Největší prohřešky & tipy, co pleť ke zdraví skutečně potřebuje

Jakých prohřešků se na pleti nejčastěji dopouštíme, co je pouhý mýtus a čím svou pokožku naopak hýčkat? Zeptali jsme se naší korektivní dermatoložky MUDr. Martiny Neradové. 

Paní doktorko, starají se o svou pleť pouze ženy, anebo už konečně i muži? :-)

V poslední době sleduji nejen u žen, ale dokonce i u mužů, narůstající zájem o adekvátní domácí péči o pleť, stejně jako o možnosti preventivních esteticko-dermatologických ošetření. Je to skvělá zpráva, protože na stavu pleti žen a mužů, kteří se o svou pleť vhodně starají a pravidelně docházejí i na různé typy ošetření je v porovnání s těmi, co o svou pleť nepečují, po letech skutečně vidět velký rozdíl.

MUDr. Neradová

Co musíte často připomínat svým klientům?

Stále častěji se setkávám se dvěma extrémy. Na jedné straně s přehnanou péčí o pleť, která může vést až k vyprovokování některých onemocnění pleti, například k periorální dermatitidě. Na straně druhé se ovšem shledávám i s podceňováním péče o pleť. Především s nedostatečným čištěním pleti a s používáním velmi nízké, nebo dokonce vůbec žádné fotoprotekce. 

Jaký je podle vás tedy největší prohřešek v péči o pleť a třeba i mýtus související s péčí o ni?

Za jednoznačně největší prohřešek považuji neodlíčit se před spaním a také kouření. Co se týče mýtů v péči o pleť, velmi často se setkávám s názorem, že akné vyléčí sluníčko, což je velký omyl.

Do jaké míry podle vás ovlivňuje krásu pleti náš životní styl?

Značně. Pro vitální, dostatečně zhydratovanou a zdravou pleť je stoprocentně důležitý dostatečný pitný režim a vyvážená strava bohatá na čerstvé ovoce, zeleninu a bílkoviny. Současně je vhodné omezit ve stravě rafinovaný bílý cukr. V neposlední řadě pak pleti samozřejmě svědčí i dostatek kvalitního spánku, pravidelný pohyb a celková psychická pohoda.

Na co se vyplatí klást v péči o pleť největší důraz?

Jak už jsem zmínila, základem je důkladné čištění pleti ráno i večer a dostatečná ochrana před UV zářením. Celkově je pak velmi podstatná snaha o zdravý životní styl. Vyplatí se nepřecházet infekce, pokud možno omezit stres a hodně se hýbat nejlépe na čerstvém vzduchu. Protože ani kosmetika není všemohoucí, ženám i mužům ráda doporučuji také tzv. mezoterapii. Jedná se o hloubkovou hydrataci pleti pomocí cenných látek v čele s dobře známou kyselinou hyaluronovou, která má však v tomto případě mnohem silnější koncentraci, než jakou ji obsahují kosmetické přípravky.

 

 

Chcete se objednat na konzultaci ošetření své pleti právě k MUDr. Martině Neradové? Rádi byste se o mezoterapii nebo o jiném druhu ošetření dozvěděli více? Volejte bezplatně na číslo 800 254 642 nebo nám pošlete e-mail s dotazem na clinic@medicomclinic.cz. Uvidíme se u nás! :-)

 

 

Novinky