Jak pečovat o dekolt a šíji? Mezoterapií či plazmaterapií!

Tvář hýčkáme nejrůznějšími pleťovými krémy či séry, ale na krk a šíji často zapomínáme. Přitom právě dekolt patří k oblastem, kde naše pleť stárne skoro nejrychleji. Jak tomu zabránit?

Stárnutí pokožky je přirozený proces a čas samozřejmě nezastavíte, ale! Důslednou péčí o pokožku se dá tvorba vrásek výrazně eliminovat a stárnutí lze zpomalit, což za dobu strávenou v koupelně určitě stojí... Dekolt je navíc jednou z oblastí, kde pokožka stárne velmi rychle a my na péči o krk a šíji paradoxně nejvíc zapomínáme. Otázka tedy zní: Jak tvorbu jemných linek i hlubších vrásek v dekoltu omezit nebo pleť v této oblasti dokonce omladit? Odpověď představují hned dva typy ošetření – mezoterapie a plazmaterapie.

medicom

„K péči o dekolt samozřejmě můžete používat speciální krémy určené právě pro tuto partii a stejně tak i svůj běžný denní, případně noční krém. Aby se totiž na pleti tvořily vrásky co nejpomaleji, potřebuje být dostateně hydratovaná a zároveň zásobená dostatkem živin,“ uvádí dermatoložka MUDr. Markéta Majerová. Jenže ani luxusní kosmetika není všemocná a přijímat živiny pouze z ní pleti časem tak úplně nestačí. Chcete-li vypadat co nejlépe, možná dokonce o několik let mladší, čas od času proto pleti dopřejte i malinko nadstandardní péči v podobě jednoho ze zmíněných ošetření...

Elixír mládí č. 1: Mezoterapie

Jedná se o minimálně invazivní metodu, která se používá k omlazení pleti a k její hloubkové hydrataci. Výživné a hydratační látky se při mezoterapii aplikují přímo do pokožky, čímž se přirozeně podporuje tvorba kolagenu a elastinu, zlepšuje se vzhled pleti, její struktura i pružnost. Navíc se tím zpomaluje proces stárnutí pleti, navozují se revitalizační procesy kůže a přirozeně se zpevňují i kontury obličeje. Ošetření se provádí buď jemnými mikrojehličkami (hydrolifting), kanylou (skinbooster) nebo speciální mezopistolí. V posledním případě do pokožky vjíždí najednou hned 5 mikrojehliček s přednastavenou hloubkou průniku i velikostí kapek. Ošetření se doporučuje zopakovat přibližně 2 až 3krát v odstupu 3 až 4 týdnů. Mezoterapie udělá službu ženám s jemnějším typem pleti a doporučuje se i jako samotná prevence proti stárnutí pleti nebo pokud už k tvorbě jemných linek a vrásek došlo a pleť začíná ochabovat.


„Díky mezoterapii, při které pronikají drobné kapky kyseliny hyaluronové, vitamíny a nukleotidy až do podkoží, se pleť  hloubkově hydratuje a startují se v ní regenerační procesy, které přinášejí vytouženou pevnější a pružnější pleť,“ potvrzuje MUDr. Markéta Majerová, korektivní dermatoložka MEDICOM Clinic.

Elixír mládí č. 2: Plazmaterapie

Plazmaterapie představuje metodu, při které se k omlazení pokožky používá látka tělu vlastní – krevní plazma obohacená o krevní destičky obsahující řadu růstových faktorů důležitých právě k rejuvenaci (omlazení) pokožky. Krev se odebírá do speciálních zkumavek, ve kterých se centrifugací oddělí plazma s destičkami od červených krvinek. Krevní plazma s destičkami obsahuje velké množství růstových faktorů. Díky jejich účinku se po několika plazmaterapiích zlepšuje vzhled pleti, její struktura, pružnost a celkově se zpomaluje proces stárnutí pleti. Plazma se do podkoží aplikuje jemnými jehličkami nebo kanylou. Vhodnou lokalitu pro tento typ ošetření jsou pak kromě obličeje, krku a dekoltu i hřbety rukou. Mimochodem plazmaterapie se stejně jako mezoterapie dokonce používá k podpoře růstu vlasů. „Plazmaterapie může být obohacená také o kyselinu hyaluronovou. Látku tělu vlastní, která výsledný efekt omlazení pleti ještě umocní,“ dodává MUDr. Markéta Majerová.

Mezoterapii i plazmaterapii můžete podstoupit na naší klinice. Oba typy ošetření se vyplatí podstoupit právě v nadcházejícím období, protože se – na rozdíl od laserových ošetření pleti – bez problémů snesou se sluníčkem. Pro další informace volejte na bezplatnou linku 800 254 642 (>800 CLINIC).

 

Novinky