše zhubla, její kůže byla ještě v horším stavu, než když měla doma teprve jedno čerstvé miminko.

„Při pohledu do zrcadla se mi chtělo brečet. A když se mě na břicho zeptala i moje starší dcera, uvědomila jsem si, že nemá smysl nad operací dál váhat...“  vzpomíná na osudný moment rozhodnutí dvojnásobná maminka.

Překonat stud a trému jí pomohla švagrová

MEDICOM CLINIC

I když byla Iveta s příchodem na kliniku hodně nervózní, zároveň se na setkání s lékařem a konzultaci zákroku s ním moc těšila. Jako psychickou oporu si s sebou na konzultaci Iveta vzala dokonce svou nejlepší kamarádku a švagrovou v jedné osobě. A jaké byly Ivetiny první dojmy z našeho primáře, plastického chirurga MUDr. Pavla Horyny? „Od prvního podání ruky mi byl moc sympatický. Řekla jsem mu o svém problému a po rozhovoru s ním mi bylo jasné, že jsem si nemohla vybrat lépe. Choval se ke mně velmi lidsky a profesionálně zároveň,“ dodává Iveta.

Před konzultací prý Iveta tajně doufala, že bude jejímu břichu ke kráse stačit tzv. miniabdominoplastika. Větší zákrok podstupovat nechtěla. Pan doktor jí potvrdil, že právě tento zákrok bude pro její břicho dostačující a Iveta neskrývala radost a úlevu zároveň.

MEDICOM CLINIC

Paní Iveta se na mě obrátila s prosbou o řešení vzhledu břicha po dvou porodech a výrazném zhubnutí. Vzhledem k tomu, že povolení kůže a její převis nebyl rozsáhlý, a navíc klientka sportuje a dodržuje zdravý životní styl, bylo možné provést pouze miniabdominoplastiku,“ potvrzuje slova Ivety operatér MUDr. Pavel Horyna.

Žádná velká bolest břicha se po operaci nekonala

Po zákroku se Iveta cítila velmi dobře. „Čekala jsem velké bolesti, ale k mému překvapení nakonec ani nepřišly. Trochu nepohodlné mi bylo jen ležení a spánek na zádech. Zato prostředí kliniky i veškerý personál na mě působil velmi dobře. Už od recepce jsem si byla jistá, že jsem v dobrých rukou,“ nešetří chválou Iveta, která na klinice strávila jednu noc, a pak se mohla vrátit za svou rodinou domů.

MEDICOM CLINIC

Při rekonvalescenci pak Ivetě hodně pomohli manžel s její maminkou. Čtyři týdny po zákroku musela Iveta dodržovat klidový režim a nosit kompresní korzet na břiše. Poté se začala postupně vracet do běžného života.

Z výsledku operace měl obrovskou radost i manžel

A jaké pocity Iveta prožívala, když poprvé uviděla své břicho bez kompresního prádla? „Když jsem si své nové břicho poprvé prohlédla, byla jsem z něj úplně nadšená! Kdybych mohla, tak snad radostí skáču. Okamžitě jsem si břicho vyfotila a fotku rozeslala všem svým blízkým. Chtěla jsem s nimi sdílet radost, že je moje letité trápení s postavou konečně pryč. Dnes mám svoje břicho už zase ráda a pohled na něj mě naopak těší,“ vypráví Iveta s upřímným nadšením v tváři.

Z výsledku operace se prý kromě Ivety nejvíc radoval její manžel. „Viděl na mně, jak jsem z břicha po operaci nadšená a s jakou láskou si ho prohlížím. Nemusím se už hlídat v bazénu, aby se mi při ohnutí neobjevila pod břichem přebytečná kůže. Dokonce jsem se po několika letech i těšila na nákup plavek a to je u mě vážně co říct! Zákrok byl zkrátka to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem kdy mohla udělat.“

MEDICOM CLINIC

 

Mladá maminka už s nadšením plánuje další proměnu

Iveta má už teď v plánu další změnu na svém těle. Váhové výkyvy a dvě děti se totiž podepsaly i na stavu jejích prsou. „Všem ženám, které jakýkoliv zákrok právě zvažují, bych chtěla vzkázat, ať neváhají ani minutu. Jestli jim operace pomůže mít se opět ráda a získat zpátky sebevědomí, není důvod váhat,“ říká rozhodně.

 

Jak se k nám objednat & kde se o zákroku dozvědět víc

Chcete podstoupit stejný zákrok, na jakém byla paní Iveta? Rádi byste stav svého břicha zkonzultovali s odborníkem a dozvěděli se od něj, jaký zákrok by byl pro vaše břicho ideální? Zavolejte do našeho Centra péče o klienty bezplatně na číslo 800 254 642 (800 CLINIC) a zamluvte si termín konzultace u některého z našich plastických chirurgů. V nejbližších dnech také startuje další ročník naší soutěže Krásnější díky plastice, tak sledujte pečlivě náš Facebook, Instagram i webové stránky, kde se už brzy dozvíte všechny podrobnosti. Svůj vysněný zákrok byste pak mohli třeba i vyhrát! ;–)

 

 

 

 

Plastická chirurgie