Šárka se raduje z plochého břicha. Podívejte se, jak jí to díky liposukci sluší!

Dala jste si letos předsevzetí zhubnout? Přečtěte si příběh paní Šárky (32), maminky třech dětí, které s vyplněním takového snu pomohla liposukce. Zákrok jí vrátil zdravé sebevědomí i chuť opět na sobě pracovat a chtít si štíhlejší postavu nejen udržet, ale dokonce ještě více vylepšit.

MEDICOM CLINIC

Šárka je maminkou celkem třech dětí. Při druhém porodu, který probíhal císařským řezem, pak přivedla na svět rovnou dvojčátka. Mladé mamince od té doby vadilo vypouklé a povolené břicho, které se jí ani za čas cvičením a upraveným jídelníčkem nedařilo nijak vyposilovat. „Snažila jsem se cvičit alespoň dvakrát týdně. Více času na cvičení mi se třemi malými dětmi bohužel nezbývalo. Asi to ale nestačilo, protože moje břicho vypadalo i za dva roky po porodu dvojčat pořád stejně. Lidé se mě kolikrát ptali, jestli nejsem zase těhotná, což mi samozřemě vůbec nebylo příjemné...“

Liposukce jako skvělá motivace

MEDICOM Clinic

Mladá maminka měla ze svého břicha pořádné komplexy. Vadilo jí, že si nemůže vzít na sebe to, co se jí doopravdy líbí, a že musí svůj šatník přizpůsobovat maskování břicha. Nakonec se rozhodla udělat za trápením definitivní tečku a podstoupit liposukci. „Od začátku jsem věděla, že to pro mě bude skvělá motivace. Že mě to nakopne, abych se snažila cvičit pokud možno častěji a i si zase víc hlídat svůj jídelníček,“ dodává Šárka, která se liposukci břicha rozhodla podstoupit na naší pražské klinice u plastického chirurga MUDr. Pavla Horyny.

„Doporučil jsem paní Šárce laserovou liposukci SlimLipo. V současné době se jedná o jednu z nejpopulárnějších a nejčastěji vyhledávaných liposukčních metod. Hlavním důvodem je rozhodně její šetrnost vůči lidskému tělu a také relativně krátká doba rekonvalescence, která po tomto zákroku následuje. Metoda SlimLipo totiž využívá vlastností laserového vlákna, které cílí pouze na tukové buňky, a tak při zákroku nedochází k poškození okolních tkání a cév. Díky tomu se na těle po zákroku téměř nevytvářejí modřiny, otoky jsou minimální. Zároveň se kůže po operaci mnohem lépe a snadněji znovu vypíná, dokáže rychleji přilnout zpět k podkoží,“ vysvětluje lékař.

MEDICOM CLINIC

Operace úplně na pohodu

V případě odsávání tuku pouze z jedné oblasti, jak tomu bylo u paní Šárky, se navíc liposukce běžně provádí jen v lokální anestezii. Díky tomu mohla Šárka zhruba do hodiny od ukončení zákroku odejít domů. Jak se ale cítila krátce před zákrokem? „Obavy jsem měla minimální. Po dvou porodech jsem věděla, že to pro mě bude spíš pohoda. Možná mi to ani nebudete věřit, ale vlastně jsem na sále strávila celkem příjemné dopoledne v milé společnosti. Mezi jednotlivými fázemi liposukce jsem se i trochu prospala, což se mi doma s malými dětmi příliš nepoštěstí,“ směje se maminka.


A jak průběh zákroku zhodnotil samotný operatér? „Při operaci jsme prošli všechny fáze této liposukční metody. Nejdříve tedy proběhlo napouštění oblasti tumescentním roztokem, které trvalo asi dvacet minut. Po třiceti minutách pauzy následovala další fáze, a to ošetření podkožního tuku a kůže laserem, čili vlastní zákrok SlimLipo, který trval rovněž okolo dvaceti minut. Nakonec došlo na fázi odsávání tuku, což nám zabralo zhruba třicet minut. Při liposukci jsem klientce odsál celkem osm set mililitrů čistého tuku. Metoda je díky napouštění oblasti tumescentním roztokem s anestetikem prakticky bezbolestná a díky lokální anestezii můžu s klientkou po celou dobu zákroku mluvit a zjišťovat od ní, jak se cítí. Je to lepší a v mnoha směrech jednodušší pro oba.“

Na tři děti sama už po týdnu

Ihned po ukončení zákroku oblékl personál Šárku do kompresivního prádla, které musela nosit na břiše po dobu dalších pěti týdnů permanentně. I ve speciálním prádle ale už za pár dní po operaci zvládala všechny běžné činnosti. „První týden po operaci se mnou zůstal doma přítel, aby mi pomohl s péčí o děti. Po týdnu už ale musel do práce a musím říct, že jsem pak všechno v pohodě zvládla i sama. Co se týče pocitů při operaci, chtěla bych ještě zmínit pro ženy, které zákrok zvažují a bojí se bolesti, že jsem při operaci cítila jen jakési vlnění v břiše, určitě ne bolest,“ tvrdí Šárka.

MEDICOM CLINIC

První dny po zákroku pak Šárka přirovnala k namožení břicha po cvičení. „Cítila jsem se, jako bych měla za sebou třeba náročnější trénink v posilovně, což není nic hrozného. Jediné nepříjemné mi vlastně bylo, když mi děti do břicha omylem koply. Tři týdny po operaci jsem už začala i s lehkým kardiem – s rychlejší chůzí a pomalejším během na páse,“ dodává.

Vyrýsované břišní svaly? Super pocit

Na poslední pooperační kontrolu přišla paní Šárka po třech měsících od zákroku a výsledek liposukce si velmi pochvalovala. „Jsem opravdu moc spokojená. Zase se vejdu do kalhot, které už mi roky nebyly, což je úplně super pocit! Liposukce se pro mě opravdu stala tou nejlepší motivací. Snažím se nevymlouvat na děti a častěji cvičit. Také si víc hlídám, co jím. Po liposukci břicha konečně vidím i výsledky svého domácího cvičení. Na břiše se mi dokonce vyrýsovaly břišní svaly! Myslela jsem, že se k tomu nikdy nedopracuji a vida. Mám vážně radost, “ uzavírá spokojená maminka.

Když chcete jít stejnou cestou...

MEDICOM CLINIC

Ráda byste podstoupila liposukci břicha nebo vás trápí tuk lokalizovaný v jiné partii? Chcete se o zákroku dozvědět více informací? Zavolejte bezplatně do našeho Centra péče o klienty na číslo 800 254 642 (800 CLINIC) a domluvte se na termínu nezávazné konzultace liposukce, která probíhá na našich klinikách zcela ZDARMA! Nemáte co ztratit, můžete jen získat... Informace, zkušenosti a poté i zdravé sebevědomí a štíhlejší postavu!

 

Plastická chirurgie Hubnutí