5 tipů pro svůdný dekolt nejen o vánočních svátcích

Období firemních večírků je v plném proudu a vy přemýšlíte, co na sebe. Ráda byste sáhla po oblíbených pouzdrových šatech s hlubokým výstřihem, jenže si na takový model úplně nevěříte. V dekoltu se vám ubytovaly vrásky, kůže vypadá unaveně, pomačkaně, zestárle. A o tom, jak vypadá vaše poprsí po dětech, raději pomlčet... Jak to vše napravit?

Ať už chcete okouzlit svůdným dekoltem své kolegy na vánočním večírku, anebo si slavnostní šaty s odhaleným dekoltem šetříte na štědrovečerní večeři pro svého partnera, bude se vám hodit pět osvědčených rad od našich lékařů, kteří vědí, jak bychom my ženy o dekolt měly pečovat. Inspirace právě začíná…

MUDr. Iva Obstová

1. Nedělejte rozdíly v péči o tvář a dekolt

Mnoho žen dělá hlavní chybu v tom, že se o kůži v dekoltu vlastně příliš nestará. S čištěním pleti a aplikací krému končí přesně na hraně obličeje a krk s dekoltem zůstává kosmetikou netknutý. To je ovšem zásadní chyba. „Kůže v dekoltu je velmi křehká, sušší a jemnější než na zbytku těla, proto by jí ženy měly věnovat minimálně stejnou péči a pozornost, jako obličeji. Na dekolt můžou aplikovat buď krémy s o něco mastnější texturou anebo ty stejné, jaké používají na obličej. V předvečer firemní party nebo jiné společenské akce bych vsadila také na lehký peeling, který pleť v dekoltu krásně projasní. Nebála bych se použít ani pleťovou masku a přípravky s ovocnými kyselinami,” uvádí korektivní dermatoložka MUDr. Iva Obstová působící na našich klinikách v Praze a v Ústí.

2. Pro detox kůže poslouží i masáž ve sprše

Než vyrazíte na večírek, určitě si doma dopřejete alespoň rychlou sprchu. Při ní nezapomeňte svou pleť v obličeji i v dekoltu vyčistit čisticí emulzí zvolenou podle typu své pleti (mimochodem na čerstvě vyčištěnou pleť se vám bude večerní make-up mnohem lépe nanášet) a následně dopřejte kůži v dekoltu rychlou, zato však účinnnou masáž. „Pár minut střídejte proud teplé a studené vody. Kůže se díky tomu pěkně prokrví,“ doporučuje dále naše dermatoložka. Při líčení pak aplikujte do dekoltu tělový make-up (jen pozor na vhodný výběr odstínu, měl by vám sednout jako druhá kůže) nebo rozjasňující pudr či sérum. Sexy dekolt na „last minute“ bude zaručen!

3. Snažte se o dekolt pečovat komplexně

Pokud ovšem máte do termínu významné společenské události ještě dost času, anebo neřešíte konkrétní datum, ale chcete o dekolt pečovat neustále a komplexně, což ostatně vřele doporučujeme, můžete vyzkoušet i některé z našich estetických ošetření. „V péči o dekolt se nejčastěji uplatňuje chemický peeling, intenzivní pulzní světlo (IPL), radiofrekvence a různé lasery. Vynikající efekt má také mezoterapie, tedy hloubková hydratace pleti, při níž se až do podkoží dostává vysoce koncetrovaná kyselina hyaluronová spolu s dalšími výživnými látkami,“ popisuje Iva Obstová.

4. Chraňte se před slunečním i jiným zářením

Letní či vysokohorské slunce, nebo záření v solariu vaší pokožce v dekoltu přidá na kráse jen dočasně. Z dlouhodobého hlediska si ovšem zaděláte na rychlejší tvorbu vrásek. Jinými slovy bude vaše kůže v dekoltu ještě sušší než byla doposud a začne mnohem rychleji stárnout. Kromě vrásek vám ale slunce zadělá také na hnědé nebo naopak světlé skvrny. „Nerovnoměrná pigmentace, drobné výrůstky či nerovnosti a výskyt červených teček, tzv. haemangiomků, suchá a povadlá kůže,“ vyjmenovává naše dermatoložka Iva Obstová všechny nežádoucí jevy v dekoltu, které umocňuje právě slunce.

MEDICOM CLINIC

5. Větší a pevnější poprsí si přejte od Ježíška

Pleť v dekoltu už máte jako nemluvně, ale pořád máte pocit, že vám pro vlastní dobrý pocit přece jen něco chybí…? Na letošní vánoční večírek už sice zásadní proměnu svého dekoltu nestihnete, ale být v tomto směru spokojenější už za pár měsíců je naprosto reálné. Sníte-li o větším a pevnějším poprsí, anebo chcete svá ňadra naopak zmenšit či pěkně vytvarovat, napište si Ježíškovi o vánoční poukázku k nám nebo si na Ježíška zahrajte sama a po Novém roce začněte s poukázkou v ruce jednat. Budete-li chtít, věci se už pak dají velmi rychle do pohybu. Vyberete si lékaře a kliniku, která je vašemu srdci nejbližší, přijdete na konzultaci a domluvíte se s lékařem na tom, jak bude váš nový dekolt vypadat. Voilà, sen bude splněn! ;-)

 

Novinky Omlazení Dermatologie